推介:| 學英文 | Esse益生菌護膚品 | 駿寶燃氣工程 Chun Po Gas | 解夢分析師證書 | 銅鑼灣乾炒牛河 |

發新話題

[原創] 私人珍藏[黑膠唱片]DOUCEURS DOUX

私人珍藏[黑膠唱片]DOUCEURS DOUX

和大家分享一些黑膠唱片 可能影得不清楚 請見諒  這隻碟是在1985年出的 是2姊妹 歌手名。吳莉莉 吳婉兒 組合名是。DOUCEURS DOUX 隻出了一隻就沒出第2隻了 碟內隻有2隻歌 第1隻叫。讓我FLY LIKE AN ANGEL  第2隻是。星夜之戀

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

DOUCEURS DOUX  法文、葡文、荷蘭文or德文?
sorry ,我連個名都唔識讀 ,如果當年她們有歌hit過會有人識。

轉載:
如果好有達明一派 feel ,好想聽一聽!

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.
小兒科!

聽過後~
小弟真係接受唔到

究竟DOUCEURS DOUX 是法文定德文?意思是什麼?
我覺得似法蘭西 多過Germany。

引用:
原帖由 comm 於 2009-5-30 17:12 發表
轉載:
如果好有達明一派 feel ,好想聽一聽!
原曲是14分鐘 因為上傳隻可傳10分鐘所以尾段會cut左 請見諒

自家串燒 是我自己混音串燒這4手歌的 好聽的請在you tube回應一下 謝謝 請點這連結http://www.youtube.com/watch?v=H0K06lXMJeo回應

第2版 讓我fly like an angel黑膠版+ 吸煙的女人 RE-MIX+夢劇院 -不是愛情故事[LOVE REMIX]黑膠版 +燒之印度西旎 林憶蓮 黑膠版

你的摔碟REMIX唔差禾,Douceurs Doux這隊二人組,声線和音幾好, 聽來好初班(己經好過英皇啲頭馬了)好就好在後面有班勁幕後:劉以達作曲編曲、陳少琪填詞.thank you !
小兒科!

回復 7# 的帖子

多謝支持^^
送多一隻我剛做好的舊歌給你聽聽

自家製 好聽的請在you tube回應一下 謝謝 請點這連結 http://www.youtube.com/watch?v=K4u0bn86UXc 回應

你嘅Video Editor都有一手,希望有多D, 80年代MTV睇返(最好是高清)

相關搜索目錄: Video
小兒科!

回復 9# 的帖子

多謝支持^^
80”s的mtv有些很難找到 我會找些比較清楚的來重錄 再送一手好歌給你聽^^ 
林志美 ktv版 你的眼神 回音版 自家製

http://www.youtube.com/watch?v=0xuzPQKrZzI

連個名都唔識讀真係接受唔到

回復 6# 的帖子

好有興趣聽下呢隊其它歌曲,剩歌就ok,唔駛你咁辛苦嘛。
其它人有嗎?
可否分享一下,唔該!

回復 13# 的帖子

佢得2隻歌 =.=想多都無@@

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。