推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

發新話題

過檔香港電台女記者-黃雅宇

龔大哥, Hong 大哥, 字姐, 多謝晒!!
漁民大哥, 宇姐話等你喎!!

引用:
原帖由 無記萬死 於 2007-1-19 09:15 PM 發表
黃雅宇都冇上呢個網
weeewaaa做咩要多謝埋黃雅宇
萬死大哥,小捕快一向如此架啦
笑天笑地笑人间,哭山哭水哭流年。

重情重义重恩念,轻离轻别轻思恋。

fredng  大哥,你D好野咁迟先POST上嚟,早D上渔民大哥就冇咁快走啦

引用:
原帖由 一塌糊涂 於 2007-1-22 12:27 PM 發表
fredng  大哥,你D好野咁迟先POST上嚟,早D上渔民大哥就冇咁快走啦
現在後悔也來不及了

今日雅宇姐姐又冇蒲頭

引用:
原帖由 一塌糊涂 於 2007-1-22 12:27 PM 發表
咁你有無send短訊畀漁民大哥,叫佢返呢依道留言呀?
歡迎轉載,以廣留存!
最憎d人set權限

引用:
原帖由 fredng 於 2007-1-22 22:04 發表
咁你有無send短訊畀漁民大哥,叫佢返呢依道留言呀?
Fred 大哥, 佢間中有返嚟, 不過冇留言啫.......

黃雅宇噚日採訪咗兩單新聞
另一單就由佢同事報
亞視咁樣對佢
黃雅宇遲早跳槽

引用:
原帖由 無記萬死 於 2007-1-24 21:52 發表
黃雅宇噚日採訪咗兩單新聞
另一單就由佢同事報
亞視咁樣對佢
黃雅宇遲早跳槽
唔會呱??

黃雅宇今日冇假放又冇得報新聞
佢好快就唔係亞視記者
本帖最近評分記錄

Ha. Ha. Anymore??

引用:
原帖由 無記萬死 於 2007-1-25 09:19 PM 發表
黃雅宇今日冇假放又冇得報新聞
佢好快就唔係亞視記者
萬死大哥,唔会瓜

黃雅宇俾亞視雪藏
真係好冇陰功!

回復 #363 無記萬死 的帖子

咁你會點幫佢呢, 無兄?

引用:
原帖由 無記萬死 於 2007-1-26 21:47 發表
黃雅宇俾亞視雪藏
真係好冇陰功!
證實咗未㗎??

黃雅宇變得愈嚟愈殘
睇見都令人心痛
梗係因為亞視唔俾採房
致搞成咁

回復 #366 無記萬死 的帖子

引用:
原帖由 無記萬死 於 2007-1-28 17:05 發表
黃雅宇變得愈嚟愈殘
睇見都令人心痛
梗係因為亞視唔俾採房
致搞成咁
甘吾係應該相反嗎??
少D工作個人吾係會醒神D嗎??

引用:
原帖由 villarealfans 於 2007-1-28 17:06 發表
I don't think so
her cutway more than other's anchor la...
不好意思, 本人英文底子不太好....
什麼是cutway??

引用:
原帖由 wc20032004 於 2007-1-29 00:39 發表
什麼是cutway??
係囉!!

引用:
原帖由 wc20032004 於 2007-1-29 00:39 發表

什麼是cutway??
據小弟了解,採妨片段通常錄左好多被妨者o既說話,
但新聞片段通常都係得70-80秒,
所以要剪出最關鍵o既字句先製成出街o既片段.

為左令段片睇落流暢d,通常會係每段之間,加入一個半秒左右o既鏡頭,做分隔!
可以係現場環境,或者拉遠境,或者記者個樣!
依家通常係用記者個樣多,順邊可以知道係邊個記者做採妨!
所謂cutaway,就係依種半秒o既剪緝片段啦!
歡迎轉載,以廣留存!
最憎d人set權限

引用:
原帖由 fredng 於 2007-1-31 00:28 發表

為左令段片睇落流暢d,通常會係每段之間,加入一 ...
咁要多得呢半秒, 如果唔係無得cap記者個樣.

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

唔係呀嘩,好唔掂喎.....亞視己經冇靚人

引用:
原帖由 fredng 於 2007-1-31 00:28 發表
為左令段片睇落流暢d,通常會係每段之間,加入一 ...
多謝晒 Fred 大哥!!!!

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。