推介:| 觀塘外賣速遞 | 將軍澳外賣速遞 | Party 美食到會 | 汽車蓬頂維修翻身 | 雪地靴 | 羊毛鞋 | 羊毛鞋墊 | Online Food Ordering System | Pre Wedding Photographer |

42 12
發新話題

沉船的啟發:

沉船的啟發:

沉船的啟發:

師兄們:我到每一論壇,都差不多有沉船的討論,而且每個事主都好像無法自拔,所以我才提出此問題,供大家參詳,看看能否給船長們一點意見。
關於沉船這問題,我想我絕對是過來人,可給大家一點意見參考,

神州大地,真是貪玩的男人天堂,我是其中之一,無女過唔到夜果隻,但有一點可跟大家交流一吓,出來玩,不管甚麼一定要跟囡囡講已經結左婚,未結婚也要這樣說,除非你真想娶她做老婆或真是年齡太年輕,搵鬼信,就作別論。

到SN或K場要經常換女,千萬不要維持太長的關係和時間,盡量不要告訴她有關於你自己的事情和問她家庭或生活情況,當然風花雪月的話題是沒問題。有時感情遊戲真是過引好多,因為在大家歡好的時候,真是投入程度和享受都高很多,
但人不竟是有感情的,時間越長就越愛越深,越深就越沉迷,這時真是愛恨難返,分手又捨不得,而且男性大部份都是拖拖拉拉的,要他們絕情怎都不及女性。

沉船前要反思下列問題:
1.你地有無同埋一齊生活過先,生活左幾內?
2.你有無試過唔比錢給她,甚至要向她借返轉頭?
3.你是否確實她只有你一個,沒第二個?
4.你與老婆結婚多久?跟她比誰較長時間?
5.你的經濟能力是否容許她不用上班?
6.她有沒有要求你離婚,她會跟你捱世界嗎?
7.她有沒有要求你買樓或給她錢?
8.她有沒有介紹給你認識她的所有朋友或家人,包括父母親兄弟姊妹等?
9.她如果重視你,她一定會盡量陪你,甚至詐病不上班,直情討厭上班?
10.你和她常到甚麼地方消遣或留在家中兩人煮飯食也很高興?

其實還有很多問題,但就以上10題,你或她到底做到甚麼程度,你好好思考吧
有可能你只是她的金錢資源,她資源越多就越寫意

如你真的可以放棄正室老婆或她願意就是這樣跟你一世,請繼續

未結婚的你,你真是可以接受囡囡曾經和無數男性交歡,喜歡她性經驗豐富,還有日後她還能生育嗎?有沒有後遺症?

相關搜索目錄: 結婚
風花雪月享人生  風來風去風行客  

I party agree with you. I have a 2nd wife for 10 years. She is 20 years younger than me.
She don't know my family. She is cute,naive, but cleaver.
She got lot of boys chase her,but she come back finally.:i ask her to study to be independent. I'll leave her then

引用:
原帖由 ngar2009 於 2009-3-28 22:57 發表
I party agree with you. I have a 2nd wife for 10 years. She is 20 years younger than me.
She don't know my family. She is cute,naive, but cleaver.
She got lot of boys chase her,but she come back fin ...
無情者原是有情人

引用:
原帖由 魚魚 於 2009-3-2 03:04 發表
沉船的啟發:

師兄們:我到每一論壇,都差不多有沉船的討論,而且每個事主都好像無法自拔,所以我才提出此問題,供大家參詳,看看能否給船長們一點意見。
關於沉船這問題,我想我絕對是過來人,可給大家 ...
c兄, 如果條囡係想你為佢而沉, 不論你年齡, 老或幼, 結婚或未婚, 佢都唔會計較.

相關搜索目錄: 會計 結婚

其實沉船最主要係啲囡比到啲嘢, 係你老婆比唔到. 例如又担又抬, 就算個老婆識做都唔肯做啦. 加上大部份男人遇到年幾比佢細,  經常又陪佢去disco, karaoke, 酒吧等等, 加上啲囡會攪到你不停地做,即時會覺得自己都年青咗.

