推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

68 123
發新話題

少林第八銅人

少林第八銅人

內地作家抬頭,小說改編漫畫,似乎幾有睇頭。
未知故事內容,不過睇預告,主角好有可能係張三豐,有冇睇過原著O既兄弟可以證實?

相關搜索目錄: 小說
逍遙西無限分身又再重現江湖,仲帶埋佢娘親出o黎免費任插,你o地仲唔去排隊?

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2009-5-30 17:15 發表
未知故事內容,不過睇預告,主角好有可能係張三豐,有冇睇過原著O既兄弟可以證實?
我都想睇左小說先,各巴打知唔知邊度有小說賣?

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2009-5-31 01:15 發表
怪了,我對龍少改編九把刀(台灣知名網路作家)的作品竟然一點都不期待 ...

不如改編九把刀另一套作品"楼下的房客"仲好啦!
我念仲收得添

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2009-5-31 02:38 發表

我都想睇左小說先,各巴打知唔知邊度有小說賣?

今日係 信和 見有小說賣啦!

~~ 風調雨順。和氣生財 ~~

楼主辛苦了 很好的帖子 辛苦辛苦
本帖最近評分記錄
  • SIG 金錢 -80 惡意灌水 2009-6-5 08:03
  • SIG 威望 -80 惡意灌水 2009-6-5 08:03
  • SIG 體力 -80 惡意灌水 2009-6-5 08:03
  • 冰河 金錢 -20 惡意灌水 2009-6-5 01:05
  • 冰河 威望 -20 惡意灌水 2009-6-5 01:05
  • 冰河 體力 -20 惡意灌水 2009-6-5 01:05

漫畫店唔知有無得借= =''

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2009-5-30 17:15 發表
唔係台灣既咩???

我的理想==> /○\ ○
                       /□\/■\
                        ||  ||

has to wait and see

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2009-5-31 01:15 發表 內地作家抬頭,小說改編漫畫,似乎幾有睇頭。未知故事內容,不過睇預告,主角好有可能係張三豐,有冇睇過原著O既兄弟可以證實?
我睇左小說,主力講主角乳七索,張君寶(張三豐)同施子安(施耐庵,水滸傳作者)之間既友情!!打鬥反而唔係主力!!我覺得呢類故事漫畫比較難寫得好!!....

計謀之始是要讓敵人知道你的下一步,然後小心預測敵人之後的每一步,高明一點的是讓敵人知道你的第二步,更高明的是讓敵人知道你的第三步 ...

引用:
原帖由 小小力 於 2009-6-22 06:34 發表

我睇左小說,主力講主角乳七索,張君寶(張三豐)同施子安(施耐庵,水滸傳作者)之間既友情!!打鬥反而唔係主力!!我覺得呢類故事漫畫比較難寫得好!!....
漫畫應該會將打o個方面乘十...再將文戲先除十..再除二....之後好多人鍾意睇文戲先再乘五左右.................
即係開頭打多...後尾打更多....之後文會多返......打就變左慢慢煲....

/□\/■\
                        ||  ||

本帖最近評分記錄
  • 冰河 金錢 -60 違規內容 請盡量不要 post 出其他討論區(F 2009-6-28 18:04
  • 冰河 威望 -60 違規內容 請盡量不要 post 出其他討論區(F 2009-6-28 18:04
  • 冰河 體力 -60 違規內容 請盡量不要 post 出其他討論區(F 2009-6-28 18:04

睇咗普通版,
其實福龍每本創刊號的畫面都例牌畫得好仔細,
今期第八銅人都一樣,所以都冇咩特別驚喜.
唯一驚喜的係第一期已經有劉伯溫出場,
仲有反派不殺練的武功係《殺性•易筋經》,
仲有《童子功》添...
排名又係易筋經第一,童子功第四...
唔通九把力都有睇《龍虎門》??
音樂無界限

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2009-7-3 23:33 發表
睇咗普通版,
其實福龍每本創刊號的畫面都例牌畫得好仔細,
今期第八銅人都一樣,所以都冇咩特別驚喜.
唯一驚喜的係第一期已經有劉伯溫出場,
仲有反派不殺練的武功係《殺性•易筋經》,
仲有《童子功》添...
...
應該有睇但冇跟足,因為龍記係洗髓經第一,易筋經第二
睇完第一期,感覺良好,算係交到功課,一貫邱福龍虎頭作風,能否扭轉命運唔變蛇尾,就要放長雙眼慢慢睇

相關搜索目錄: 功課
逍遙西無限分身又再重現江湖,仲帶埋佢娘親出o黎免費任插,你o地仲唔去排隊?

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2009-7-3 16:48 發表

應該有睇但冇跟足,因為龍記係洗髓經第一,易筋經第二
睇完第一期,感覺良好,算係交到功課,一貫邱福龍虎頭作風,能否扭轉命運唔變蛇尾,就要放長雙眼慢慢睇
希望佢自己努力做好呢套....
另一套搵呀王業慶做..(佢套俠客行我真係追哂全套連第2結局ga...)
咁2套應該都會賣得...

相關搜索目錄: 功課
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 不平凡人 於 2009-7-4 23:17 發表

希望佢自己努力做好呢套....
另一套搵呀王業慶做..(佢套俠客行我真係追哂全套連第2結局ga...)
咁2套應該都會賣得...
呢個要莫後老細”老黃“同意先有得考慮!
須知道宜家睇漫畫都要名牌效應,即使老黃、馬Sir或者/甚至福龍等已經唔參與本書,都要掛佢哋個名出來先有人買!
過去的心火般灼熱,今天已變了冰凍。。。。。。。

顶顶顶

顶顶顶顶顶顶顶顶顶顶顶顶顶顶顶顶顶
本帖最近評分記錄
  • 冰河 金錢 -40 文不對題 2009-7-17 16:12
  • 冰河 威望 -40 文不對題 2009-7-17 16:12
  • 冰河 體力 -40 文不對題 2009-7-17 16:12

我也看了小說o
到目前為止, 漫畫版演譯得真的很好, 相信九把刀也會滿意

香港蝙蝠俠 | 有事Send"蝙蝠"短訊比我!

cccccccccccccccccccccccc
本帖最近評分記錄
  • 冰河 金錢 -40 惡意灌水 2009-8-14 23:43
  • 冰河 威望 -40 惡意灌水 2009-8-14 23:43
  • 冰河 體力 -40 惡意灌水 2009-8-14 23:43

今期卒之回應番第一期,睇到依家都尚算OK,值得追看。
不過今期令我最在意o既,就係後面專欄o既信和指數,王風雷傳呢本垃圾竟然排名第二,實在太唔合理,難道今時今日港漫讀者群質素真係低成咁?

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2009-8-14 17:11 發表
今期卒之回應番第一期,睇到依家都尚算OK,值得追看。
不過今期令我最在意o既,就係後面專欄o既信和指數,王風雷傳呢本垃圾竟然排名第二,實在太唔合理,難道今時今日港漫讀者群質素真係低成咁?
因為係信和買王風雷傳有小文既書送嘛~

今期七索真係好勁
音樂無界限

第8銅人真係唔錯,幾好睇 !

福龍會再寫16期龍神 !

今期睇第8..
最後一版睇到佢話出返龍神
我都o 左咀....
估唔到佢會畫返...
                       /□\/■\
                        ||  ||

第8銅人真係唔錯,幾好睇

68 123
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。