推介:| UGG | baby product | MD skinical | 環保袋訂造 | PROTOP | 鈙利亞阿勒頗手工古皂 | UGG Boots | Sheepskin Boots |

發新話題

九龍仔街坊惨痛回憶 1954-07-22 日之火災

中共軍機繞台,流氓式武嚇霸凌,
真想把它打下來,,
不要以為大象很大隻,
一根毒針可以取你狗命,

引用:
原帖由 mtpen 於 2018-4-6 14:01 發表

中國已非吳阿蒙,足夠本錢來硬碰;
借此機會顯實力,誓拉美帝入黑洞。
中國硬實力係有,不過軟實力差尾國佬幾班,
睇下近期尾佬不賣晶片,軟件俾中國中興通訊,
堂堂世界通訊5G第4強既公司,當堂跪低,CEO都趕去美佬求情,
罰款唔在講兼出賣地盆,否則3個月內8萬人失業,連帶子公司下游相関企業,
幾十萬人無得撈!

尾佬殺雞俾強國人睇,此乃樣版,你冇IC晶片,操作系統就瓜得!!

哎!強國人以為有錢可買一切,自己冇技術,一味靠外來,山寨,
而家條命在人家手,凍過水!

強国空有外表,高科技俾人佔晒。自己重唔奮起直追,咁祇有成世同人打工!

強國夢

尾國佬將強國人打低,祇有一個理由:
無蕊!
如今所有高科技,武器,都靠蕊片,強國人祗知買,買,買!
卻不去努力研究蕊片,一味去炒地,炒股,炒茅台,都是世界第一!
但自己的命門卻在老美手中,還一味發著強國夢!!!

引用:
原帖由 Das Reich 於 2018-4-17 22:59 發表
筆大人 : 讓我們去看看明天我軍的實彈演習, 如果再有導彈誤射就可能真會有好戲上映
朝鮮半島無核化,並非完全冇渣拿;
傻金歸順成藩屬,受我保護誰敢蝦。
筆懵懂  字敦厚  不以人廢言  不為世俗而避諱  當非董狐  惟學董筆  時扮小丑以娛人娛己  偶亦撰嘻笑怒駡怪論以玩世

引用:
原帖由 HAOCHANG 於 2018-4-23 08:20 發表
尾國佬將強國人打低,祇有一個理由:無蕊!如今所有高科技,武器,都靠蕊片,強國人祗知買,買,買!..
搶人手機兼非禮,痴瘋狂漢一身蟻;
民主黨員素質低,此案可表露無遺。

相關搜索目錄: 手機
筆懵懂  字敦厚  不以人廢言  不為世俗而避諱  當非董狐  惟學董筆  時扮小丑以娛人娛己  偶亦撰嘻笑怒駡怪論以玩世

文金世紀會,看不清肥金玩什麼把戲,真是世紀大禮物
不久前才發射飛彈,是否老美打完敘利亞就轉向北韓,
所以肥金180度大轉彎,兩韓大和平,
這下老美在南韓裝設的煞德防飛彈系統沒用了,
南韓可以不用給錢了,歡迎你老美來拆除,
哈哈,肥普,不如裝來台灣,免費借地給你,

引用:
原帖由 1149 於 2018-4-27 10:25 發表
文金世紀會,看不清肥金玩什麼把戲,真是世紀大禮物 不久前才發射飛彈,是否老美打完敘利亞就轉向北韓,所以肥金180度大轉彎,兩韓大和平,...
Friend 過打 band! 唔知仲以為替身拍緊戲添!
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

引用:
文金世紀會,看不清肥金玩什麼把戲,真是世紀大禮物不久前才發射飛彈,是否老美打完敘利亞就轉向北韓,所以肥金180度大轉彎,兩韓大和平
War and Peace!
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

引用:
文金世紀會,看不清肥金玩什麼把戲,真是世紀大禮物不久前才發射飛彈,是否老美打完敘利亞就轉向北韓,所以肥金180度大轉彎,兩韓大和平,..
睇住呀,細佬!

