推介:| 調解員課程 | Makeup Course | Hypnosis course | English course | NLP training | cissp cisa cism | 營養學課程 |

發新話題

澳港杯一日遊

澳港杯一日遊

站長親自到現場支持澳港杯!   

日期時間:大約 2009 年 4 月 12 日上午 9 時半到晚上 9 時左右。

全程費用包埋投注冇盈利:約 900 元。 

詳細資料或所見所聞,得閒再漫談。 

船飛篇

站長星期六晚就調教定鬧鐘,驚訓過籠同埋知道都幾多人過關,要預時間,朝早約十時出門口,十點幾到達中港碼頭,點解唔去信德中心,因為之前試過係上環果邊買澳港杯馬仔套票,竟然話賣晒 ,為左慳幾十元,又知道而家中港碼頭經明星旅行社都有得買,所以就係九龍呢邊出發,點知就出事了 ,有機會都係在上環出發好過。 

去到買馬仔套票,係有,可惜出船飛最早係 12:30 ,咁站長咪要等成 2 個鐘先落到船 ,第 1 場係跑 14:00 ,隨時趕唔切,都冇法,照要啦,多謝 398 元,  包來回船飛 + 150 元現金劵 + 10 元飲食劵 + 馬牌 1 個值 20 元 + 澳門馬經一份約 3 元,回程飛而家係比張回程換票劵,成 4 個月有效,好過以前限時限刻。   

大約可以慳幾十元:假日船飛來回日航 148 元 + 夜航 168 元 + 150 元現金劵 = 466 元 - 398 元 = 慳 68 元。   都唔計咩馬牌,飲食劵,馬經之類。 

買完飛之後,去新渡輪賣飛窗口睇睇,又真係賣緊 12:30 船飛喎,冇法啦,唯有睇下有冇後補排,排住先等運到,當時未夠 11:00 ,正班入閘係 11:15 ,睇下個水牌呢班船的型號,心知道呢班係舊船,即是油麻地小輪果種船,只不過翻新過下咁解,時間要成 75 分鐘兼呢種船好拋的,好易暈船浪。 到差唔多 11:15 時,後補飛可以跟隊落船,又有位喎,咁就落啦,明知又慢又拋都冇法。   差唔多成 11:30 先開船,真係唔掂當,遲左成 3 個字,站長已經避搭新巴,新渡輪都要避搭舊船 , 差唔多 12:45 先去到澳門港澳碼頭,當時都暈暈地 ,好在仲頂得住,未嘔。 

相關搜索目錄: 旅行社 飲食
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

引用:
原帖由 茶水站站長 於 2009-4-13 09:48 發表
站長親自到現場   

日期時間:大約 2009 年 4 月 12 日上午 9 時半到晚上 9 時左右。

4月12日,我朝11晚11都係馬交,撞你唔到ge  

相關搜索目錄:

過關篇

講漏一樣野,原來班船有好多係國內自由行,唔通點佢地搭班舊船。 

香港過關,冇問題,唔使等,即入即過。 

到落船等過關,可能冇去澳門同搭新渡輪好耐,而家新渡輪落船係左手邊落。 

出到去等過關, 超多人,真係人山人海,或者太多加班船同時到,話時話,站長搭班舊船,隨時 11:30 班新渡輪都到左啦。 
仲有上環信德又密又快的船,加加埋埋,成個澳門出境等過關的人都塞滿晒,站長要成 45 分鐘先出到關。 

出到關都 13:30 ,之後驚今晚冇船回港,所以又要即刻上上一層,換今晚飛,去到睇到新渡輪窗口寫住,今晚全部爆滿 ,之後再睇番原來站長換票劵係另一個地方換,行到最尾地方,果度又可以出到飛喎。   出飛之前,問 19:30 係咪新船先,唔係就出過第個時間。   售票員當時回答:係。   

攪掂之後,又落番下一層,去趕搭免費馬場車,而家原來唔使過馬路搭,係巴士總站後面有得搭。 

不過架車冇冷氣,咁慳。  仲要等左兩三個字先開,去到馬場都成 13:55 ,仲有 5 分鐘開跑第一場。 

待續................

相關搜索目錄: 自由行

引用:
原帖由 chanpowing$ 於 2009-4-14 16:54 發表

4月12日,我朝11晚11都係馬交,撞你唔到ge  
你又唔出聲,係我就唔走住,找你食好野。 

回復 2# 的帖子

搭舊船, 跳埋落海游過去可能仲快

引用:
原帖由 茶水站總管 於 2009-4-15 11:46 發表
搭舊船, 跳埋落海游過去可能仲快
站長都唔識游水,跳落海,渣到冇埋。 

相關搜索目錄:

馬牌篇

以前一到澳門馬場,一落車,報紙檔就會問買唔買報紙兼問買唔買馬牌,有馬牌上二樓就有冷氣,原價要 20 元,係度買 10 元就得,個馬牌係同顏色,但唔同日期,日期已經過期。 

佢地都係上 2 樓每次問d熟客拎的。 

但今次去,一來冇咩人入場,二來報紙檔都冇去 sell 人買野,水淨河飛。 

待續............

