推介:| Makeup course | Beauty course | Skin Care | Hair Removal | Cosmetics | Nail care | Spa |

發新話題

[疑難] 一到左夏天呢...

一到左夏天呢...

塊面就會出多好多汗同埋面油,好鬼麻煩!! 搞極都搞唔好咁,唔知點算...

回復 2# 的帖子

ok唔ok嫁 ?????

你先CHECK下自己係咩性質既皮膚, 如油性,乾性,混合性??
再揀返適合既護膚品,咁至WORK呀

相關搜索目錄: 護膚 護膚品

我都係甘呀,去邊度check 呀? 去睇皮膚醫生呀?

引用:
原帖由 manri 於 2009-7-12 00:58 發表
你先CHECK下自己係咩性質既皮膚, 如油性,乾性,混合性??
再揀返適合既護膚品,咁至WORK呀
去邊度check呀 ?

相關搜索目錄: 護膚 護膚品

cliniquewebsite有個簡單既皮膚分析 / clinique counter做詳細D皮膚分析,做完或者會送返套3-Step sample 比你用o下.
http://www.clinique.com.hk/

clinique既3-step係幾好呀
佢地有唔同配搭, 根據返你皮膚去選

引用:
原帖由 妹仔 於 2009-7-12 11:48 發表
clinique個website有個簡單既皮膚分析 / 去clinique counter做詳細D皮膚分析,做完或者會送返套3-Step sample 比你用o下.
http://www.clinique.com.hk/
http://www.clinique.com.hk/templates/user/skin_report.tmpl

我都有類似既問題,
後尾試左好多隻,
到用左CLINIQUE 3-Step既洗面液後,
感覺幾好,
再搽埋個保濕潔膚水,
直情FEEL到塊面即刻乾淨左好多,
再配合埋個支Lotion保濕.
而家出左成日街塊面都好少出油,
感覺好乾淨好爽.
我建議你都可以試試

引用:
原帖由 CarolYCY 於 2009-7-12 23:05 發表
我都有類似既問題,
後尾試左好多隻,
到用左CLINIQUE 3-Step既洗面液後,
感覺幾好,
再搽埋個保濕潔膚水,
直情FEEL到塊面即刻乾淨左好多,
再配合埋個支Lotion保濕.
而家出左成日街塊面都好少出油,
感覺好乾淨 ...
再唔係呢..其實你可以去佢地d專櫃試下先, 因為佢地都幾pro, 會幫你分析d皮膚先介紹你買邊隻

我塊面都好鬼油, FRINED都話CLINQUE唔錯, 等我聽日去睇下先

回復 12# 的帖子

有套同Cosmo 合作既Set
$370可以買一個gift set, 仲埋把UV傘~

CLINQUE用落真係唔錯,樓主可以試下~~

我都有用緊,個gift set promotion唔知做完未呢...

引用:
原帖由 wyliewylie 於 2009-7-11 09:13 發表
塊面就會出多好多汗同埋面油,好鬼麻煩!! 搞極都搞唔好咁,唔知點算...
咁你用緊邊隻潔膚, 護膚產品呀?
有冇試過轉另一隻呀?

相關搜索目錄: 護膚

引用:
原帖由 kiwang 於 2009-7-15 01:53 發表

再唔係呢..其實你可以去佢地d專櫃試下先, 因為佢地都幾pro, 會幫你分析d皮膚先介紹你買邊隻
間間都咁promo 架啦, 最緊要隻野得唔得囉!

我試過CLINQUE而家PROMO果隻喎, 幾好幾O岩我

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。