推介:| 學英文 | Esse益生菌護膚品 | 駿寶燃氣工程 Chun Po Gas | 解夢分析師證書 | 銅鑼灣乾炒牛河 |

發新話題

玩囡心理學

引用:
原帖由 lomondsam 於 2009-6-11 22:58 發表

你d小玩意真係好work, 物輕情意重

女女一定會記得你份心意, 相反銀紙就.......

多多都唔夠你燒
都未必架,例如貪錢怪,佢只鐘意錢。。。果次佢同我講:「我都唔鐘意呢 d 野既,小孩子玩意!」
[img=247,181][/img]

引用:
原帖由 robertchan 於 2009-6-8 12:16 發表

師兄你灌水都灌得幾離譜。就算你抄人句野都應該加一個公仔改小小字眼嘛。
又估吾到有師兄咁欣賞我厘句野,不過都應該俾d誠意,修改一下喇
我是一團火,玩得吾開心就會扯火

"我舉一個例子,比一舊水小費 or 送一件¥2 之靚靚吊飾比囡囡,往往後者更能得到囡囡對你的歡心! "

我個FRIEND, 次次林上去時, 就去D潮流商場買定D平平地既手LIN仔, 吊咀仔....   

佢話千次唔個買D咁HEAVY 既, 太大承諾的.  

好WORK! 

最唔好送電話.....  

"- 新奇事物與玩樂 (精神食糧)   的囡."

我遇過一個, 剛做無耐.

嘩, 係張床度玩到我呀.  乜式都話要試....

我成個少爺戲玩無知AR環咁.  果次好滿足

引用:
原帖由 zmss 於 2009-6-11 23:02 發表

Are you talking about yourself?
I am 地中海大肚腩肥佬阿伯!
引用:
原帖由 12au7 於 2009-6-11 23:10 發表
"我舉一個例子,比一舊水小費 or 送一件¥2 之靚靚吊飾比囡囡,往往後者更能得到囡囡對你的歡心! "

我個FRIEND, 次次林上去時, 就去D潮流商場買定D平平地既手LIN仔, 吊咀仔....   

...
送小禮物比囡囡是一門學問,切勿捉錯用神!千祈唔可以貴,但一定要有心思。

遲下開一個 「如何送小禮物給囡囡」的 topic 一齊分享下。

"雖然囡囡有 over 80% 是為錢,而大部份的囡囡都可以用錢來買她的心,但係,我地所要 discuss 的,就是用非金錢的方法來達到她們另外的 20% 之要求。"

有D野錢難D買到.......  

你好難去話: 我加錢, 你比個高潮我.

佢可以比再齊D既服務比你, 但高潮就......

"遲下開一個 「如何送小禮物給囡囡」的 topic 一齊分享下。"

SALTY ROBERT 快D開講LA

可唔可以開多個 「如何不送小禮物給囡囡, 也掂! 」呢

引用:
原帖由 12au7 於 2009-6-11 23:39 發表
"遲下開一個 「如何送小禮物給囡囡」的 topic 一齊分享下。"

「如何不送小禮物給囡囡, 也掂! 」<===  你傻架?

都得既,除非你.......好很靚仔有型,或者比好很十分多小費。

果個送小禮物 topic 我之前開過啦,不過唔記得放在那一個主題,等我搵下先.......

引用:
原帖由 12au7 於 2009-6-11 23:39 發表

送小小禮物給囡囡

我送比囡囡既小禮物,其實冇乜特別,可以與師兄一起分享心德。

在骨場裡,客人給技師小費,沒甚麼特別,我到骨場除了給小費予技師外,也會給一些「精神上的小費」給她們,就是一份心意,將之具體化,就可以送手機繩或 cutie 公仔等等之小小禮物,作為對囡囡之關懷。

送小小禮物給囡囡,是一種玩樂技倆,並不一定是跟隨。每個人都有不同的骨場玩樂方式,這樣做,並非做壞市,只是帶多一點歡樂給囡囡,令氣氛更和諧融洽。

不要看輕小禮物的效益,對一些不善於說話的木獨的師兄而言,它是打開話題的引子,令房內氣氛更加融洽。囡囡往往因為收到一條手機繩,開心到忘記 r 你小費,賣大包給你免費互動!
這類物品有平有貴,有 cutie 有平凡,對予較重視與喜愛的技師,我會送出較好(但不一定貴) 的手機繩。 一般而言,我對有 feel 的技師,都會送一些小禮物。這亦是我在技師身上留下足跡的憑證。

我買這類禮物,並不貴,每件 RMB2 - RMB5,其實無需貴,只在於心思,送這些小禮物之精髓,在於 :
1) 獨特與新奇
2) cutie,「的式」又可愛,細細件,唔累聚
3) 名牌卡通,例如 hello kitty, snoopy, winnie the pooh, 多拉A夢, 小新, 米奇,唐老 duck........

