推介:| 調解員課程 | Makeup Course | Hypnosis course | English course | NLP training | cissp cisa cism | 營養學課程 |

發新話題

[原創] CA 尾滋原 - 舊式中型場

本主題被作者加入到個人文集中

CA 尾滋原 - 舊式中型場

CA 珠很多大場,甘沙,尾泥灣,太屏羊,森爸....在東大路附近,其實還有很多沐足場,屬中小型場。小弟上個月做了白老鼠,試了一間中型場 - 尾滋原

交通
尾滋原位於上沙村中南大道,與尾泥灣只有數十步之遙。由金三角巴士站可乘 12 號公車前往,車程大約 20 分鐘,"中南廣場" 那一個站下車 (之後果個站,是在尾泥灣旁邊) 。如打的前往,大概廿零卅呅。

套餐
尾滋原門口是在街口角落位,好易搵,地下是髮廊,是真正的理髮店而並非快仔。門口有兩個幾豬與幾笨拙的咨客,介紹套餐講到一舊舊  。部長比較省鏡,服飾似足美容妹,米白 OL 套裝祖紅色大領恤衫,身材與樣貌好煞食!

這間場有三、四層,套餐煩多,套餐巧立名目,用上一些怪名字,但不外乎是普足 (頭鐘$40,加鐘$35) 、超級足浴、推拿、波推、一條龍、桑拿 ($400) 。有一種 $98 的天龍八部餐,又有唔知乜龍物龍套餐,$88,$98,$118,$198,$298....價錢根據玩法之激烈度而釐定。

由於咨客講價錢與玩法講到一舊舊,我都費事問。部長見我成個沐足樣,不向我逐樣詳細介紹,所以都係未知其他套餐玩法,留待師兄們去探索。  

硬件

浴足房在二樓,一條長走廊,房間在兩旁,如隆賭匯一般。部長帶我到一間頗為細小之房間,房內有一張床、一張按摩椅,其中一幅牆是整塊到頂大鏡子,極有馬艦 feel。

部長說普足做雙鐘的房間是有獨立浴室的 ($75) ,如做單鐘 ($40),只能到沒浴室的房間,如要到有浴室的房,便要加$10。

部長說,按摩房間都是有一張床的,這樣的置設,令房間可以適用於所有不同的按摩套餐,能令客人在沐足之餘,與技師在床上碌來碌去,方便 upgrade 做大餐。:

場內裝修,很有明蠔明電、榕丸、聚隆牽的殘舊味道。

我叫了一杯熱奶茶,比錯了凍奶茶,沒關系,反正是很難喝,喝了一口我便放棄 。除此之外,沒有生果,提子都冇粒 ...失敗!

軟件

在進房之前,在走廊見到一個正足技師,年輕,但不靚。至於我要的「年青不胖漂亮」的,卻安排了一個成熟五短身材面上有插蘇鼻的技師。

技師很惡,不是對我惡,一進房便喝令服務員打水 ,房內沒瓷盆,與尾勵灣一樣,要用木盆打水泡腳。看到男服務員死蛇爛鱔端水進房的模樣,應是經常被技師罵慣的。

形容一下技師吧!粉藍色一件頭窄身短裙,短袖,心口開了一個水滴型領口,胸口風光一覽無遺。眼前囡囡除了面上一個插蘇鼻較為突出之外,身型倒有點像輕量級舉重女選手,手瓜起輾,食野唔洗比錢。

即使我的煲冬瓜說得有多好,三言兩語間,從我的言談舉止,很快被囡囡悉破我是港人  。隨即問我香港消費品行情:電話、波鞋、化妝品、還問我羽絨多小錢,毛衣貴不貴…..還說給我清單,下次幫她帶過來。(仲有下次?嘿嘿嘿!: )

按摩技術與一般沐足場所差無幾,囡囡技術不過不失,但在按摩過程中,有幾樣野反映出技師是沒規矩的:

