推介:| 觀塘外賣速遞 | 將軍澳外賣速遞 | Party 美食到會 | 汽車蓬頂維修翻身 | 雪地靴 | 羊毛鞋 | 羊毛鞋墊 | Online Food Ordering System | Pre Wedding Photographer |

27 12
發新話題

為什麼不離婚?

為什麼不離婚?

為什麼不離婚?
當你經歷了很多,看得很多時,結婚離婚已無所謂,橫掂離了婚再結婚又會再離再結又再離 ...

那、多一事不如少一事 ...
而且,那"好爸爸"的牌坊不值錢
也好過冇

幾時開始變心的?
好似,未結婚前 ...
不過當時無諗過自己咁壞,也唔信
後來才肯定了 ...
然後,學懂了原諒自已 ...

幾時開始有 affair ?
由婚前已開始,好像沒有一天沒有 wor ..  
好多時連續有好多個,少時也有一兩個既 ...
煩嗎?沒有 ... 只係唔夠時間 ...
二奶三奶四奶 ... No, is not my cup of tea
每次我都很投入,只有"她"一個 ..
但發完燒後,又無野 la ...

Priority ?
屋企、訓覺、返工、睇波、睇戲、打牌、上網、
跑馬、女朋友、做愛、做運動、同朋友食飯、
做義工、出差、去K、去正骨、去邪骨、開會、
講 talk、見客、搞政治、見阿公 ...

你問我:忙嗎?

相關搜索目錄: 結婚 運動

回復 1# 的帖子

你周身刀,怎能不忙?

引用:
原帖由 KMY89 於 2009-1-12 20:47 發表
為什麼不離婚?
當你經歷了很多,看得很多時,結婚離婚已無所謂,橫掂離了婚再結婚又會再離再結又再離 ...
也好過冇

幾時開始變心的? ...
看完都覺得你忙呀大佬

相關搜索目錄: 結婚

我D生活简单很多:

屋企、訓覺、返工、上網、
LB(做愛)、做運動、食飯(快餐)、
出差(带LB)、去K,

相關搜索目錄: 運動

引用:
原帖由 KMY89 於 2009-1-12 20:47 發表
為什麼不離婚?
也好過冇

我忙碌。。。。。。但無價值的工作

引用:
為什麼不離婚?
也好過冇

因為暫時未有一個好過婚姻制度的alternative.....
我不如積極D。。勸下未結婚的年青男女。。想清楚”為甚麼要結婚呢”?

引用:
原帖由 KMY89 於 2009-1-12 05:47 AM 發表
為什麼不離婚?
也好過冇

-------------------------------

點解要離婚??点解我地要变心??。。。外面系"過眼煙雲",老婆/家庭糸"一生一世"。。
我地系外面風流快活,夜夜笙歌。。知足喇。。
唔通而家仲同老婆講愛情咩。。但親情更重要呀。。。。

你手若有行善的力量,不可推辭,就當向那應得的人施行。

回復 7# 的帖子

Stanley gor, 我很贊成你這個觀點!外面不管玩得如何瘋,但家里的糟糠是不能負的!到我們這年紀,老婆仔女是親情,再不是愛情!愛情可換,親情不斷!

各位大哥 ...

唔好玩 confess 啦 ...

引用:
原帖由 7-siu 於 2009-1-13 11:03 發表
Stanley gor, 我很贊成你這個觀點!外面不管玩得如何瘋,但家里的糟糠是不能負的!到我們這年紀,老婆仔女是親情,再不是愛情!愛情可換,親情不斷!
吹下水者。。甘严肃做麦呀。。

引用:
原帖由 glucerna 於 2009-1-13 00:51 發表

-------------------------------

點解要離婚??点解我地要变心??。。。外面系"過眼煙雲",老婆/家庭糸"一生一世"。。
我地系外面風流快活,夜夜笙歌。。知足喇。。
唔通而家仲同老婆 ...
黃師傅 ? 登登登登登登  ...

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

引用:
原帖由 KMY89 於 2009-1-12 08:25 PM 發表
各位大哥 ...

唔好玩 confess 啦 ... fftopic:" />  
師傅。。我"有感而發"。。不是說教。。請諒...

"忙嗎?"~小學五年級時班主任教學生講大話

"你地班人冇交家課可以用好多藉口,但絕不可以用「忙」、「冇時間」來做藉口,那只表示你地懒之外還表示你地冇用。你地班人揾個藉口原諒自己同要人同情都唔掂,冇鬼用。'宜家'唔可以用,將來出去做事更加不可以用。"

增多你一句: 「何苦來由」
何苦來由

引用:
為什麼不離婚?
也好過冇

my list
做愛(=做運動)  >  訓覺  >   屋企 > 同朋友食飯女朋友 >  返工 >  去K、去正骨  > 睇戲、上網  > 睇波、跑馬打牌

相關搜索目錄: 結婚 運動

引用:
原帖由 glucerna 於 2009-1-13 11:48 發表

師傅。。我"有感而發"。。不是說教。。請諒...
諒乜鬼 ... 吹吹水 ...

在性感肉感後而發 ... 就係有感而發 ?

在冰天雪地下,送你一個暖烘烘 ...  
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

引用:
原帖由 西南風 於 2009-1-13 11:58 發表
"你地班人冇交家課可以用好多藉口,但絕不可以用「忙」、「冇時間」來做藉口,那只表示你地懒之外還表示你地冇用。你地班人揾個藉口原諒自己同要人同情都唔掂,冇鬼用。'宜家'唔可以用,將來出去做事更加 ...
風哥,Kmy 認為陽萎的主要理由就係交功課 ...

相關搜索目錄: 功課

引用:
原帖由 KMY89 於 2009-1-12 10:15 PM 發表

諒乜鬼 ... 吹吹水 ...

在性感肉感後而發 ... 就係有感而發 ?

在冰天雪地下,送你一個暖烘烘 ...    
就係有尼d極品。。所以我就好"忙"囉。。

引用:
原帖由 glucerna 於 2009-1-13 13:56 發表

就係有尼d極品。。所以我就好"忙"囉。。
就係 lor ...

引用:
原帖由 KMY89 於 2009-1-13 14:28 發表

就係 lor ...   
冇交功課就係冇交功課,唔使咁多藉口!

係唔係要咁教至有功課交?

何苦來由

引用:
原帖由 西南風 於 2009-1-14 09:55 發表

Kmy 既志願係終身學習 ...

引用:
原帖由 西南風 於 2009-1-13 06:55 PM 發表

書中自有顏如玉。。是對的。。

那"好爸爸"的牌坊不值錢
也好過冇 感同身受...........................

我要同KMY學習學習先得

引用:
為什麼不離婚?
也好過冇

引用版友messvkitkit的一段話;
引用:

我爱老婆,但50歲人,不想做愛,她有需要,我交功課。
我的性高潮在正統婚姻之外。男人來說, 性與愛可分開。
離婚來作什麼?

相關搜索目錄: 結婚 功課
何苦來由

發夢之時~幾多"桃花"都有了
忙就是"作"嘅~
花心~就是真的~

27 12
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。