引用:
原帖由 eddiech 於 2009-4-1 00:51 發表

c兄, 如果條囡係想你為佢而沉, 不論你年齡, 老或幼, 結婚或未婚, 佢都唔會計較.
其實沉與不沉,一切在於自己
而囡囡一方面希望能得到物質須求和滿足,
不滿於現狀,
如果你的出現,
能滿足她,同時也能填補她心靈的空虛,
她有何不可??為什麼不接受

關於年齡問題,
為什麼沉船的多是上了年紀的人士??
因為他們無論經濟,社會經驗都有一定的基礎,
而囡囡的問題,有很多此君都能解決,
是問囡囡都是人一個,
如果一個人能幫助自己,
她又怎會不接受??

相關搜索目錄: 會計 結婚

引用:
原帖由 eddiech 於 2009-4-1 01:06 發表
其實沉船最主要係啲囡比到啲嘢, 係你老婆比唔到. 例如又担又抬, 就算個老婆識做都唔肯做啦. 加上大部份男人遇到年幾比佢細,  經常又陪佢去disco, karaoke, 酒吧等等, 加上啲囡會攪到你 ...
男人永遠都是偷玩偷新鮮的,
C HING講得沒錯,
囡囡一定能離補老婆或女朋友的不足,
而且,性滿足是佔最重要的環節,
所以,男性遇到能滿足他而又有新鮮感的囡囡時,
怎還會有錯失的機會,但到底此關係能維持多久?
這就因人而異,因為每人的環境和須求都不同.

至於吃喝玩樂,是沒人不喜好的,
但此情況又能維持多久??
是否每人都能有充裕時間和金錢長久下去,

講到年齡,男人永遠都希望自己有吸引力有魅力,
所以一個中年或上了年紀的男性,
常常都有年青貌美的囡囡,像穿花蝴蝶般出現在身旁,
他又何時不接受,

總括而言,一切皆出於動物的天性,
男性女性互相吸引,
互補不足,此接觸經時間維繫,
沉船問題又怎不會發生

引用:
原帖由 魚魚 於 2009-4-1 01:54 發表

男人永遠都是偷玩偷新鮮的,
C HING講得沒錯,
囡囡一定能離補老婆或女朋友的不足,
而且,性滿足是佔最重要的環節,
所以,男性遇到能滿足他而又有新鮮感的囡囡時,
怎還會有錯失的機會,但到底此關係能維持多久?
...
不在乎天長地久, 只求曾經擁有.

引用:
原帖由 eddiech 於 2009-4-1 21:19 發表

不在乎天長地久, 只求曾經擁有.
好一句,曾經擁有,
唔怪得佢地結左婚,
都成日要跟我暗渡陳滄

引用:
原帖由 魚魚 於 2009-4-3 12:19 發表

好一句,曾經擁有,
唔怪得佢地結左婚,
都成日要跟我暗渡陳滄
C兄, 我都曾經有個一段維持近10年之往事. 最近才終止.

引用:
原帖由 eddiech 於 2009-4-4 15:00 發表

C兄, 我都曾經有個一段維持近10年之往事. 最近才終止.
無情者原是有情人

引用:
原帖由 魚魚 於 2009-4-5 01:49 發表

無情者原是有情人
最近一個囡囡, 雖然係短短個幾月, 真係怕沉落去, 開房已經有幾次, 但是全無要求, 只係話兩個人見面個陣開心就得啦, 有次食飯重講明佢比錢, 知佢搵錢都唔少, 因為佢在公司裡面鐘數係頭20名, 都算係紅牌, 每次開房或食飯之後就返工, 有時會行吓公園, 間中開工前我會同佢返去, 先做個call鐘. 好少話行公司或超市. 有次本來佢要買護膚品, 但係去到門口又話唔買. 因為唔夠時間, 第二日有時間自已會來買.
曾經有次問佢, 點解公司有個年輕未婚主任溝佢都唔接受, 要跟住我, 點知佢回答我係 : 你都咁花心啦(因為我比佢睇過手機裡的短信), 啲靚仔咪重花心,重靠唔住. 真係比佢吹漲.