引用:
原帖由 HAOCHANG 於 2018-4-23 08:20 發表
尾國佬將強國人打低,祇有一個理由:
無蕊!
如今所有高科技,武器,都靠蕊片,強國人祗知買,買,買!
卻不去努力研究蕊片,一味去炒地,炒股,炒茅台,都是世界第一!
但自己的命門卻在老美手中,還一味發著強 ...
強國應該要多謝美國抵制中興,
這樣可的起心肝自己去發展芯片,
以前的原子彈,氫彈,高鐵,盾構機,北斗系統都係咁發展下來,
到時芯片都變了白菜價!
不扮高深,只求認真......

引用:
原帖由 理魯竇 於 2018-4-28 19:33 發表

強國應該要多謝美國抵制中興,
這樣可的起心肝自己去發展芯片,
以前的原子彈,氫彈,高鐵,盾構機,北斗系統都係咁發展下來,
到時芯片都變了白菜價!
二戰後美接收了很多德國、歐州等科學家,數學家,令美國強大七拾年多,把英國霸主地位踢倒。來看看中國80年代初,文革完畢後百物廢墟,一窮二白,人民生活比印度人更窮困,外人評醫翻浪費藥費,我那年代背包遊大江南北最清楚,甚乎英美預算中國共產政權快將倒台。
40年過去,中國由全球窮國已進步到富裕國,大多人民生活豐衣足食,科學也神速進步,高鐵四通八達。
人們用英美來比較中國是極不公平的,深信再多一段年,中國是越來越好的。我不講政治純以老百姓生活提高。

「超英趕美」是毛澤東於1958年前後提出的口號,口號包含鋼產量15年趕超英國和50年趕超美國兩個目標。事實上,在口號提出的15年後,英國鋼產量2665萬噸,中國產量2522萬噸,在口號提出的37年後(1995),中國就以9500萬噸的數字超過了美國。

近年來強國的鋼鐵產量可以用恐佈來形容,美國的產量竟然不及區區一個唐山市。

我東曰歸, 我心西悲

從最近 臺灣島軍方經、借傳媒之口, 高調地向外界

(實是向我方)宣佈, 他們已在其東部沿線基地作加強

防護之做法去看, 似乎是想誤導、引導我方去從其西

部去落手 。 對, 論距離西邊是最短但 諾曼第大登陸

就並非是用了最短距離的地方作為登陸點 

兵分兩路又如何

他們仍似乎不知, 當攻擊時間一開始, 島上所有的海陸空

基地皆會被摧毀而我方所選好的登陸點, 則恐怕會馬上變成

無人地帶 。我方亦可至少兵分兩路作登陸, 缺點是會分散

了力量但優點是會令他們摸不清我方的主力在那、令他們首

尾不能兼顧 
情像雨點--似斷難斷--愛與痛的邊緣--。我所說的不一定是對,也不需要一定是對。

慢慢失傳的 廣東話童謠
點蟲蟲,蟲蟲飛,飛到荔枝基;荔枝熟,摘滿屋;屋滿紅,伴住個細蚊公。
排排坐,食粉果;豬拉柴,狗透火;貓兒擔凳姑婆坐;坐埋一齊唱支歌。
ABCD,大頭綠衣;捉人唔到,吹BB。
落大雨,水浸街,亞哥擔柴上街賣,亞嫂落地著花鞋,花鞋花襪花腰帶,珍珠蝴蝶兩邊排。
月光光,照地堂;年卅晚,摘檳榔;檳榔香,嚼子薑;子姜辣,買蒲達;蒲達苦,買豬肚;豬肚肥,買牛皮;牛皮薄,買菱角;
落大雨,水浸街,亞哥擔柴上街賣,亞嫂出街著花鞋,
花鞋花襪花腰帶,珍珠蝴蝶兩邊排。
賣懶,賣懶,賣到年三十晚,人懶我唔懶。
菱角尖,買馬鞭;馬鞭長,起屋樑;屋樑高,買張刀;刀切菜,買籮蓋;籮蓋圓,買隻船;船浸底,浸親兩個番鬼仔;一個蒲頭,一個浸底;一個摸茨菇,一個摸馬蹄。
凼凼”轉,菊花園;炒米餅,糯米團;亞媽佢叫我去睇龍船;
我唔睇,要去睇雞仔;雞仔大,搦去賣;賣咗幾文錢;
我買隻風車仔,佢轉得好好睇,睇佢凼凼轉啊菊花園,
睇佢凼凼轉啊凼凼轉啊轉。
拍大骳,唱山歌,人人話我冇老婆,扚起心肝娶翻個,有錢娶個嬌嬌女,冇錢娶個豆皮婆,豆皮婆,食飯食得多,屙屎屙兩籮,屙尿沖大海,屙屁打銅鑼。
大笨象,摣支槍,去打仗,打完仗,翻嚟食碗辣椒醬。
有隻雀仔跌落水,跌落水,跌落水,有隻雀仔跌落水,被水沖去。

