推介:| UGG | baby product | MD skinical | 環保袋訂造 | PROTOP | 鈙利亞阿勒頗手工古皂 | UGG Boots | Sheepskin Boots |

97 1234
發新話題

板主大晒!

板主大晒!

咸D用幾粒鐘寫個報告,一句:違規操作,就被掉落垃圾桶!

講多兩隻字原因都無。咁很忙,就唔好做板主啦!

咁很辛苦,問候o下你囉!

咸D問候你,你唔使講多謝o架!

引用:
原帖由 drm 於 2008-11-11 00:30 發表

引用:
我食慣 d 姐仔、模特,都好耐無試 e 種無化妝,清秀o靚妹。好,又試o下,上車!
妹仔一上車,問佢幾歲,十六!有無呀?
既然你自己都認為個女仔未夠十六歲,仲影埋相,當然就係違規內容。

5.  嚴懲發表帶有涉及吸毒及與未成年少男少女發生性行為之言論或主題或相片,違者會被扣分(體力 -30,威望 -30),甚至禁言/禁訪的懲罰。

我係唔會容許有會員發表帶有涉及吸毒及與未成年少男少女發生性行為之言論或主題或相片,
更唔會因為閣下用幾粒鐘寫個報告而例外。

相關搜索目錄: 化妝
人生有幾多個10年,最緊要有態度!

回復 2# 的帖子

support
孤舟簑笠翁,獨釣寒江雪。

板主大人,你係板主,你大晒!

你可以將咸D的報告抽起,但係你咁樣引用兩句,我又要問候o下你囉!

第一,文中的「我」是誰?你唔好攪到無睇晒全文的讀者,以為是咸D!

咸D只是寫出一次救國行動中,其中一員的見聞和言行。

第二,妹仔話自己十六,咸D的朋友覺得唔似,但咸D覺得唔只十六喎,點解唔可以寫,點解唔可以影相!

難道要先查看身份證明文件?

我係唔會容許有人憑主觀判斷、斷章取義、誤導他人而唔問候佢,更唔會因為閣下係板主而例外。

不過,這亦帶出一個問題:

嫖,對不對?嫖未夠十六的,對不對?嫖超過六十的,對不對?

咸D覺得是一個「五十步與百步」的問題而已!

引用:
原帖由 drm 於 2008-11-11 08:20 發表

[quote] 第一,文中的「我」是誰?你唔好攪到無睇晒全文的讀者,以為是咸D!

咸D只是寫出一次救國行動中,其中一員的見聞和言行。
無論你文中所寫既係邊個都好,涉及與未成年少男少女發生性行為之言論就已經係違規。
引用:
第二,妹仔話自己十六,咸D的朋友覺得唔似,但咸D覺得唔只十六喎,點解唔可以寫,點解唔可以影相!

難道要先查看身份證明文件?
明知內容敏感惹火,仲要貼出黎?難道你覺得攪到一個妹妹仔係一件值得自豪既事?

你既相,求其加個水印就算,連乳暈、陰毛都仲見到,我己經無同你計較你所犯既呢一條 :
4.  請不要張貼過份色情之圖片(如露三點)。所有包含三級圖片的文章均會被移至「三級貼圖區」;至於何謂色情圖片,尺度絕對由版主審定,會員不得異議。

引用:
不過,這亦帶出一個問題:

嫖,對不對?嫖未夠十六的,對不對?嫖超過六十的,對不對?

咸D覺得是一個「五十步與百步」的問題而已!

呢度雖然唔係講道德既地方,但都應該有個底線,玩個成年既,叫做嫖,玩個未成年既,係孌童,係兩件截然不同既事,唔好混為一談。

板主大人即係「淫審官」,你話過份色情,咸D當然不得異議。

板主大人一早用這條入咸D罪,大家都慳返好多口水啦!

不過都好似話移去「三級貼圖區」,唔使殺頭吧!
引用:
涉及與未成年少男少女發生性行為之言論就已經係違規。明知內容敏感惹火,仲要貼出黎?
個囡囡固然話自己十六,咸D相信佢有十六,文中亦無話佢唔夠十六,乜解唔可以貼出來?
引用:
難道你覺得攪到一個妹妹仔係一件值得自豪既事?
板主可以刪post,可以扣分,罰禁言,摺埋個a/c都得,但絕對唔可以上崗上線,莫須有咁屈人。
引用:
玩個成年既,叫做嫖,玩個未成年既,係孌童,
大人的道德標淮和操守,咸D不想知道,更不想談論。咸D以德報怨,幫大人增值。

「孌童」是名詞,從前解作「男妓」、也泛指身為被動一方的男性同性戀者。

「孌童癖」現在被認為是一種心理疾病,是一種特殊的性傾向,其性欲傾向對兒童,通常為發育前或青春早期的男孩或女孩的性偏好」

咸D的post早被板主大人刪掉,相片中的女生是否未發育或剛發育,各網友無從知曉,但大人當心中有數!