相關搜索目錄: 護膚 護膚品 手機

引用:
原帖由 eddiech 於 2009-4-5 10:49 發表

最近一個囡囡, 雖然係短短個幾月, 真係怕沉落去, 開房已經有幾次, 但是全無要求, 只係話兩個人見面個陣開心就得啦, 有次食飯重講明佢比錢, 知佢搵錢都唔少, 因為佢在公司裡面鐘數係頭20名, 都算係紅牌, 每次開房 ...
恭喜你已經在她心靈中佔一席位,
真愛難尋,以後要看你們的做化了,
一切順其自然吧,

C HING, 你結婚未???

引用:
原帖由 魚魚 於 2009-4-5 14:35 發表

恭喜你已經在她心靈中佔一席位,
真愛難尋,以後要看你們的做化了,
一切順其自然吧,

C HING, 你結婚未???
哈哈! c兄, 我之理解如果未經婚就唔係沉船啦, 而係蜜運中. 就無須要怕沉落去.

引用:
原帖由 eddiech 於 2009-4-6 07:02 發表

哈哈! c兄, 我之理解如果未經婚就唔係沉船啦, 而係蜜運中. 就無須要怕沉落去.
有好多人未結婚,只有女朋友,
但是又不會跟內地女子結婚,
只是發揮男性本能"偷玩"

引用:
原帖由 魚魚 於 2009-4-6 00:49 發表

有好多人未結婚,只有女朋友,
但是又不會跟內地女子結婚,
只是發揮男性本能"偷玩"
一去到大陸, 除咗貪玩, 貪新鮮之外, 大部份男人都係自以為係情聖, 啲囡囡亦看到男人呢個弱點而落藥, 因此好多男人會不覺地沉咗都唔知.

引用:
原帖由 eddiech 於 2009-4-7 00:26 發表

一去到大陸, 除咗貪玩, 貪新鮮之外, 大部份男人都係自以為係情聖, 啲囡囡亦看到男人呢個弱點而落藥, 因此好多男人會不覺地沉咗都唔知.
你所指出的正是重點,
一個女性,怎會完全滿足到男性的要求,
同樣,一個男性也是一樣不能滿足女性,
這世界怎會有十全十美,

所以,感情包袱永遠都跟人類分不開,
無論男女都是一樣,
只是誰的接受程度高一點,
女性在這方面是付出多過男性的,
相反男性,如果是真心喜歡這女性,
他們的佔有欲比較強,
絕不容許女性再有第三者,

而女性有許多時候,
是暗地裡接受男性有第三者的,

至於C HING講到"落藥"這字眼,
我們男性又何妨不是,
想盡辦法去爭取囡囡們的歡心

很高興認識你和跟你討論研究.
其實我在別的網絡,是有發表有關這方面的文章,
如你有興趣,可SEND EMAIL給你,
我想會為你帶來啟發及新思維

引用:
原帖由 魚魚 於 2009-4-7 01:31 發表

你所指出的正是重點,
一個女性,怎會完全滿足到男性的要求,
同樣,一個男性也是一樣不能滿足女性,
這世界怎會有十全十美,

所以,感情包袱永遠都跟人類分不開,
無論男女都是一樣,
只是誰的接受程度高一點,
...
好多謝c兄在呢個沉船問題上給予小弟分析, 實在獲益不少. 由於本人正沉迷在激情、性慾(絕無感情彧愛情)當中, 所以每次和c兄討論交換意見時, 借此亦提高自己的警覺性, 係唔可以沉, 加上早前在另文 "'巧遇豪放囡" 討論中, 亦好感謝 hongkonger C, 對本人提出之忠告, 所以到今日都重好清醒.
至於c兄提到可以 e-mail 些之有關文章給本人, 當然高興啦, 不過我覺得如果有多些c兄加入討論, 就更加好, 雖然呢個話題都已經重複好多次, 不過亦覺得係有需要, 因為要提醒嗰啲: 無論男彧女. 未沉者要先了解自己可否玩得起呢個遊戲, 因為一不小心, 可以導致妻離子散, 甚至家破人亡, 至於已經沉咗就要考慮是否繼續還是及早浮返上來.