引用:
原帖由 上大人 於 2018-4-29 11:25 發表

二戰後美接收了很多德國、歐州等科學家,數學家,令美國強大七拾年多,把英國霸主地位踢倒。來看看中國80年代初,文革完畢後百物廢墟,一窮二白,人民生活比印度人更窮困,外人評醫翻浪費藥費,我那年代背包遊大 ...
中國崛起都是短短30年,毛主席年代口號超英趕美,有姿勢無實際,
國家衹成第四,五流,好過非洲些!鄧公年代以發展為口號,實事實幹,低調不張掦,
全力發展經濟,而今與一流強國排排坐,世界第二大經濟體!

發展經濟好處多,上下都有肥水飲,所以大家都happy!
而今最好少談政治,米下下爭出頭,要悶聲發大財才是正道!!

引用:
原帖由 Das Reich 於 2018-5-12 00:15 發表
我東曰歸, 我心西悲從最近 臺灣島軍方經、借傳媒之口, 高調地向外界(實是向我方)宣佈, 他們已在其東部沿線基地作加強..
習生送大禮港人,打造特區科研鎮;
巨額經費待領取,但要愛國才有份。

引用:
原帖由 mtpen 於 2018-5-15 22:18 發表

香江收大禮,
以為執到寶,
班官不識寶,
益晒隔離河!

而今世界聞名既大彊公司,就係科大港人開既,
佢發明小型飛行机,點之港府冇支持,但深圳歡迎,咁就益咗佢!

可見班官唔係創科既料,科研鎮遲早變了地産鎮!
科研無配套,人才又無儲備,本地人才都留不住,點樣發展???
大概找幾樣科研項目做樣辦,俾錢就関人過関,拜拜。

引用:
原帖由 mtpen 於 2018-5-15 22:18 發表
筆大人:有些領域是 傷港未能去涉及的,

因為我們是太"國際化"了 , 你懂的
情像雨點--似斷難斷--愛與痛的邊緣--。我所說的不一定是對,也不需要一定是對。

會即是不會、不會即是會

自己非在說佛偈 , 而是簡單地去歸納 菜陰魂今天 20號

星期日的所謂發言, 直頭是"肺"話 。 唯一似是例外的, 是

牠說牠不會向壓力去屈服, 不過牠早已屈服於[深綠]的壓力

之下

將來歷史會話俾我地知
呆灣民主退歩黨
是中華民族國家統一最大功臣

阿伯兄:不用去看歷史這麼久遠, 可能在今年六月、今年年末、

和或 2020年底的大選, 菜陰魂/憫盡擋 已能完成我國的統一大業

猶其是 2020年的大選, 牠們眼見選情不妙時/落選時, 可能連二飛

子彈也省回, 直接宣佈因牠們沒法再執政是會對島上構成危險 ,

繼而宣告進入緊急狀態而去取消選舉/選舉結果 , 這樣就想不

內亂也難 。 牠們甚麼事都能幹出除了好事

引用:
原帖由 Das Reich 於 2018-5-21 23:51 發表
阿伯兄:不用去看歷史這麼久遠, 可能在今年六月、今年年末、

和或 2020年底的大選, 菜陰魂/憫盡擋 已能完成我國的統一大業

猶其是 2020年的大選, 牠們眼見選情不妙時/落選時, 可能連二飛

子彈也省回,  ...
大概是向習主席學習,拿個終身總統,也不再選了!

