推介:| 調解員課程 | Makeup Course | Hypnosis course | English course | NLP training | cissp cisa cism | 營養學課程 |

發新話題

[灌水] 80'S懷舊歌或冷門歌〔分享區〕黑膠唱片

本主題被作者加入到個人文集中
引用:
原帖由 lulu123 於 2009-6-30 03:28 發表
石頭
呢隻好歌當然要同大家分享阿
獨食難肥阿
嘻嘻
石頭肥架,唔獨食,快d整過remix版來炸炸啦!

懷舊區 蔡楓華 也許 1986

1986 新力 CBA 161絕對空虛
絕對空虛林振強詞
●是又怎樣>鮑比達曲>盧國沾詞
●突爆的光芒>李雅桑曲>盧國沾詞
●日以繼夜>潘源良詞
●不可以改變>潘源良詞
●沒有妳>向雪懷詞
●No Oh No>潘源良詞
●愛的結束>蔡楓華曲>卡龍詞
●愛是何價>蔡楓華曲>小美詞
●也許>鮑比達曲>林振強詞

懷舊區 林憶蓮 難忘你

引用:
原帖由 lulu123 於 2009-6-30 03:30 發表
呢隻歌我揾唔到佢既mv
睇下佢地跳舞都幾好架
嘻嘻

懷舊區 葉得嫻 我要〔Remix〕1985

http://ser3.share.ysk.cc/upload/photo/20090530/1243631115-BFPQZbtu ...
c兄你條片同首歌d拍子夾得好 fit喎~! 強!!!

相關搜索目錄: 跳舞

師兄,乜也許這首歌唔係何家勁唱架咩?

引用:
原帖由 bobyjey 於 2009-7-7 17:38 發表

c兄你條片同首歌d拍子夾得好 fit喎~! 強!!!
我都揾左一段時間先揾到差不拍子既影片阿
加上呢隻歌跳既舞同佢地差唔多
先拿來放係呢隻歌到
你有上you記睇
呢隻歌都冇人放上去
咁咪做出來比大家分享下阿
bobviev你也是喜歡玩混音嗎?
如果是
咁就有時間就大家交流下阿
我都係初學者來阿
請多多指教小弟阿^^

引用:
原帖由 36D 於 2009-7-8 12:07 發表
師兄,乜也許這首歌唔係何家勁唱架咩?
何家勁都有唱阿
隻歌我做好左
只係未放上來阿
咁我而家放上來比你分享阿^^
係同一個ktv版
加左小量回音
如果不好聽
請見諒
懷舊區 何家勁 也許 1983 回音版

引用:
原帖由 lulu123 於 2009-7-8 13:29 發表

我都揾左一段時間先揾到差不拍子既影片阿
加上呢隻歌跳既舞同佢地差唔多
先拿來放係呢隻歌到
你有上you記睇
呢隻歌都冇人放上去
咁咪做出來比大家分享下阿
bobviev你也是喜歡玩混音嗎 ...
c兄你太謙喇~!
小弟過去曾涉足影片剪輯
偶爾要用背景音樂襯托
故也要考慮音樂節拍是否匹配
但對混音一無所知
只有聽c兄你的作品為樂了~!!

引用:
原帖由 bobyjey 於 2009-7-9 04:33 發表

c兄你太謙喇~!
小弟過去曾涉足影片剪輯
偶爾要用背景音樂襯托
故也要考慮音樂節拍是否匹配
但對混音一無所知
只有聽c兄你的作品為樂了~!!
我d都係三腳貓功夫阿
只是平時喜歡張d歌亂整一通
師兄
如果我有d地方不明白
可以問下你嗎?
因為音樂的畫面
我想做得更好阿
請多多指教^^

懷舊區 蔡國權 無心快語 回音版[完整版]

回復 100# 的帖子

作死啦阿lulu兄,乜得攪得咁得咁過癮!
又,
呢d舞步可能係mj太空舞的原始版!

哈哈哈
終於比我揾到佢呢隻歌既MV阿︿︿
懷舊區 這就是愛 林楚麒  黑膠版 1989MV版

回復 111# 的帖子

哈哈哈
懷舊阿
順便懷舊埋d舞步阿
cccccc

懷舊區 當我想起你[獨白 黃露君] 主唱 陳百強 黑膠版1986

再貼呢首 ~~~~~~

鮑翠薇              我衹有期待

可惜冇真人原唱表演版 ~~~ 唉 ~~!!

陳慧嫻                          多少柔情多少夢

引用:
原帖由 普通香港人乙名 於 2009-7-22 04:03 發表
可惜冇真人原唱表演版 ~~~ 唉 ~~!!

陳慧嫻                          多少柔情多少夢

嘩鮑翠薇
呢個mv好清阿
係咪版主做番出來阿?

陳慧嫻d歌聽都可以阿
唔緊要阿版主
有得聽就可以阿
如果我路過見到有佢原裝mv
我會第一時間放上來比你欣賞阿︿︿

呢隻mv既母帶真係比佢玩死=.=
時快時慢你如果之前有睇過都知道阿
最慘就係尾段對佢口形既時候佢就突然加快左
攪到我要做多幾次=.=
不過對口形還差小小
希望你地喜歡
請見諒
懷舊區 李麗蕊 GET OUT! [黑膠版] 1988

懷舊區 民間傳奇 未來主人翁 黑膠版 重新錄音 1988

lulu ~~~ 俾首舊版   MIX  你參考下      

回復 107# 的帖子

(何家勁都有唱阿
隻歌我做好左
只係未放上來阿
咁我而家放上來比你分享阿^^
係同一個ktv版
加左小量回音
如果不好聽
請見諒)

師兄太感謝你了,何家勁其實外形同做戲都不錯,又識唱歌,可惜冇乜觀眾緣。
又令我想起...................黄安的鴛鴦蝴蝶夢

環顧現今樂壇, 已不再有那動人的歌聲. 曲, 詞 也不復再.
七十年代的我比較難接受現在的所謂的'唱作人'
在此多謝各位的努力

大家有冇記得呢套戲?

留意下d女角,有冇識得?

呂方 - 從未如此深愛過【電影版】

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

引用:
原帖由 stone6262 於 2009-8-17 17:49 發表
大家有冇記得呢套戲?

留意下d女角,有冇識得?

呂方 - 從未如此深愛過【電影版】

d女仔塊面好好meet架
哈哈哈
呢隻歌當然好聽阿
再加埋你自家製呢隻既mv
張你'內心'放曬係隻歌到
一定要支持阿^^

呢隻歌都冇一隻係完整
所以就整番同隻歌一樣長既完整版比大家分享
希望大家都喜歡阿^^

如果太lag可以關掉hd觀看
懷舊區 第2版 李麗蕊 小妹妹日記 黑膠完整版 重新錄音

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。