推介:| 懷孕輻射 | 頭暈輻射 | 失眠輻射 | 頭疼輻射 | 腦腫瘤輻射 | 記憶障礙輻射 | 耳損傷輻射 | 抑鬱輻射 | Celine Bags | 嬰兒用品 | Loewe Bag |

33 12
發新話題

炒菜日記 - 好人壞人?

炒菜日記 - 好人壞人?

在炒菜界, 大家希望怎樣對菜菜呢?

作為消費者, 當然希望各菜菜以客為先, 好好服待, 因為本來金錢就是換來服務.

但本人性格非這樣, 總是希望你好我好, 我對你好時, 亦希望妳對我好.

但人類的劣根性是否改不了... 當人慣性對你好, 便越來越要求更多利益.

廢話少說, 看觀陪我這一段炒菜經歷罷...

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

某年某月某日和一班朋友去了樟x頭鎮, 好久沒過來了, 心頭是懷念又興奮的心情.

到了相熟的娛樂場所, 找了今晚陪伴的菜菜, 便一同吃飯唱k了.

本來沒甚麼事.

回到房間, 當然是做愛做的事, 沒有甚麼特別, 至於甚麼BB油小姐, 震蛋先生, 甚至雞股屁等等, 本炒菜佬一向沒有這種興趣, 我是專心炒菜的.

完事後, 之前答應了囡囡叫她堂姐一起到房間玩賭地主.

玩後亦沒有甚麼特別, 便想開始睡.... 忽然間, 囡囡收到短信.

然後話我說: "我想去新地玩, 等一下六點前回來再陪你罷"

我心想, 這樣子好像有點過份, 但算了罷, 就放她去玩罷..

然後我說: "這樣子, 不如我先給四佰罷, 你等下回來再給你.. " (她們是147的)

她想了一想, 然後說: "好罷, .... 不如你給我房卡, 我等一下一次回來拿."

我說: "那好罷" , 便收起四佰塊....

睡呀... 睡呀....

半夢未醒之間, 果然她在六點前一點點便回來了.

我問: "好玩嗎?"

她說: "不錯呀, ... 來罷, 脫衣服, 等一下我要去陪朋友去深圳玩... "

我有點不爽, 你一回來便說這句話, 好像準備差不多又要走了.

本來心想讓你去玩, 回來應該陪我久一點作補償, 其實最久也不會超過十點罷.

再盤一會兒, 便決定給她炒一鑊菜的價, 4佰塊.

她看了看, 便說: "不行, 我們過夜是 7佰塊的.. "

之後便和他爭論一番, 她也打過電話給媽咪... 但結果沒甚麼用處.

我不理她, 繼續閉目養神..

最後, 她的堂姐服務完我朋友後, 過來找她一起回去...

我就跟她們說: "一次就是這麼多錢呀.. "

她堂姐居然說: "是你批準他出去的, 當然那段時間那是當陪你的... "

我大呀驚, 世間上居然有這種思維模式.. 我真的服務她們.

她堂姐繼續說: "如果在工廠, 批準了放假也不會扣錢的呀.. "

我反問: "不扣錢, 但放假的時候有工錢嗎? "

她更加禮橫節曲地說: "那工廠不同KTV呀.. "

她居然給她自己的例子打倒了... 本來就是歪理, 怎麼說也是歪理.

我也難得理她們, 把4佰塊放在檯上, 說: "講道理, 就是這麼多錢.. "

這時候, 她們好像給甚麼朋友打電話, 然後樣子變得古古惑惑, 她們好像分頭行事.

堂妹在跟我這邊, 堂姐則四圍亂走, 好像找東西般..

大家知道她們想做甚麼嗎?

聰明的你應該猜到了, 她們當然不服氣, 想做小偷... 就是偷走或者破壞酒店房內收錢的東西.

當然, 我好人也做多了, 上一次給八佰一Q也要偷東西的女孩經驗後, 也學冰冰兄收好值錢的東西.

本來也想談一談, 現在也沒心情, 用最後一招, "退房", 免得她們更亂來一番.

她堂妹說: "你退房.. "

我說: "難道留來給你們偷東西.. ?"

她堂妹沒想到給我一言道破, 便搶說: "是你迫我們的!"

我迫妳們當小偷? 劣性難改.... 哎.

服務員來了, 我便走去坐電梯.. 她們拿了4佰塊後, 跟著我出來, 擋在電梯前.

你跟出來就好了, 如我計劃所料.

我立刻回房, 關門, 然後叫服務員找保安.

她們好像踢了房門一下.

等到保安來時, 她們己經不在門外.

我繼續安穩地睡覺.

相關搜索目錄: 酒店 娛樂
本帖最近評分記錄
  • 筆突 體力 +20 用心分享 2009-7-15 15:23
  • 筆突 威望 +20 用心分享 2009-7-15 15:23
  • 筆突 金錢 +20 用心分享 2009-7-15 15:23

回復 1# 的帖子

所以真的是好人難做!唯女子與小人為難養也!就是這些不知好歹的害了我們不敢對他們好點的。以後,如果有這種情況,還是算一劑錢就放人吧了!

If I were you, I will check out immediately.
Who knows if they will come back with their boy friends, and beat up side down?

Moontern Ching : 我們也經常有此不愉快經驗,總之"你對人好,人不一定對你好,過得了自已良心就好了!

一早给4佰她走就乜事都搅掂罗.....又需心软...尼的臭美不能估息她地
獵犬終需山上喪,將軍難免陣中亡.                                 

引用:
原帖由 moonterm 於 2009-7-14 11:17 發表
在炒菜界, 大家希望怎樣對菜菜呢?

作為消費者, 當然希望各菜菜以客為先, 好好服待, 因為本來金錢就是換來服務.

