推介:| 影音器材 | 音響配件 | 揚聲器 | MP3 Player | 喇叭線 | 投影機 |

95 1234
發新話題

[原創] Sony : Bravia

Sony : Bravia

大家認為這機如何?
打算買 40 "。

引用:
原帖由 wilson444 於 2006-8-21 11:53 AM 發表
大家認為這機如何?
打算買 40 "。
X系列啦
五大有其二

二手買賣
CD推介

引用:
原帖由 利記 於 2006-8-21 11:56 AM 發表

X系列啦
X系超正,但唔知香港幾時有

引用:
原帖由 blonesucker 於 2006-8-22 12:26 PM 發表

X系超正,但唔知香港幾時有
唔怕煩,大陸好似有喎
五大有其二

二手買賣
CD推介

i also want to buy bravia is it good?

引用:
原帖由 mannie61 於 2006-8-29 06:33 PM 發表
i also want to buy bravia is it good?
真係幾好架
去showroom比較下先啦
不過叫佢地播電視睇
唔好用佢地轣i釘機睇!!!!!
五大有其二

二手買賣
CD推介

Buy only 1920 x 1080

引用:
原帖由 shortcut 於 2006-9-3 01:09 PM 發表
Buy only 1920 x 1080
梗係買ture HD啦
五大有其二

二手買賣
CD推介

引用:
原帖由 利記 於 2006-9-4 06:24 PM 發表

梗係買ture HD啦
是否 PANASONIC 九月有隻 50' true HD 到,約$41,000 呢?

**  日 日 坐 收 五 斗     懶 與 培 塿 競 折 腰  **

** We the unwilling, led by the unknowing, are doing the impossible for the ungrateful. **

引用:
原帖由 billchan 於 2006-9-6 03:14 PM 發表

是否 PANASONIC 九月有隻 50' true HD 到,約$41,000 呢?
咁我就唔知喎
如果係返都應該會係plasma!!!!
有時間等得可以等埋佢同pioneer比較!!!!!
五大有其二

二手買賣
CD推介

引用:
原帖由 利記 於 2006-9-6 06:08 PM 發表

咁我就唔知喎
如果係返都應該會係plasma!!!!
有時間等得可以等埋佢同pioneer比較!!!!!
係 plasma!   有友人仍力陳 plasma 比 LCD 好,他指畫質/黑位 方面,耗電耐久等方面當然無異議 !

攪得一向認定要買 LCD 的我也有點動搖 !  唉,應點諗呢 !

**  日 日 坐 收 五 斗     懶 與 培 塿 競 折 腰  **

** We the unwilling, led by the unknowing, are doing the impossible for the ungrateful. **

引用:
原帖由 billchan 於 2006-9-6 11:45 PM 發表

係 plasma!   有友人仍力陳 plasma 比 LCD 好,他指畫質/黑位 方面,耗電耐久等方面當然無異議 !

攪得一向認定要買 LCD 的我也有點動搖 !  唉,應點諗呢 !
睇電視就plasma靚
睇DVD就LCD
但講到壽命,慳電就LCD
而Plasma就怕燒印(雖然好多都話厘一代餲lasma都唔會)
五大有其二

二手買賣
CD推介

謝謝資料 !

剛剛看到報章介紹國貨 TCL 新出大 LCD, B68-T,47' 真 HD(?) 標價 $21,999,呢類機制得過嗎,平成半,有什麼考慮點呢 ?

我的先決條件是要大 !

引用:
原帖由 billchan 於 2006-9-7 03:10 AM 發表
  謝謝資料 !

剛剛看到報章介紹國貨 TCL 新出大 LCD, B68-T,47' 真 HD(?) 標價 $21,999,呢類機制得過嗎,平成半,有什麼考慮點呢 ?

