推介:| 旅遊 | 旅行社 | 美國旅遊 | 英國旅遊 | 歐洲旅遊 | 機票 | 航空公司 | 酒店 | 遊記 |

79 1234
發新話題

美國加州之Half Moon Bay

美國加州之Half Moon Bay

位於北加州, 由三藩市開車約30 ~40分鐘. HWY 1 可到達.

今次介紹一個小小魚村.

可以行上船買當日既魚獲, 冬天有蟹. 記得帶定個大冰箱. 價錢唔一定平; 但系新鮮.

行完個碼頭, 再向西北方向, 車行5分鐘, 望住個圓雷達方向駛去(睇相片). 有個泥地停車場. 步行15~20分鐘, 就望到太平洋.

如果水退時候有好多野睇(去前可以先查水退時間); 細路仔多數會鐘意. 各種不同海草, 海星, 小蝦, 小魚有水鞋帶定最好, 冇都ok.

有一間很有特色, 地道, 食海鮮既店鋪. 每次帶朋友去, 人人都話好 .

因為, 我做比錢.

名字叫 Barbara’s Fishtrap. 今次我叫左 : 比目魚 Halibut, Clam chowder, fish and chips,海鮮意粉 …故唔到最好食系個fish and chips . 好滑, D都唔乾. 值得一試.
一家大細, 可以玩大半天  

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

569兄
d相好靚呀 , 同愛人去一流
又一個question PM你

趙海珠珠海嘆海珠啤
骨賤總種賤正賤種人

引用:
原帖由 icanfly2 於 2009-2-2 16:03 發表
569兄
又一個question PM你
去拍拖故然之好, 就算一家大細去都唔錯嫁.
如果有雖要, 話我知, 等我PM多D資料比你
PM收到, 多謝!

引用:
原帖由 fivesixnine 於 2009-2-2 16:18 發表

去拍拖故然之好, 就算一家大細去都唔錯嫁.
如果有雖要, 話我知, 等我PM多D資料比你
PM收到, 多謝!
貓大哥
E家冇plan去旅遊
+上最近工作有d壓力 未解決
Anyways, thanks for your prompt response.

相關搜索目錄: 旅遊

趙海珠珠海嘆海珠啤
骨賤總種賤正賤種人

引用:
原帖由 icanfly2 於 2009-2-2 17:07 發表

貓大哥
E家冇plan去旅遊
+上最近工作有d壓力 未解決
Anyways, thanks for your prompt response.  
飛兄,
講下傘, 有時候, 有心情, 至去啦.
小心自我減壓; 否則, 可大可小.
飛兄保重

引用:
原帖由 fivesixnine 於 2009-2-2 17:49 發表

飛兄,
講下傘, 有時候, 有心情, 至去啦.
小心自我減壓; 否則, 可大可小.
飛兄保重
一定一定
有心有心

趙海珠珠海嘆海珠啤
骨賤總種賤正賤種人

引用:
原帖由 fivesixnine 於 2009-2-1 17:53 發表
位於北加州, 由三藩市開車約30 ~40分鐘. 行HWY 1 可到達.

今次介紹一個小小魚村.

可以行上船買當日既魚獲, 冬天有蟹. 記得帶定個大冰箱. 價錢唔一定平; 但系新鮮.

行完個碼頭, 再向西 ...
又真係好靚bor~搞到我突然好想去旅行tim
休閒是對生命的一種反思及再恢復

引用:
原帖由 快仔王 於 2009-2-7 11:50 發表

又真係好靚bor~搞到我突然好想去旅行tim
快兄,
籃天白雲,
喜愛大自然既,
會得到一時既寧靜.

你系咪又想去長安旅行呀?

this is a very nice place
17 mile drive is also very nice if u drive down south

引用:
原帖由 fishyfishy 於 2009-2-21 06:35 發表
this is a very nice place
17 mile drive is also very nice if u drive down south
同意,
HWY 1, 北上或南下,
原著海岸,
風景都能令人心曠神怡

好正的風景, 同小姐去一流.   

海鮮, 係我的喜好.    

Support this informative report of fivesixnine c-hing.   

引用:
原帖由 boot_boot 於 2009-3-1 18:18 發表
好正的風景, 同小姐去一流.   

海鮮, 係我的喜好.    

Support this informative report of fivesixnine c-hing.   

同囡囡去唔錯嫁!
有一次, 中午時候, 見沙灘停車處有部van仔, 部車搖左好一會,
之後見一男一女落車, 咁又搞掂!

引用:
原帖由 fivesixnine 於 2009-3-2 09:57 發表

同囡囡去唔錯嫁!
有一次, 中午時候, 見沙灘停車處有部van仔, 部車搖左好一會,
之後見一男一女落車, 咁又搞掂!  

fivesixnine c-hing,

我又要去呢個灘 !  
你點解唔敲van仔門, 問吓人, 可唔可以一齊玩?  

引用:
原帖由 boot_boot 於 2009-3-4 09:45 發表

fivesixnine c-hing,

我又要去呢個灘 !  
你點解唔敲van仔門, 問吓人, 可唔可以一齊玩?  
裝過啦!
佢地連D窗都冇遮, 不過有張被, 睇唔到野!
梗系唔去敲門啦, 點知會唔會系兩個男人嫁!

ddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddd

dddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddd

dddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddd

引用:
原帖由 marrylee123 於 2009-3-11 09:38 發表
dddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddd
你條 "孖利李" 向我個帖搞搞震,
下次唔比D旅遊相過你睇.

回復 1# 的帖子

多謝資料分享. 那些相很美

引用:
原帖由 mm1025 於 2009-4-10 15:24 發表
多謝資料分享. 那些相很美
mm兄,
多謝支特.
有空互相分享一下

超級正呀!!!!@_@  我儲到錢一定去~~!!!!

引用:
原帖由 【︱|︱】 於 2009-4-17 18:18 發表
超級正呀!!!!@_@  我儲到錢一定去~~!!!!
師兄,
不知如何稱呼 ?
如果去開三藩市,
又喜歡大然,
是值得一去.

我也要去

好美哟

引用:
原帖由 LO1983 於 2009-4-18 16:15 發表
好美哟
LO 兄,
多謝支持.
心景美; 處處也覺得美好

79 1234
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。