我從兩種途徑去買這些小東西:

1) 旺角女人街 - 我經常到旺角,行經女人街的時候,在那些小販檔口買。款式林林種種...手機繩,小公仔,吊飾....10 元 8 塊,不算貴。好多時興之所至,見到得意兼且價錢平,就會買一、兩條手機繩,以備不時之需。

2) 深圳2元店 - 東門很多2 元店,隨處可見。有很多是名牌的冒牌貨,但像真度也高,骨場囡囡未必識分,只要是得意 cutie 就可以。這些小你可以到東門的 2 元店買。在國貿小匪羊對出的人民橋,行去東門方向,就有 3 間很大的 2 元店。

手機繩較其他物品更為討好,大陸女孩都很重視手機,視之為工具,內裡有 client database, 也是send SMS之 communication platform, 為了將手機扮靚靚,在其他技師面前 show off, 她們往往很喜歡有靚靚手機繩。奈何她們沒時間逛街,如果突然有人送,一定會開心到飛起。
我送手機繩給技師,除了代表一點心意之外,亦可以看看那位技師對你有多重視。假如你找囡囡,見到她手機穿上你送的手機繩,時刻將你的東西掛在身,當然甜在心頭。 但係,見唔到佢用,亦唔代表佢唔重視你,因為可能她放在家裡,珍而重之,不捨得弄花,所以不會「粗用」。
囡囡收第一條手機繩,會很開心;第二條,當然係唔同款,會更開心,第三條,可以同款唔同顏色,囡囡覺得你咁關心佢,直情當你係佢老友……這亦是我「打開囡囡心」的其中一個方法。。。。。
送完手機繩,或者囡囡不喜這種物品,不用擔心……還有小鏡子,………..除了小鏡子,還有小梳 ……筆、coins 包、小小毛公仔。

手機繩

小鏡子

小紙幣

實用型 - 濕紙巾/壓縮毛巾/指甲鉗/潤唇膏/散紙包/kitty筆

相關搜索目錄: 手機 Database

我也分享一下沟女秘笈:-

送礼物是有效方法。我就会送些香水给女女。。当然不是第一次就送。。那些像香水板。。一盒有几种不同类型的最好。。跟女女说她试用那种喜欢再买大瓶的给她。。

另一种好有效讨好女女的方法是表示喜欢她。。我会表示对她很着迷。。说她很漂亮呀。。那里特别飘亮呀甘。。女女通常都会很受落。。

女女通常是第一次接触你, 甚至第一眼看到你就会决定你是不是她喜欢的。。这决定了你有没有机会。。女女不喜欢你或者讨厌你的话你就怎么努力都没用啦。。(这是我的饭盒跟我证实过的)。。女女喜欢你, 至少不讨厌你的话你就有机会啦。。

相關搜索目錄: 香水

[quote]原帖由 12au7 於 2009-6-11 08:10 AM 發表

吓.....甘很儍個d神州女胞...揾個都難la....

劉华另計。。

你手若有行善的力量,不可推辭,就當向那應得的人施行。

引用:
原帖由 glucerna 於 2009-6-12 12:00 發表
[quote]原帖由 12au7 於 2009-6-11 08:10 AM 發表
"我舉一個例子,比一舊水小費 or 送一件¥2 之靚靚吊飾比囡囡,往往後者更能得到囡囡對你的歡心! :kiss ...
你咪得咯。。。。。

引用:
原帖由 Haidada 於 2009-6-12 11:46 發表
我也分享一下沟女秘笈:-

送礼物是有效方法。我就会送些香水给女女。。当然不是第一次就送。。那些像香水板。。一盒有几种不同类型的最好。。跟女女说她试用那种 ...
送香水係難度最高的。完全估唔到 d 女人會鐘意咩味與 咩 style 既香水。

有 d 女人,第一次鐘意你送果隻香水,過兩日又話第二隻較好,因為見到有其他女人查果隻香水,感覺幾好。

女人真係好主觀,佢對你既第一個印象好重要。師兄講得岩,佢一見你就會決定鐘唔鐘意你,唔鐘意你,你點去溝佢都冇用。就算做到「投其所好」,只能令佢冇咁「討厭」你。
引用:
原帖由 glucerna 於 2009-6-12 12:00 發表
"我舉一個例子,比一舊水小費 or 送一件¥2 之靚靚吊飾比囡囡,往往後者更能得到囡囡對你的歡心! :kiss ...
係呀,求其一條爛鬼手鍊都 ok,好多囡囡覺得有野收,就會好開心,所以唔洗買咩貴野。對方又唔係你老婆。

相關搜索目錄: 香水

引用:
原帖由 robertchan 於 2009-6-11 23:53 發表

送小小禮物給囡囡

我送比囡囡既小禮物,其實冇乜特別,可以與師兄一起分享心德。

在骨場裡,客人給技師小費,沒甚麼特別,我到骨場除了給小費予技師外,也會給一些「精神上的小費」給她們,就是 ...
師兄好野喎!這招真係得架。小弟都用過幾次、但K,SN通常係次次新、所以就無做了;回想當年玩溝拳手、正骨妹、送一些小禮物(當時送小鏡、手機繩)女女雙眼即時發光、進階板可以送生日公仔(日本的365日小熊仔、價錢好平約$30~50、隻隻吾同又顯得特別有心思!)