咸D玩樂半生,遇囡無數,偶有十六而婷婷玉立,咸D喜而食之,孌童癖乎?

若果樓主不提及年齡, 個post就唔會被人刪, 其實樓主可以用多一些形容條女既body & 反應來表達條女係好young 就可以啦

引用:
原帖由 drm 於 2008-11-11 11:28 發表
板主大人即係「淫審官」,你話過份色情,咸D當然不得異議。

板主大人一早用這條入咸D罪,大家都慳返好多口水啦!

不過都好似話移去「三級貼圖區」,唔使殺頭吧!

個囡囡固然話自己十六,咸D相信佢有十六 ...
過份色情加上未成年訊息,係整個論壇都唔容許,仲可以移去「三級貼圖區」?
你既然知道係心理病,咁你好自為之。

做板主在這裡係大晒,但都要有料o架,唔好故步自封!

咸D幫你增值,搵埋資料你又唔睇,乜o野係「孌童」,點先算係「孌童癖」!
引用:
咸D玩樂半生,遇囡無數,偶有十六而婷婷玉立,咸D喜而食之,孌童癖乎?
咁都算是大人所說的「孌童」!
引用:
你既然知道係心理病,咁你好自為之。
板主大晒都唔係醫生,唔係你話人有病就有病。

咸D自問半生對得住人,對得住自己,這句「好自為之」留返大人慢慢享用。

大人自命持劍衛道!咸D只好慨嘆:水鬼升城隍,何處覓靜土!

公道話
我認為個個女女都話自已16歲、處女
唔通就要信?

然後又唔寫得?

不過版主都有考慮點的

如果懸生果報玩大, 出 "怒!!! xxx網網友玩細路"
咁大家都無癮

引用:
原帖由 hongkonger 於 2008-11-11 14:27 發表
公道話
我認為個個女女都話自已16歲、處女
唔通就要信?

然後又唔寫得?

不過版主都有考慮點的

如果懸生果報玩大, 出 "怒!!! xxx網網友玩細路"
咁大家都無癮
It looks like to be an endless debate.

For the writer, he must be upset with post being deleted for a reason that is somehow a gray area (whether she is indeed that age or not).  If my post were deleted, I would be upset.  

For board administrator, he would take a more cautious approach of minimizing the risk of being quoted/reported by public media like Apxxx, oriental, etc.   That will definitely upset someone..  

Compared to other forums, I feel that this forum is more disciplined, e.g. not disclosing the full name, etc.  We should safeguard this..  

I am not too sure how the board administrator could change/amend. If, instead of deleting the post, shading/deleting those sensitive words could work (of course, if many of the paragraphs contains problematic statements, then deletions may be better), then it may be a viable option.  

For those who post in this forum, try to follow the rules. e.g.  If you mention that she is just over xx, then I think at least it will sound/be seen better.  

I have to say DRM original posting is interesting to read.  

Just my opinion..

引用:
原帖由 drm 於 2008-11-10 16:30 發表

其實,技術上來說,在互聯網世界,你的想法沒有錯:版主大曬!大版主更加大曬!

之前看閣下的報告,似乎你係非富則貴一族,平日可能習慣了"我大曬"!,不過不好意思,你知道互聯網受歡迎的原因嗎?就是,不管你有錢沒錢,在網上大家的發言權都不受財富影響,網民的力量才最真實

而對於一個論壇來說,論壇的管理者就是負責論壇的,如果版友覺得這個管理人的工作做得不好,可以不來,很多論壇,都是因為管理不善而不活躍甚至摺埋

但對於一個受歡迎的論壇,對於一個其實都相當受歡迎受尊重的版主(如本版版主),咁,我可以說,真係唔理你係咩水,你真係無他符的!他在這個論壇裡面,係真係大曬的!你有幾多錢都好,你在大陸有多少經驗都好,你在世界上有多少人生經驗,名成利就都好,一個不變的事實係,在這個論壇,你只是一個級數不太高的版友!人家卻是版主,這是遊戲規則

不喜歡的話,請離開,這裡應該不會有太多人不捨得你!

