推介:| 修理頂蓬布 | Mediator course | Hypnosis course | Dream Interpretation | NLP | English course |

發新話題

制服

制服

[歡迎補圖]

清朝

一零年代

六零年代

?零年代

?零年代

制服誘惑?誘惑制服?

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

西哥的制服題目有趣,制服是團隊精神,除了紀律部是必需外,各行各業都可以,小至幼兒園,大至軍隊,甚至天體會也可入流,相信由新至舊,都有可欣賞性,在此我也找了少少貼上
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

mic哥唔鍾意受衣服約束  其實穿著制服都幾枷鎖!

西哥所言又琱p弟心意,猶記初出茅廬,未幾要打領帶及後要穿西裝,苦事也,大熱天時,又唔係坐定在冷氣間(因要見客及量度廣告位尺寸),又講古罷,某次接到 S.E.A.L.A.N.D. 的工作,目標是把一條街咁長既貨櫃倉庫的頂部油上該公司的LOGO,讓飛機在上空也看到其標誌,結果是小弟在地盤拍照u爛褲一條,更慘是工程完成還蝕了大水,原因咪係只可離遠計尺寸,原來頂部是波浪紋的類石棉瓦料,試想想,一條街咁長既尺寸...拉直咪兩條街囉,材料也要多一倍,如果短打一度,是否可以多做點點呢,當然失水是公司囉

相關搜索目錄: 廣告 工程

大隻西哥,講到制服「經典」,你貼漏咗一張喇 !! 正所謂有詞云曰:

徐娘至尊,阿姨夏蕙;獨步天下,未敢相從;制服誘惑,誰與爭鋒!!

tang兄長:何處覓來黃阿姨的盟主制服feel,此照可亮天日,流芳香江啊,不失林蛟叔口中的大葫蘆

穿了制服,代表有了應有的權力,咁兩位叔叔可以執法拉人囉,點睇

[quote]原帖由 tangkennis 於 2009-6-18 19:36 發表
大隻西哥,講到制服「經典」,你貼漏咗一張喇 !! 正所謂有詞云曰:

徐娘至尊,阿姨夏蕙;獨步天下,未敢相從;制服誘惑,誰與爭鋒!!

現在討論夏蕙姨已經唔講靚與唔靚  係佢嘅勇氣  佢以前確實唔錯!

引用:
原帖由 mlcheung.ml 於 2009-6-18 20:29 發表
穿了制服,代表有了應有的權力,咁兩位叔叔可以執法拉人囉,點睇
冇乜點睇  兩個都唔夠專業  應該每人除咗頂帽........

西哥夠幽默除鰴輕U敬禮,一笑

再來一張制服照,絶對不能除帽,否則小de de一定不會跟這對拍拖更叔叔行街啊,有帽是差人,無帽是柺子佬啊

相關搜索目錄: 幽默

其實小弟好佩服夏蕙姨架,「任我行」之絕對本色,最佳詮釋也 !超然「物外」,我行我素,厲害 !

夏蕙姐當年二八年華亦係美人胚子嚟架 ,年紀大了,唉… 誰人能免呢 ... ...?

除了容貌奇醜或奇異之外,
十八無醜婦,後生個個都靚。

歌仔都有得唱喇,
男士、是個高高青年人;
女的僑小比月亮。

無論男或女,後生個個都得。

以前阿爸成日同我哋兩兄弟講,除非特殊例外,少年無醜吖!!不過好多時佢又講,呢個係「霎眼嬌」,唔靚 !!亦可知靚同唔靚亦都係好主觀嘅事 !!不過點都好,無論男女,後生的本錢就係青春,可以斷言耳!打扮一下點都係會靚 D 架喇,神仙水唔係畀後生女仔搽嘅 !!

下圖來自 Uwants 的 catt 君,小弟借來一用,先謝  。場合和年份不詳,只知右邊是如花之年的夏蕙姐 ,亦穿上制服呵 !(而左邊是「六嬸」方逸華小姐)。

原來佢後生咁清順可愛,都是整容累事,夏蕙姐是越整越醜!
另一例子:整左好睇好多.

小兒科!

這種制服應該不會陌生吧!活潑、清新、輕盈....."新記名下多佳麗"真的名不虛傳。
四十年前我的初戀情人就是穿這種制服的。

黃兄長想當年能穿這種制服足以令同學輩另眼相看,亦算是學生的理想服飾,主要是不會'薯仔'兼有型,行出街都有型得多,真是設計的表表者,那時或者直至現今都是以淺灰為主流罷...

引用:
原帖由 mlcheung.ml 於 2009-6-21 15:43 發表

黃兄長想當年能穿這種制服足以令同學輩另眼相看,亦算是學生的理想服飾,主要是不會'薯仔'兼有型,行出街都有型得多,真是設計的表表者,那時或者直至現今都是以淺灰為主流罷...
英雄所見略同!
確是很出色的校服設計,雖歷久而常新今時今日仍然有型有款。

thanks@@@!!!!!!!!!

制服有時是十分養眼,能吸引一群攝影發燒友,又帶來一群藝術欣賞者,真個是各花入各眼,盡人生美好的一刻

制服有時是討人厭惡,雖未有過犯與你,但那種自以為是芝麻綠豆官的行為,又令人側目

送上一張靚靚夏蕙姨,一張夏蕙姨與慕蓮妹的cosplay照

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。