我的先決條件是要大 !
要大,咁不如玩投射
Sharp部Z3000幾好架,又唔大部,又靚仔!!!!!!!!
國產野,今年去Hi-Fi show到見到Prima都幾好,可以考慮!!!!!!
有無諗過東芝,係show見到囍滼ㄕn靚!!!!!
五大有其二

二手買賣
CD推介

引用:
原帖由 利記 於 2006-9-7 10:44 AM 發表

要大,咁不如玩投射
Sharp部Z3000幾好架,又唔大部,又靚仔!!!!!!!!
國產野,今年去Hi-Fi show到見到Prima都幾好,可以考慮!!!!!!
有無諗過東芝,係show見到囍滼ㄕn靚!!!!!:ve ...
HITACHI最新果款都好似唔錯~~~

引用:
原帖由 bbbear 於 2006-9-7 12:39 PM 發表

HITACHI最新果款都好似唔錯~~~
你講7800???
聽囓庤}麊B友講的確幾好
五大有其二

二手買賣
CD推介

謝謝眾多提供,但花多眼亂,仍不知如何貝w?

唯有重新列下考慮要點:

1./ 要大 47'~50'之類,但不要投射!
2./ 價錢會是考慮,但可以不計住!
3./ 畫質與性能亦重要。
4./ 最好能兼顧明年的 HD TV 播映!
5./ 希望在十月底前送貨。
6./ LCD 與 Pasma(有新功能的) 都可以。

請巴打們繼續指教!

引用:
原帖由 billchan 於 2006-9-7 06:27 PM 發表
  謝謝眾多提供,但花多眼亂,仍不知如何貝w?

唯有重新列下考慮要點:

1./ 要大 47'~50'之類,但不要投射!
2./ 價錢會是考慮,但可以不計住!
3./ 畫質與性能亦重要。
4./ 最好能兼顧 ...
如果係真顄ull HD
應該就唔係有咁多牌子
而你要鴾堣o
Plasma好似得Pio記同Pansonic兩款
至於LCDTV就有Sony(最新麚),東芝,日立(不過唔sure係咪行1080P)
Sony有個show,睇翵鴟犰陬L得做特價!!!!!!!

五大有其二

二手買賣
CD推介

引用:
原帖由 利記 於 2006-9-7 06:42 PM 發表

如果係真顄ull HD
應該就唔係有咁多牌子
而你要鴾堣o
Plasma好似得Pio記同Pansonic兩款
至於LCDTV就有Sony(最新麚),東芝,日立(不過唔sure係咪行1080P)
Sony有個show,睇翵鴟犰陬L得做特價!!!!!!!:hams ...
謝謝資訊!

引用:
原帖由 billchan 於 2006-9-7 06:50 PM 發表

謝謝資訊!
唔好客氣
我最鐘意毒人
五大有其二

二手買賣
CD推介

引用:
原帖由 利記 於 2006-9-7 07:27 PM 發表

唔好客氣
我最鐘意毒人
好毒

不過唔緊要, bill哥俾得起

引用:
原帖由 bbbear 於 2006-9-8 12:57 AM 發表

好毒

五大有其二

二手買賣
CD推介

HD o係兩年前美國 show 已經發表左,每個廠推產品都有一套策略,技術其實一早已經發展到成熟,黎得到亞洲o既可能係宣傳o既快與慢分別!當中有一啲內情o係某品牌或者某國家o既出品可以先推出市面,靚與唔靘???主觀口味反應喜好??? 

或者可能係...........有人搵日本科技同財力去研究新科技!??

引用:
原帖由 bbbear 於 2006-9-8 12:57 AM 發表

好毒

你咪仲毒,咁講野,等利記收埋 D 經濟扺玩野唔介紹比我,最後我被逼用晒五年K骨錢去買機,

之後無晒零用錢傍身,要陪你一齊從良五年,害小標生蛂A好毒呀 ! 最毒熊仔心 !

引用:
原帖由 billchan 於 2006-9-8 02:47 AM 發表

你咪仲毒,咁講野,等利記收埋 D 經濟扺玩野唔介紹比我,最後我被逼用晒五年K骨錢去買機,

之後無晒零用錢傍身,要陪你一齊從良五年,害小標生蛂A好毒呀 ! 最毒熊仔心 !
Bill哥, 你一開口就話要47"-50", 最緊要大, 又話價錢唔係問題~~~~咁大條water fish, 邊個sales遇到你就開心lu~~~~

況且47"-50" 呢一個category, 邊有濟扺玩架?????

95 1234
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。