相關搜索目錄: 報紙
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

禮品篇

站長之前都有睇廣告,13:00 馬場有禮品汽水同現金劵派,只可惜站長搭慢船兼過關擠塞,遲晒大到,錯過左呢次機會。 

再問下馬會職員,幾時會再有禮品送,得知原來 14:30,16:30 仲有 2 次機會派禮品,再問在那裡派,原來在地下右手邊。 

到下午 14:05 左右,o岩o岩跑完第一場,眼見已經有人開始排隊,唯有快快手,跟..........  

好在今年澳港杯入場人數唔算多,禮品有站長份 ,到 16:05 又再排多次。 

每次有:禮品係小型裝餅 2 個,其中一個係杏仁餅,另一個就唔識,可口可樂汽水一灌,可惜唔凍 ,仲有現金劵一張 ,站長 2 次都係 30 元。  聽講原來有 30, 50, 100 元不等,站長起碼見到前面一兩個人有 50 元。   亦有其他馬迷話上次抽到 100 元,因排隊時大家都有係度吹下水,講下澳門馬由以前都幾多人投注到而家冇人投注現象。 

又要待續...............

相關搜索目錄: 廣告

劃飛篇

上回講到站長差唔多要成 13:55 先去到馬場,在搭免費車途中,聽到人打電話投注落飛 ,可能個馬迷驚趕唔切入場買,佢都犀利,仲有投注戶口 ,站長以前都有,不過自從被香港政府封殺之後,都冇用了,唔知仲用唔用得呢? 

入到馬場之後,趕住亂咁買馬,之後可以有得睇跑馬,就用最熱拖 3 隻啦 ,10 元連羸及位置Q 60 元買,站長習慣左好似香港飛咁劃,就出事了 ,唔記得澳馬投注系統係用緊香港 N 年前果個,唔可以同一張飛劃晒,Q 同 QP 。   另外,澳門馬飛,而家要加多項規條,就係要先揀港澳賽事或星馬賽事先。  詳情請睇以下張圖。   仲有澳門已經取消左孖Q同孖T好耐了。 

最後站長都趕唔切買第一場了,跑完第一場之後,睇睇賽果,原來中了 Q 同 QP ,加埋有成 200 元,站長真冇運。h:" />

到第二場開跑前,見到人開始排隊拎禮物,又要跟......... 站長為有買孖寶全餐射第 3 場澳港杯 (10) 超群生輝,(13) 太陽無敵,你見到以下張圖,都知道站長冇錢收了。 

又要待續................

相關搜索目錄:

投注篇

站長昨日提及過第 1 場劃錯飛事件,第 2 口孖寶唔中,到第 4,5 場先中番條熱門 2x1 Q 派 402.6 ,第 6 場又要去排隊拎禮物,今次買全餐 W 博爆,點知開左隻爆料出黎,派 18.7 元 ,第 7 口孖寶射尾關 2 隻,又唔肯買柏寶隻熱門旭日之光,條孖寶派成八百幾元 ,第 10 場最後一擊玩指定位置三重彩,咁 o岩又調轉左名次,見財化水。 

全文完,多謝八卦收看。 

引用:
原帖由 茶水站站長 於 2009-4-18 11:07 發表
站長昨日提及過第 1 場劃錯飛事件,第 2 口孖寶唔中,到第 4,5 場先中番條熱門 2x1 Q 派 402.6 ,第 6 場又要去排隊拎禮物,今次買全餐 W 博爆,點知開左隻爆料出黎,派 18.7 元 ,第 7 口孖寶射尾關 2 隻 ...
乜柏寶有喺澳門策騎咩?

老老實實, 專程過馬交淨係跑馬仔?   起碼都食番餐飯玩番兩手啩?

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 Air Supply 於 2009-4-30 00:32 發表

乜柏寶有喺澳門策騎咩?

老老實實, 專程過馬交淨係跑馬仔?   起碼都食番餐飯玩番兩手啩?
果日係跑澳港杯,柏寶策騎香港代表威武雄獅跑第二,另外可以策騎其他場次的,其中一場跑第一。 

咁要睇同咩人去啦,唔同人唔同玩法,果日自己即慶去,所以跑完馬就走了。 

引用:
原帖由 茶水站站長 於 2009-4-30 09:22 發表

果日係跑澳港杯,柏寶策騎香港代表威武雄獅跑第二,另外可以策騎其他場次的,其中一場跑第一。 

咁要睇同咩人去啦,唔同人唔同玩法,果日自己即慶去,所以跑完馬就走了。 
下次預埋我....攞到牌嘅話~

相關搜索目錄:

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。