推介:| 修理頂蓬布 | Mediator course | Hypnosis course | Dream Interpretation | NLP | English course |

發新話題

[原創] 大陸囡囡,咩野態度。。。

大陸囡囡,咩野態度。。。

10月個時,係常仔識左个待業DJ。。(以前係曼克頓做,宜家就等五日花開張。。。)

第一次係半島見佢,是過來我間房揾朋友,嘩。。乜甘正既女....果時我有LB在旁边,睇過算數。。。

點知..我個LB几日後不辭而別,我心寧空虛之際,就諗起佢啦,問朋友个2奶,佢話佢好鬼唔掂,剛剛同佢度水,借伍仟元,梗糸唔借喇。。

我心捻得米la...叫2奶幫手,佢話睇吓点。。過几日有個飯局,就見到佢,梗係吹寒問暖啦。。之後,去左半島唱K,夜晚返HK比左几舊水佢...

係車度發個訊息比佢,話聽曰揾佢食飯,唱k,好唔好,點知唔覆.....

算數..大把囡,几日後,上常仔玩收到佢訊息,乜也物物唔好意思..我話而家我係"店小二"食反,你過唔過來,

我今曰搬屋,執緊野..要遲D..我話...我一定等你。。。

个晚,我又要返hk臨走時比左几舊水佢。。同佢講,我下次唔返hk,係度過夜la..佢唔啋我。。。

一星期後冇声冇气。。我忍唔住發个訊息比佢"我聽曰過來玩,你出唔出來...点知"冇屁放"....

唔理佢...第二晚6點,係x信食飯,收到佢訊息"你係边,我而家過來"好呀...係XX,過一陣,

又收到訊息"我去洗頭,要遲一點來"...谷能气,又要我等...關機....

相關搜索目錄: 搬屋

你手若有行善的力量,不可推辭,就當向那應得的人施行。

差唔多食完反..2奶聽電話,小芳話揾唔到你喎...叫佢係大堂等我啦..我去揾佢....

點知,我走左去花街睇女...成个鈡頭後,走返去大堂,見佢on九九坐係度...低死...

個晚梗係隊佢啦....好鬼飲得...結果兩敗俱傷...好彩d損友識做,叫mami攞定房.....

甘就搞掂左啦...睇唔出佢,身材深藏不露之外,仲好鬼fresh。。。

第二日,一早起身(老鬼一早醒),佢就訓到死豬甘,算啦..放低1500元..返左HK....

成个星期,又唔揾我.....

忍唔住,發個訊息比佢....又唔覆。。。

個心攞攞攣(想扑多几次)。。打电話比佢,"做乜唔覆我"...我訓緊覺...

个時係下午五時,仲訓緊覺。。。我聽日上尼揾你,好唔好?...好呀....甘下午飲茶,好唔好?...好呀...

甘一點鈡係匯华等你,記得起身呀......嗯....

個日12點半係火車站,一路打电話都冇人聽,心知不妙,上到去先算。。。。

係匯华坐係度等..电話冇人接,發訊息吊七佢.....兩點鐘打來,我唔知醒,我現在即刻來。。。

我話..我唔想再等,你住边度,我來揾你。。。我住天鵝湖XXXX。。。你係屋企樓下等我,五分钟到.......

帶我上佢屋企,出租屋..650蚊租..睇睇,四壁蕭條,門又爛..張枱穿咗果大竉...........

相關搜索目錄: 出租

引用:
原帖由 7-siu 於 2009-1-11 09:22 PM 發表
Stanley, 你的 10 月報告現在才出? 我唔怪你,因為你要靠這些報告回憶挨到四月才能回來!
7-siu。。窗外白雪紛飛,今年係40几年一遇既大雪,我己被困在家4天,

仲唔揾d野寫吓。。痴線都有份呀!!!

回復 8# 的帖子

LB既事,遲d有机会再講,
搞掂尼單見。。。

点解搬尼依度住。。我冇晒錢喇,以前同个姊妹住麗景新园,而話又冇上班,<br />
<br />
同人借左3仟蚊,先搬到屋咋,我呀媽過年會過來找我。。。哦...<br />
<br />
傾咗一陣,問佢:你肚唔肚餓,同你落街食野好唔好?我沖个涼先,你坐一陣。。<br />
<br />
孤男寡女共處一室話沖涼。。唔客气l咯,衝去沖涼房,推開度柵唔到既爛門.....<br />
<br />
你做乜野。。我我Xxxx。。最後,搞到成地濕晒,水浸金山.......<br />
<br />
扑完野...我問"今晚我係到訓,得唔得?。。得..除便你。。<br />
<br />
捻捻吓,有d驚..夜晚有冇人查房架......查房就冇,不過都好雜,成日有人拍門(推銷),<br />
<br />
吓...唔好慳la..去酒店住啦,果次,係御信住咗兩晚,食到飽晒返香港.....<br />
<br />
跟住...知道佢d脾性,一个字"懶"...每日冇5點唔會起床,食第一歺(打飯),跟住打机,qq,<br />
<br />
冇事唔會落街,半夜两点,第二歺(打飯),早上六,七時訓覺...日日如是,<br />
<br />
仲有...电話響懶聽,有訊息懶覆,我以為佢專登對我係敢,原來佢一對住部"芒",个个都係敢。。。。

相關搜索目錄: 酒店

引用:
原帖由 7-siu 於 2009-1-12 12:12 AM 發表
所以只有QQ她才會立刻回覆你!你就改用電話上QQ吧!要投其所好了!
用部电腦上QQ都未學識...仲話用電話上。。

而家,边個係莊..边個係聞呀!!