相關搜索目錄: 手機

引用:
原帖由 Dsample 於 2009-6-12 14:47 發表

師兄好野喎!這招真係得架。小弟都用過幾次、但K,SN通常係次次新、所以就無做了;回想當年玩溝拳手、正骨妹、送一些小禮物(當時送小鏡、手機繩)女女雙眼即時發光、進階板可以送生日公仔(日本的365日小熊仔、價錢 ...
係呀,送小禮物呢招真係幾掂架,連 OSIM 都鐘意!

不過小禮物只係一件道具,最重要係在送給對方的一刻,你要說甚麼話來配合,令對方記得你。

生日公仔是好,但較貴,而且冇乜款,送星座飾物就較為大路,而且種類繁多。

相關搜索目錄: 手機

金句
引用:
原帖由 12au7 於 2009-6-11 15:32 發表
"雖然囡囡有 over 80% 是為錢,而大部份的囡囡都可以用錢來買她的心,但係,我地所要 discuss 的,就是用非金錢的方法來達到她們另外的 20% 之要求。"

有D野錢難D買到.......  

你好難去話: 我加錢, 你比個高潮 ...
==精句,,,,。。。

引用:
原帖由 robertchan 於 2009-6-11 23:42 發表

如何不送小禮物給囡囡, 也掂! 」<===  你傻架?

都得既,除非你.......好很靚仔有型,或者比好很十分多小費。
CHing,
以上也不是絕對的,你有冇睇我篇"一個囡囡求救的信息"呀?
一本通書是不能用到老都喺case by case來應付的
失敗咗唔緊要,最重要learn by mistake or learn other mistakes才是  

引用:
原帖由 robertchan 2009-6-12 13:33 發表
女人真係好主觀,佢對你既第一個印象好重要。師兄講得岩,佢一見你就會決定鐘唔鐘意你,唔鐘意你,你點去溝佢都冇用。就算做到「投其所好」,只能令佢冇咁「討厭」你。

引用:
原帖由 Haidada 2009-6-12 11:46 發表
女女通常是第一次接触你, 甚至第一眼看到你就会决定你是不是她喜欢的。。这决定了你有没有机会。。女女不喜欢你或者讨厌你的话你就怎么努力都没用啦。。(这是我的饭盒跟我证实过的)。。女女喜欢你, 至少不讨厌你的话你就有机会啦。。...

這就是大家"有緣份"了

引用:
原帖由 jjchan218 於 2009-6-12 18:00 發表

CHing,
以上也不是絕對的,你有冇睇我篇"一個囡囡求救的信息"呀?
一本通書是不能用到老,都喺case by case來應付的
失敗咗唔緊要,最重要learn by mistake or learn other mistakes才是:very ...
梗有睇啦,你那個 case咁扣人心弦....

learn by mistake or learn by other's mistakes 都唔好,最好 learn by other's experiences.

引用:
原帖由 robertchan 於 2009-6-12 21:00 發表

梗有睇啦,你那個 case咁扣人心弦....

learn by mistake or learn by other's mistakes 都唔好,最好 learn by other's experiences.
You are correct.
Better to learn for both of them.

引用:
原帖由 jjchan218 於 2009-6-12 18:09 發表

這就是大家"有緣份"了
一个我很喜欢的川妹子我就追了半年都没成功。。从一开始就知道她不喜欢我的(她也不讨厌我, 但有狼狗了)。。但我太喜欢她了。。还是继续。。到最后都系放弃。。

引用:
原帖由 Haidada 於 2009-6-13 12:06 發表

一个我很喜欢的川妹子我就追了半年都没成功。。从一开始就知道她不喜欢我的(她也不讨厌我, 但有狼狗了)。。但我太喜欢她了。。还是继 ...
這是真的,就算你有子彈 / 時間,但對方不接受你的第一次印象,以后喺好難發展下去的
Never mind. 個樹林仲咁大!

引用:
原帖由 Haidada 於 2009-6-13 12:06 發表

一个我很喜欢的川妹子我就追了半年都没成功。。从一开始就知道她不喜欢我的(她也不讨厌我, 但有狼狗了)。。但我太喜欢她了。。还是继 ...
做事有恆心,鐵柱都磨成針喇,師兄努力呀,不過d囡囡的 taste又 真係好難明,佢地鍾意同聲同氣呱
我是一團火,玩得吾開心就會扯火

引用:
原帖由 rayso333 於 2009-6-13 12:21 發表

做事有恆心,鐵柱都磨成針喇,師兄努力呀,不過d囡囡的 taste又 真係好難明,佢地鍾意同聲同氣呱
又唔喺同佢做人世,不如用d心机/ $/ 時間喺有机會嘅囡囡身上發展

引用:
原帖由 jjchan218 於 2009-6-13 12:15 發表

這是真的,就算你有子彈 / 時間,但對方不接受你的第一次印象,以后喺好難發展下去的
Never mind. 個樹林仲咁大!
系呀。。不过就真系好中意那个女女。。先会花甘多时间者。。

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。