引用:
原帖由 eddiech 於 2009-4-7 22:24 發表

好多謝c兄在呢個沉船問題上給予小弟分析, 實在獲益不少. 由於本人正沉迷在激情、性慾(絕無感情彧愛情)當中, 所以每次和c兄討論交換意見時, 借此亦提高自己的警覺性, 係唔可以沉, 加上早前在另文 "'巧遇豪放囡" 討 ...
記著"愛"是沒罪的,
只要大家都是真心,

怎樣維繫?
怎樣才是持久?
怎樣才算真愛?
怎麼才算美滿?

一切都是因人而異,
真愛是無條件的付出,是問又有多少人可做到!!!
正計劃寫一篇愛的文章"何謂愛"

引用:
原帖由 魚魚 於 2009-4-7 18:00 發表

記著"愛"是沒罪的,
只要大家都是真心,

怎樣維繫?
怎樣才是持久?
怎樣才算真愛?
怎麼才算美滿?

一切都是因人而異,
真愛是無條件的付出,是問又有多少人可做到!!!
正計劃寫一篇愛的文章"何謂愛"
期待c兄之大作, 因為一般人年輕人理解 (愛) 係要做,  除非係無能者, 唔係單單靠口講.

引用:
原帖由 eddiech 於 2009-4-8 07:01 發表

期待c兄之大作, 因為一般人年輕人理解 (愛) 係要做,  除非係無能者, 唔係單單靠口講.
你講得一點沒錯,
愛是不能只用口講出來的,
永遠都只懂得講"愛"這個字,
一點都不懂得怎樣去做!!!
不憧得去表現出來,
愛從何去體會!!!

引用:
原帖由 魚魚 於 2009-4-8 03:57 發表

你講得一點沒錯,
愛是不能只用口講出來的,
永遠都只懂得講"愛"這個字,
一點都不懂得怎樣去做!!!
不憧得去表現出來,
愛從何去體會!!!
c兄, 現時如果你問我點樣去體會愛, 都只會答你, 如果面對囡囡, 愛係一定要做, 如果對住老婆, 愛已經係單憑感覺, 呢啲感覺係傍人唔會明白.
p.s. 我地討論呢個話題已經占用咗唔少篇幅, 希望版主唔好介意.

引用:
原帖由 eddiech 於 2009-4-8 21:24 發表

c兄, 現時如果你問我點樣去體會愛, 都只會答你, 如果面對囡囡, 愛係一定要做, 如果對住老婆, 愛已經係單憑感覺, 呢啲感覺係傍人唔會明白.
p.s. 我地討論呢個話題已經占用咗唔少篇幅, 希望版主唔好 ...
佢地點會反對,佢地都是性情中人,很喜歡結交朋友,

你講得一點沒錯,我跟你解說我是怎樣,
我對女女如老婆,對女婆如女朋友,
因為每個囡囡都很想做你老婆.
而老婆亦十分喜愛及懷念做你女朋友的日子,
這樣,她們必定感覺很幸福,有時多身體的接觸多接吻,
是絕對有幫助,
有時更還須送東西給她們(是小東西),不是金銀首飾或金錢,

很簡單跟你說明一事,你講得一點都沒錯感覺是很重要,
如在家一起看電視,你們是怎樣看的???
各自各看的???分開坐???
原來人.....同在一空間內,必須要讓對方知道你的存在,
所以在看電視時,大家必須有身體的接觸,甚至互相依偎在一起,
知道你在身旁使她們感到溫馨的存在感覺,

否則,大家各自各看,就如同跑到電影院看電影,
每人坐一椅上,這樣的感覺真是很差勁,

至於講到做愛這問題,跟老婆或女女做,感覺當然不可能相同,
其實,跟每個女人做都不會一樣,男人就是為了此,才會常常有外騖的傾向,

有以下兩句話:
男人找女人,因為每個女人反應都不一樣;
女人找男人,因為每個男人表現也不相同;

女人如果喜歡一個男人,她們的反應真是判若兩人,
反過來,
男人如果鍾意一個女人,他們的表現又何妨不是呀,

你想想我講得有沒道理??