得罪了,但我說的,的確百份百係事實,你咁多人生經驗,撈世界咁掂,唔係小朋友,應該明白,呢個世界,唔係講民主,亦唔係講道理,係講現實架
來我的房子淋糞吧!操你娘的死糞青!!

持平D講,如果事發之初,貴網嘅發言或代表能加多小小禮貌,勸喻該為人仕體諒貴網嘅考慮及修改該篇文章方可登出,味專業得睇嘅處理方法law,洗乜成日攪成咁,又要寸、又要撐。氣氛吾好咁差law。人地話你大哂,都吾洗咁泥回應嘅。和諧社會ㄚ嘛!

為護本forum權益,<16才太敏感題材,絕對不適宜在這里刋出來!

師兄,不如將初稿修改一下會更好

簡單d講,“國有國法,家有家規”!如覺得係灰色地帶,由管理人決定都好合理姐!
師兄可以略略修改再出,應該問題不太的!

引用:
原帖由 indy101 於 2008-11-11 18:27 發表
"國有國法,家有家規"
絕對同意, 版規放得出就要遵守, 我早幾日都出題"  致畢突版主 - 關於正骨場 ", 佢話唔好咪唔好囉.

下下玩邊緣人, 玩灰色地帶. 版主出聲又話人不是, 如果佢唔理, 將來第二個玩邊緣人, 玩灰色地帶, 咁又點呢. 結果不如唔好要版主, 大家想點就點, 好唔好???
我係車神

國內唔係十四歲就得啦咩?
如果咁守法就唔好再講嫖喇!

引用:

其實處理手法上好一點(如版主多加解釋一下才take action)會不會減少不必要的誤會及爭"咬"呢?

引用:
原帖由 BB鬥士 於 2008-11-11 11:34 發表
若果樓主不提及年齡, 個post就唔會被人刪, 其實樓主可以用多一些形容條女既body & 反應來表達條女係好young 就可以啦
Good one!

兩位少安無燥

其實板主大大,冊左張相,改改字眼可以過關,就唔使掉左成遍咁大問題既。

大家一人少一句,金融緊縮下,大大和和氣氣咪好囉。

小的雖然無名無性,都係想找個開心地方睇下開心文,自己無錢玩都可以睇下人地玩嘛。

Doer極品高級大貴賓,你真係擦鞋仔中的極品!

綜觀各網友的回應,許多認為板主大人做得好,處理得當的,咸D看後,心中絕無不快,他們只是表達對此事件的意見。

擦鞋仔你長篇大論,裡面全是「骨頭」,直接講,即是人身攻擊!

你得一樣o野講o岩,咸D只是一個級數不太高的版友,即使離開,這裡應該不會有太多人不捨得!

相反,咸D又會在乎嗎?

你知道互聯網受歡迎的原因嗎?

就是你把板主的鞋擦得更亮,做到極品中的極品,那又如何?

咸D只是一個級數不高的板友,也可以在此大大聲問候你。

不,你送咸D的「骨頭」實在太多啦,咸D應該問候埋你的家人!
本帖最近評分記錄
  • 筆突 體力 -50 無啦啦「問候」人地的家人 2008-11-14 11:35
  • 筆突 威望 -50 無啦啦「問候」人地的家人 2008-11-14 11:35

引用:
原帖由 jjchan218 於 2008-11-11 18:03 發表
為護本forum權益,
Totally agreed
雖然不是甚麼正人君子, 但做人應該要有bottom line.
相信很多人都會認同兒童應該受到保護

引用:

發言前請先留意版規!

5.  嚴懲發表帶有涉及吸毒及與未成年少男少女發生性行為之言論或主題或相片,違者會被扣分(體力 -30,威望 -30),甚至禁言/禁訪的懲罰。

自己犯錯在先,還要惡人先告狀!

引用:
原帖由 Doer 於 2008-11-11 04:50 PM 發表

其實,技術上來說,在互聯網世界,你的想法沒有錯:版主大曬!大版主更加大曬!

之前看閣下的報告,似乎你係非富則貴一族,平日可能習慣了"我大曬"!,不過不好意思,你知道互聯網受歡迎的原因嗎?就是,不管 ...
歸隱左既獵人路過都要講聲: 支持板主同Doer兄既講法.

呢位富貴又鍾意問候人的板友, 請留意各板都有佢地既板規, 呢D就係遊戲規則, 如果唔讚同既可以唔入去玩, 但請勿破壞板內既和諧氣氛.

P.S. 我唔需要擦佢地2位鞋, 因為我只係路過.

97 1234
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。