推介:| Digital Cameras | Photo Frames | 婚禮攝影 | 婚紗攝影 | Photography Equipment | Photography Course |

62 123
發新話題

[原創] 近期拍攝照片

近期拍攝照片

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

very Goooood .......開了camera eye 了。
若問前世因  今生受者是
若問後世果  今生作者是

莫道因果無人見  遠在兒孫近在身

多謝分享,
請問, 荷花一照, 是用甚麼鏡?

引用:
原帖由 fivesixnine 於 2009-6-30 05:35 PM 發表
多謝分享,
請問, 荷花一照, 是用甚麼鏡?
http://forum.timway.com/f/thread-222450-1-3.html

Tamron AF 18-270mm F3.5-6.3 Di II VC

http://forum.timway.com/f/thread-222450-1-3.html

引用:
原帖由 victory999 於 2009-6-30 21:33 發表

Tamron AF 18-270mm F3.5-6.3 Di II VC

http://forum.ti ...
厘支鏡出左冇幾耐, 系咪四千幾?
請問師兄用過之後, 感覺如何呢?
會否推介?

引用:
原帖由 fivesixnine 於 2009-7-1 11:37 AM 發表

厘支鏡出左冇幾耐, 系咪四千幾?
請問師兄用過之後, 感覺如何呢?
會否推介?  
$4150,全能天涯鏡,廣角至遠攝,四級光學防震,good!

感覺:冇買錯

引用:
原帖由 victory999 於 2009-7-1 17:52 發表

$4150,全能天涯鏡,廣角至遠攝,四級光學防震,good!

感覺:冇買錯
平過旺角價錢
多謝版主推介

黑白相quality唔錯, 彩色頭幾張D CA 好勁... 建議唔好tune咁勁(機內或PS).

composition既話... 用啱鏡頭囉...

d色好靚,support!

真的好厲害喔! 小弟佩服萬分

師兄D相好靚

師兄你D相
副廠鏡我比較喜歡Tamron多過Sigma,小弟都係用Tamron鏡,分別有Tamron AF18-250mm F/3.5-6.3 Di-II LD Aspherical,
Tamron SP AF10-24mm F/3.5-4.5 DI II LD Aspherica ,Tamron SP AF 28-75mm f/2.8 XR Di LD (IF)三枝鏡,
我鐘意Tamron色出D,而三枝鏡我就最鐘意Tamron SP AF 28-75mm f/2.8 XR Di LD (IF)這一枝,因為琠w光圈同成像都好,
出面對佢評價都幾好架!價錢又平.不過28mm-75mm用係APS-C相機就好唔方便.請師兄唔好界意我Post三枝鏡的相比較!相片係用Canon EOS 400D影的!!

1.Tamron SP AF10-24mm F/3.5-4.5 DI II LD Aspherica

2. Tamron AF18-250mm F/3.5-6.3 Di-II LD Aspherical  

3.Tamron SP AF 28-75mm f/2.8 XR Di LD (IF)

係師兄個Forum Post相希望師兄唔好界意,我只係見師兄都係用Tamron鏡所以就討論一!!!
如果師兄唔喜歡可以刪掉我個Post......一個只係學人玩嚗v相的人

引用:
係師兄個Forum Post相希望師兄唔好界意
唔介意,師兄張相影得靚,相中人亦靚,good

呢支鏡果然係好!
引用:
如果師兄唔喜歡可以刪掉我個Post
哈哈..,我係宗哲版版主,唔係攝影版版主

引用:
原帖由 cowboy109 於 2009-7-10 22:27 發表
師兄你D相
副廠鏡我比較喜歡Tamron多過Sigma,小弟都係用Tamron鏡,分別有Tamron AF18-250mm F/3.5-6.3 Di-II LD Aspherical,
Tamron SP AF10-24mm F/3.5-4.5 DI II LD Aspherica ,Tamron SP  ...
多謝師兄介紹三支鏡.
2.8 果然好靚.
原來你去左睇車展,  可否多放幾張跟大家分享

多謝victory999師兄

首先多謝victory999師兄大大,以後影多D相比大家睇.......同大家一同討論!!
fivesixnine師兄我去車展個Post係樓下呀!!!!多謝觀賞!!

62 123
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。