其實,女性大多是須要心靈的滿足,不是做愛(插入)的時間長或短,
她們要享受是過程,享受你怎樣撫摸及吻她的身體,她們就是須要這種感覺,
她們從中可體驗到男人愛她有多深,做愛時看著她,雙眼看著她雙眼,
細細聲說,我很愛你,我想她不甜蜜才怪

引用:
原帖由 魚魚 於 2009-4-9 02:14 發表

佢地點會反對,佢地都是性情中人,很喜歡結交朋友,

你講得一點沒錯,我跟你解說我是怎樣,
我對女女如老婆,對女婆如女朋友,
因為每個囡囡都很想做你老婆.
而老婆亦十分喜愛及懷念做你女朋友的日子,
這 ...
首先我都想講吓我如何對老婆及囡囡之分別:
可能我同老婆一齊已經時間很長, 所以根本無需要做啲好表面功夫, 有時候真係單憑一種感覺, 就算係關心, 經常都係一些看似細微的動作或反應中表達出來. 就算瞓覺時全無接觸, 其實好多時亙相感覺到對方, 例如開心或唔開心. ( 所以c兄們, 唔好以為你地在外面溝女, 你老婆唔知, 除非係分房瞓, 有時佢明知只不過唔出聲咋.亦可能係因為在生理上係滿足唔到你啦. ) 加上我地現時生活圈子有別, 各有各朋友, 例如我放工喜歡飲, 睇足球, 佢就喜歡和同事行街, 講吓教仔經. 我喜歡去宏昌or東方中全, 佢就喜歡去queen roadfacial, 當然經常都會一齊, 之前個仔在香港, 比較多啲共通點. 現時共通點可能只係希望, 老時有伴.(唔好期望會係仔或女) 因為至終都相處咁多年啦.
至於我對囡囡係:
從來無因為性慾而欺騙過佢地, 絕對唔似一啲男人咁, 一時話婚姻失敗, 又話個老婆乜嘢乜嘢唔好, 更甚者重話個老婆去咗. 總之係千百個理由, 目的就係為咗上床, 其實啲囡都唔係咁愚蠢咖, 因為到最後你都係要比錢佢. 不過唔理真或假, 最重要係兩人都達到目的. 各得其所.
而我由於對北妹一早已經有介心. 所以大部份係抱住只有性慾而無愛的心態. 對囡一開始就預咗比錢, 所以亦無需要騙佢地, 當然, 間中亦遇到啲囡係因為一齊的時候開心就得啦, 而唔係為錢, 咁我唯有順佢意啦. 不過最後我都唔會白食.
好似去年一個相處大半年, 最初係正如c兄所講, 經常會講好多甜言蜜語, (女人係一種好奇怪的動物, 明知係假都會好開心, 最常見係正在 ml , 佢地會在你耳邊問, 你係唔係真心咖. 簡直係費話. ). 最後由於感覺到佢開始比壓力我, 所以就無聲地分手, 分手前一次見面重送部 6500c 比佢. 我的個性就係咁啦, 你想要錢, 合理就一定會比, 但如果想管住我就一定唔得. 可能因此, 所以到今都未遇到沉船的機會, 有時真係好想和最近一個試吓玩呢個遊戲.
除咗啲純粹為咗上床之外, 現時大陸都有唔少女性朋友, 重係認識咗好多年. 大部份都係有學識. 見面時都係講吓時事, 經濟.

引用:
原帖由 eddiech 於 2009-4-9 23:50 發表

首先我都想講吓我如何對老婆及囡囡之分別:
可能我同老婆一齊已經時間很長, 所以根本無需要做啲好表面功夫, 有時候真係單憑一種感覺, 就算係關心, 經常都係一些看似細微的動作或反應中表達出來. 就 ...
我結婚快27年,一直都很恩愛,所有我的老虎都知道,
她們絕不想,絕不同意我離婚的,(她們這樣是真心的),
因為她們都見過她,絕對是真的

你講得一點沒錯,
女人的觸角十分敏銳,怎會不知你外面無女人,
我曾經跟很多女性討論這問題(她們都結左婚,上了年紀,高學歷,有美好家庭),
如果妳知道妳老公外面有女人,你會怎樣???
大多都答覆,當然是裝作不知道(絕對真實的答案)

千萬不要想沉船呀!!!
好痛苦架,真的會心痛,愛多一次痛多一次,
千萬不可為
送首歌給你聽聽
http://www.youtube.com/watch?v=cspb2U_ej6Q

http://www.youtube.com/watch?v=PfU9_GrL3UM

42 12
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。