推介:| 修理頂蓬布 | Mediator course | Hypnosis course | Dream Interpretation | NLP | English course |

29 12
發新話題

請支持明愛賣物會

請支持明愛賣物會

收到朋友 Bertha Lee 的 message,今年金融風暴下的籌物比較困難

Quoted

Dear Peter,

請致電給我, 我詳細告訴情況及收貨程序.

因為我們這次活動是天主教主教座堂特別為明愛作義賣及攤位遊戲籌款. 所以物資方面是可以多元化的, 特別是玩具及家庭用品, 意識正確的物品便可。

或者是在10月26日(本星期日)早上9時至下午1時, 送到香港堅道的天主教主教座堂, 或在11月1日送到維多利亞公園時打電話給我, 我在那裡直接接收.

11月2日在維多利亞舉行明愛籌款賣物會, 主教庭堂更在上星期日即10月19日及本星期日即10月26日早上舉行籌款預售日, 需要大量物資, 需要你的支持和參與!

Bertha

Unquoted

各位版友如有物資捐出請在11月1日送到維園的收集站,如物件太大太重,請 PM Kmy 開車到取  

更希望各版友會慷慨支持參加

Kmy 會參加11月2日維園果個,如有版友想去,可在早上約埋飲茶再去。

相關搜索目錄: 玩具

2008 明愛賣物會

今年的明愛賣物會將由 十一月二日起,一連三個星期日在六個地區舉行,詳情如下:

11月2日星期日港島區10am - 6pm香港銅鑼灣高士威道維多利亞公園
11月2日星期日屯門區10am - 5pm新界屯門鄉事會路屯門文娛廣場
11月9日星期日九龍區10am - 6pm九龍界限街花墟球場
11月16日星期日荃灣區10am - 6pm新界荃灣沙咀道沙咀道遊樂場
11月16日星期日沙田區10am - 5pm新界沙田源禾路源禾遊樂場
11月16日星期日長洲區10am - 5pm香港長洲北帝廟遊樂場

我問下我家姐先..............佢成日買埋好多無謂野在家(未用過的).
如她肯執出來會有好多袋(黑色垃圾袋咁大), OK 就麻煩你去車.

待續.........

引用:
原帖由 Lighter 於 2008-10-27 14:25 發表
我問下我家姐先..............佢成日買埋好多無謂野在家(未用過的).
如她肯執出來會有好多袋(黑色垃圾袋咁大), OK 就麻煩你去車.

待續.........
OK, Call 我,謝謝

可否指明是新舊物品還是全新物品?

引用:
原帖由 Air Supply 於 2008-10-27 14:56 發表
可否指明是新舊物品還是全新物品?
新舊都得既 ...

引用:
原帖由 KMY89 於 2008-10-27 13:30 發表
2008 明愛賣物會

今年的明愛賣物會將由 十一月二日起,一連三個星期日在六個地區舉行,詳情如下:

11月2日星期日港島區10am - 6pm香港銅鑼灣高士威道維多利亞公園11月2日星期日屯門區10am - 5pm新界屯門鄉事 ...
KMY,
善有善報,惡有惡報.....

I will try to do it on 9/11. Thanks a lot for your information.
Humsub
我係一個有尊嚴既地盤佬!!

難分真與假,人面多險詐...!!

引用:
原帖由 KMY89 於 2008-10-27 14:59 發表

新舊都得既 ...   
請PM告知當日(1/11)怎樣聯絡Bertha~

引用:
原帖由 Air Supply 於 2008-10-27 15:04 發表

請PM告知當日(1/11)怎樣聯絡Bertha~
如果你果堆野多又重你不如 1/11送屯門,唔使專登俾 Bertha.

引用:
原帖由 KMY89 於 2008-10-27 15:17 發表

如果你果堆野多又重你不如 1/11送屯門,唔使專登俾 Bertha.
唔算重不過比較"大舊", 1/11送屯門邊度?

引用:
原帖由 Air Supply 於 2008-10-27 15:39 發表

唔算重不過比較"大舊", 1/11送屯門邊度?
屯門鄉事會路屯門文娛廣場

引用:
原帖由 Lighter 於 2008-10-27 14:25 發表

待續.........
聯絡左佢..........佢話唔舒服唔得閑執..............Sorry
下次先

引用:
原帖由 Lighter 於 2008-10-27 20:56 發表

聯絡左佢..........佢話唔舒服唔得閑執..............Sorry
下次先
冰河都係 ...

引用:
原帖由 KMY89 於 2008-10-27 16:25 發表

屯門鄉事會路屯門文娛廣場   
朝九晚五?

引用:
原帖由 KMY89 於 2008-10-27 21:17 發表

冰河都係 ...   
送過簽名檔你,唔好喊
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

SONY 32" (CRT) TV,壞了睇唔到,收唔收?
如收,交去邊度及接收時間,
我住屯門的,有冇人可幫手抬,因為好大舊,好重

引用:
原帖由 qk9656 於 2008-10-29 18:18 發表
SONY 32" (CRT) TV,壞了睇唔到,收唔收?
如收,交去邊度及接收時間,
我住屯門的,有冇人可幫手抬,因為好大舊,好重
壞左就唔好捐!
你想做善事定係清垃圾?
人生有幾多個10年,最緊要有態度!

引用:
原帖由 anakin 於 2008-10-29 21:34 發表

壞左就唔好捐!
你想做善事定係清垃圾?
Anakin,

你好,1/11(星期六)我有餐台+4椅和一張3座坐位sofa捐出,

請問”Tun 門”是否有收集站?因要約運輸,請盡快回覆,謝謝!

相關搜索目錄: 運輸

引用:
原帖由 39-pretty-lady 於 2008-10-30 13:02 發表

Anakin,

你好,1/11(星期六)我有餐台+4椅和一張3座坐位sofa捐出,

請問”Tun 門”是否有收集站?因要約運輸,請盡快回覆,謝謝!
11月2日星期日屯門區10am - 5pm新界屯門鄉事會路屯門文娛廣場

相關搜索目錄: 運輸

引用:
原帖由 anakin 於 2008-10-30 14:35 發表

Anakin,
   唔該晒你,是在廣場邊個位置?請留個詳細地址,我夜少少會上黎睇番的,thx.

引用:
原帖由 39-pretty-lady 於 2008-10-30 15:13 發表

Anakin,
   唔該晒你,是在廣場邊個位置?請留個詳細地址,我夜少少會上黎睇番的,thx.
Sorry.....我都唔知..

hi, 本人路過, 有批童裝想捐出, 請問可以點做?會太遲嗎?

引用:
原帖由 chinsan 於 2008-11-3 11:06 發表
hi, 本人路過, 有批童裝想捐出, 請問可以點做?會太遲嗎?
做善事永不會遲 ,閣下可以選擇 08/11 (星期六)送到九龍界限街花墟運動場的明愛收集站;
or 任何一個救世軍的收集站; or

Kmy 有兩個慈善項目都需要童裝 (1) 探訪珠海市孤兒院 (2) 寒衣送四川災區。

相關搜索目錄: 運動

太好了. 去珠海或四川也可以, 最緊要幫到人. 衣服有一定數量, 全新, 請問可否提供收貨服務?

若可行, 請PM本人聯絡方法. 謝.

引用:
原帖由 chinsan 於 2008-11-3 11:59 發表
太好了. 去珠海或四川也可以, 最緊要幫到人. 衣服有一定數量, 全新, 請問可否提供收貨服務?

若可行, 請PM本人聯絡方法. 謝.
可以到取,但需要一些時間,感謝你的善心,會PM閣下。

29 12
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。