- 報鐘後問我睇邊個台,我話隨便,佢就當自已屋企咁較自已喜歡既台,完全唔問我鐘唔鐘意

- 一路按腳一路睇,睇到好入神,至於我隻腳係乜樣我諗佢都唔知

- 電視鬼死咁多直銷廣告,睇到減肥內衣直銷廣告果一 part,囡囡叫我抄底個直銷號碼,我唔理佢,佢就自已抄,跟住仲即刻打去問價。  

- 囡囡與對方 sale 佬傾左好耐,查詢產品內容,幾時送貨,有冇折,.......最後囡囡決定唔買,但對方死纏爛打,囡囡遞個電話比我,佢叫我幫佢推對方。  

八十分鐘好快過,雀仔係咁意掃過,其他程序好行貨,按完好似冇去過。

埋單 $40,冇比小費,因為唔會再有返桌意慾。

評價

- 場內服務員完全唔夠醒目,咨客一舊雲,部長唔夠專業。

- 套餐花款太多,選擇雖多,花多眼亂,囡囡會睇送食飯,做較為便宜之套餐,未必肯給予額外 bonus。

- 技師質素與硬件級數有待改善。

- 套餐價錢沒辯爭力,足浴與推拿餐價錢是市場價,以同樣價錢,寧願行過幾步去深爸或尾勵灣等等之大場。

總結

硬件級數、囡囡質素、套餐價錢與榕丸相若,但囡囡技術不及榕丸,最低限度榕丸會有多一點武打場面。除非軟硬件有所改善,否則不是一個好的選擇。

相關搜索目錄: 美容 減肥 裝修 化妝 化妝品 廣告 波鞋
本帖最近評分記錄
  • 筆突 體力 +30 用心分享 2009-1-22 14:40
  • 筆突 威望 +30 用心分享 2009-1-22 14:40
  • 筆突 金錢 +30 用心分享 2009-1-22 14:40

引用:
原帖由 robertchan 於 2009-1-21 18:23 發表

CA 珠很多大場,甘沙,尾泥灣,太屏羊,森爸....在東大路附近,其實還有很多沐足場,屬中小型場。小弟上個月做了白老鼠,試了一間中型場 - 尾滋原

交通
尾滋原位於上沙村中南大道,與尾泥灣只有數十步之遙。由 ...
睇相都覺得尾滋原好殘舊
細場, 連技c質素都差d

回復 2# 的帖子

Thank you very much, this place no need to go, save some money la.

引用:
原帖由 robertchan 於 2009-1-21 18:23 發表

交通
尾滋原位於上沙村中南大道,與尾泥灣只有數十步之遙。由 ...
蘿兄早,
乜叉場都比你試云,
幾時出返個大比拼呀

硬件太差的話 ,都喺留番俾其他師兄試下先

引用:
原帖由 jjchan218 於 2009-1-22 02:08 發表
硬件太差的話 ,都喺留番俾其他師兄試下先
硬件差,有軟件搭夠,冇所謂,會有掽場客,例如以前深濠....如果軟件也差,就唔會有人幫趁。

睇完報告都要去的話,真係對自己一個幾大o既懲罰。
上面有想法,下面沒辦法!!

引用:
原帖由 新熱血 於 2009-1-22 08:20 發表
睇完報告都要去的話,真係對自己一個幾大o既懲罰。
有一間場,與尾滋原差不多,叫榕丸.......仲過癮。
我一陣 post 個報告上來。

引用:
原帖由 robertchan 於 2009-1-22 10:41 發表

硬件差,有軟件搭夠,冇所謂,會有掽場客,例如以前深濠....如果軟件也差,就唔會有人幫趁。
正骨要硬件好,
/ 骨就當然系軟件行先啦.
唔系太差既, 我會簡靚女多既場

引用:
原帖由 robertchan 於 2009-1-22 16:24 發表

有一間場,與尾滋原差不多,叫榕丸.......仲過癮。
我一陣 post 個報告上來。  
呀高級會員,
你可唔可以等多幾陣至出你個榕丸報告呢?  
一時間出咁多報告, 怕有點消化不良.

啦 ... 啦 ...你唔好囉你果D小那吧丸出泥, 話幫助消化呀

引用:
遙。由 ...
$40?

引用:
原帖由 peninsula 於 2009-1-22 13:22 發表

$40?h:" />
係呀,正足頭鐘 80 分鐘,$40,與尾勵灣同價。

引用:
原帖由 robertchan 於 2009-1-22 21:41 發表

係呀,正足頭鐘 80 分鐘,$40,與尾勵灣同價。
Unbelievable!

引用:
原帖由 peninsula 於 2009-1-29 14:09 發表

Unbelievable!
Why ?

$40 is market price for 1st hour of "normal" foot massage.
[img=247,181][/img]

引用:
原帖由 robertchan 於 2009-1-29 22:20 發表
Why ?

$40 is market price for 1st hour of "normal" foot massage.
Oh, normal massage price. Then you are right.

去髮廊仲好過啦!去中上或高級場玩算吧。

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。