引用:
原帖由 7-siu 於 2009-1-12 01:10 AM 發表
Stanley,為什麼在溫記,現在是一點多了,還不睡?想做逃兵。唔交功課?
現在溫記係冬令時間,12點多。。。

講起交功課..真係失禮,冇交好耐啦......

唔知點解,對住老虎硬係"死蛇爛鱔",佢己為我有病,點知。。

而家,錯有錯着。。我係HK佢都唔知几放心。。

相關搜索目錄: 功課

引用:
原帖由 Haidada 於 2009-1-12 01:15 AM 發表
应该是在多多吧。。揾记无落雪。。
尼兩曰係多多落,但上个月至今,溫記落既雪真係40年一遇呀!!!

引用:
原帖由 7-siu 於 2009-1-12 01:38 AM 發表
大海很久沒回溫記了!他不知溫記今年反常。下了多場大雪。多記就更不用說了,我鏟雪都鏟到腰背痛呢!

在家只是對著一個咸魚砵,當然吃不了多少! 起唔到筷!
7-siu。。有時想起甘样對老虎,個心都有d唔舒服,

我同以前個LB講過,被佢鬧咗一歺...話我冇良心,點解甘耐都唔交功課。。。唉...

相關搜索目錄: 功課

引用:
原帖由 DrTea 於 2009-1-12 01:39 AM 發表

Back HOME la, NO more Delay !!   
查兄。。收到la...總知就ASAP啦

引用:
原帖由 hongkonger 於 2009-1-12 09:09 PM 發表

give me her phone no.
let me teach her la
唔洗心急..我都未寫完!!

想见佢。。。等我返黎,去五月花揾佢。。

引用:
原帖由 DrTea 於 2009-1-13 05:31 AM 發表

Therefore, you've to FINISH it ASAP la !!
take it easy la.......吊頸。。比我透透氣吖.....

尾聲。。。

之後,我唔發訊息,唔打電話,就上去揾佢(4,5,點仲未起身),拍醒佢就帶佢落亍食野,

跟住就去天鵝湖開間時钟房,執番劑先。。。

有次,佢話成日去開房好唔方便,佢住個度我又唔钟意,不如搬去d小區住,冇甘雜,又有電器,

佢宜家洗衫好辛苦,隻手好疼。。我心諗甘即係要我同你租屋。。玩煮飯仔,

12月我就要回歸番邦,唔好玩甘大la。。

我就講...你簽咗半年約,夠期先搬喇,冬天洗衫d水又凍,我買部洗衣機比你,搬屋遲d再講。。

11月中,佢話五月花就開幕,要去陪訓,下午1點至4點...叫我就唔洗上去拍門,

改咗係帆船既歺廳等。。。果時,我坦白同佢講,我聖旦後要返加拿大,4月先返HK...

佢冇出聲。。12月頭我飛咗去云南揾ex-lb....一个星期後揾佢,佢話五月花開唔到,

我又要走,佢亞媽又來過年,佢唔知點算..........

我話你快d揾過第二間場啦,唔好等五月花la...佢又話比咗$間衰場。。。

12月9號老虎殺到,梗係做乖仔喇...两个星期冇揾佢,發晒脾气,我就交低家用,做咗d野,走人...

臨走前兩日..叫佢出深圳,諗住分手費又好,乜都好啦..叫佢出來,幫補些少喇...

點知佢話深圳佢唔熟,唔敢落尼...叫我攞去常平比佢.......

你地估吓,我有冇比佢??

相關搜索目錄: 搬屋

正所謂"一夜夫妻百2蚊"。。。。幫得就幫la。。。結果...都係上咗去常平,

dum 低5.000大元...冇法啦,一個願打,一個願捱,與人無尤..

走個時,大佬/細佬都安樂晒。

引用:
原帖由 DrTea 於 2009-1-13 10:25 PM 發表

Bro Stan, according to your jargon "你手若有行善的力量,不可推辭,就當向那應得的人施行。".  I think you've paid but not too much, around $5K.  Is it right ?
茶兄。。佢算唔算係"應得的人"?。。"見仁見智"喇。。

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 DrTea 於 2009-1-14 12:42 AM 發表

Bingo !!  May I've any prize for it ?
你想要乜野prize?。。不次見面比你

引用:
原帖由 DrTea 於 2009-1-14 01:10 AM 發表

I'm afarid that I haven't any more time la !!
"時日無多'。。。你2拾零歲咋。

引用:
原帖由 DrTea 於 2009-1-14 08:33 PM 發表

A Blue chips a day, fix ALL MMs everyday !!
A Yellow pills a day,eveyrthings OK!!

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。