連美國既肥普都羡慕習主席,真係人比人,比死人!!

Brother HAOCHANG:菜陰魂 若敢幹就是自掘墳墓、東施效顰

自己猜、斷估 習大大不是求終生而只是想圖 一帶一路 和 2025年

的完工

明天早上九點NBA勇士對火箭
唔知香港邊個台有得直播?

【TV 鏡頭前後】
係無記做過,尤其是鍾嘉欣,對PA,化妝,臨記都好禮貌,陳豪結婚前好COOL,婚後人變左好多,好NICE!

舊同學爸爸都在tbb 做一般場務的工作,他話睇藝人點對底下階層的工作人員,就知對方人品,雖然有些明顯是在做戲,但有些連戲都唔做,明睇唔起人。羊千化就是其中一個,幕前大笑姑婆,好似好nice. 清潔阿嬸叫佢,佢唔應仲要擰轉面,好多底下職員都試過,她見到D高層就扮friend. 哎,佢笑都係表面野黎,造個形象姐
佢群埋啲咩人咪咩格囉,呢個世界有幾多個發哥呢D真心尊重人的明星。

阿Laughing Gor,我表弟同佢做過野,都係話佢紅左之後串77咁,我表弟幫佢set咪,佢一手推開我表弟仲diu我表弟話唔L好掂到佢...同睇唔起d後勤員工...其實我覺得LAUGHING 只值二線頭, 講型...得少少囉...就講古惑仔系列. 鄭健, 山雞都型過佢好多. 我覺得係TBB無人用, 貪佢夠平者.
一套戲上左位. 再夾硬谷. 之後佢重有乜好戲講得出?

陳展鵬未入無綫前係watergolf打波見到佢,喺我隔離條lane同另外兩個人打波,屎波又沙鳩塵,串過馬撚,真係好撚黑人憎...

呢班藝人比較新, 我多年前做酒店茶樓關係都見過部分較早藝員,個人印象如下:

尹揚明: 好爛口,但禮貌不算差
郭可盈: 都算幾有禮貌,有適當笑容,覺得佢真人好靚
阿叻: 都幾西口西面下,我對佢印象好差
韋家雄: 幾有禮貌, 唔錯

工作關係試過會展擺檔擺正歐陽震華個booth隔離,好多機會同佢傾閒計,佢好好人無架子,都把握左機會同佢影幾張合照 ^.^

究竟藝人嘅真實一面係點樣呢?前員工就話大部分藝人都好nice,當中最nice嘅就係FYY馮盈盈同「是非精」鄺潔楹喇!

陳豪一向都真係出哂名好Nice,有前員工再次證實佢份人真心nice!

據幕後巴打親身分享,原來就算人人都覺得佢「勁惡」嘅汪阿姐,其實都好好㗎:「只係佢做事認真啫!」

仲有個「一廠黎明」都好討厭,話佢份人扮晒嘢喎!另外「劉姓女星」同「胡姓女星」個格都麻麻地喎!最估唔到係人人都讚係好仔嘅馬國明,都有無啦啦發老脾嘅時候。

曾經參與過唔少長篇劇嘅巴打都有唔少心得,例如依家被封殺嘅張繼聰就獲得正評「仲覺佢戲路好廣」,至於新上位的何遠東都算有potential;做咗 6年,覺得戲屎嘅藝人。

有人想知坤哥真人係咪串柒柒,巴打就話「唔串、但好明顯扮傻」

相關搜索目錄: 清潔 結婚 化妝 酒店

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。