但本人性格非這樣, 總是希望你好我好, 我對你好時, 亦希望妳對我好.

但人類的劣根性是否改 ...
無辦法...好人難做...

你果件..係K囡定係FL棟過去囡唱歌嫁?

引用:
原帖由 遲來的春天 於 2009-7-14 12:01 發表
Moontern Ching : 我們也經常有此不愉快經驗,總之"你對人好,人不一定對你好,過得了自已良心就好了!
I think this girl is the young girl type..  In fact, this is still better than those who watches TV all night (even tuning down the volume,the light is still irratating). Around 7-8am, they will try leaving and you either ask them to stay for a few more hours, which usually will be rejected, or start the morning Q right away when yourself is half-sleep and her is not in the mood.

Although you could have releaesd the girl when she asks for leave for Sunday, I guessed that if you insisted her staying, she will do the above to you.

Ching你都好勇啫,下次最好立刻閃

我也有類似既經驗都是在樟記K場, 做了一次有少少血, 應該係M到, 跟住條女怪怪地看電視不睡, 跟住話想早走. 我就講比$400, 擾攘了一輪佢打比狼狗, 又話唔比CALL人上來喊打喊殺, 佢想收足過夜錢早走, 我叫佢吹爆一次就佢走, 佢又話唔識唔肯吹, 再僵持一陣佢就妥協帶套幫我吹, 最後我醒個螺旋紋套比佢訓練一下口技才放人.

依家D女真係好難攪一代不如一代好.

回復 9# 的帖子

就是無職業道德! 自己唔知自己做緊什麼工作去賺錢!

引用:
原帖由 BB鬥士 於 2009-7-14 17:26 發表
我也有類似既經驗都是在樟記K場, 做了一次有少少血, 應該係M到, 跟住條女怪怪地看電視不睡, 跟住話想早走. 我就講比$400, 擾攘了一輪佢打比狼狗, 又話唔比CALL人上來喊打喊殺, 佢想收足過夜錢早走, 我叫佢吹爆一次就 ...
以前比較單...囡囡屋企窮..咪出黎做野..搵夠錢就離開...一個買一個賣...兩不拖欠....

而家越黎越多囡出黎做為左養件咬老軟....複雜得多....(起碼以前住係鄉下個亞媽唔會教亞囡屈客人錢...但狼狗一定會)....

引用:
原帖由 simonkok 於 2009-7-14 17:42 發表

以前比較單...囡囡屋企窮..咪出黎做野..搵夠錢就離開...一個買一個賣...兩不拖欠....

而家越黎越多囡出黎做為左養件咬老軟....複雜得多....(起碼以前住係鄉下個亞媽唔會教亞囡屈客人錢...但狼狗一定會)....
所以話:靚雞易得 ,好囡難求!

引用:
原帖由 simonkok 於 2009-7-14 17:42 發表

絕對同意, 太多職業牧羊狼狗.

引用:
原帖由 BB鬥士 於 2009-7-14 17:52 發表

絕對同意, 太多職業牧羊狼狗. h:" />
but if there are not so many prof. wolf dogs, there will not be so many girls (in particularly those young ones) who are willing to work in this industry.  

引用:
原帖由 7-siu 於 2009-7-14 17:45 發表

所以話:靚雞易得h:" /> ,好囡難求!
我都主力轉戰SN玩煩少一樣.

引用:
原帖由 denny2000 於 2009-7-14 17:55 發表

but if there are not so many prof. wolf dogs, there will not be so many girls (in particularly those young ones) who are willing to work in this industry.  
There are always pors & cons in any aspects.

好人難做
我宁愿做坏人

引用:
原帖由 denny2000 於 2009-7-14 17:55 發表

舉個例我對上一次在CP絆倒食了件剛下海妹妹仔, 隻狼狗7點就打電話叫佢走, 妹妹仔話7點前走係呢行既規舉來的. 唔可以留太晏走.

其實沒有狼狗教有媽咪教, 而且新姊妹好傾都會教佢古惑野. 工廠妹對住呢D人點會唔有樣學樣呀.

依家D女真係好難攪一代不如一代好!!
totally agreed...
依家玩 D feel 吾同以前...
所以自己同好多朋友係落K 前, 心裡都有數,
岩 feel 岩玩先 ON, 吾係就去SN

所以Kmy一向不怎樣喜歡 Club girls.

回復 20# 的帖子

Except 阿信的故事?!

引用:
原帖由 BB鬥士 於 2009-7-14 18:07 發表

舉個例我對上一次在CP絆倒食了件剛下海妹妹仔, 隻狼狗7點就打電話叫佢走, 妹妹仔話7點前走係呢行既規舉來的. 唔可以留太晏走.

其實沒有狼狗教有媽咪教, 而且新姊妹好傾都會教佢古惑野. 工廠妹對住呢D人點 ...
customers have to be tough on these girls..  At least, ask her to deliver the morning Q..  

7點前走係呢行既規舉來的.
so, it is better for us to ask in advance, inside the K room, if she will stay until noon and if not, you will not give the ON fee. If she says yes, and breaks the promise, then just give her the 1Q fee.  Of course, you take the risk of her summoning someone (wolfdog) to come to teach you a lesson...

引用:
原帖由 denny2000 於 2009-7-14 21:43 發表

customers have to be tough on these girls..  At least, ask her to deliver the morning Q..  

7點前走係呢行既規舉來的.
so, it is better for us to ask in advance, inside the K room, if she will s ...
No yet send her away by paying 1 Q charge, but not pay and call the mami.

引用:
原帖由 7-siu 於 2009-7-14 22:18 發表

No yet send her away by paying 1 Q charge, but not pay and call the mami.
Mami didn't wake up at 0700 lor !!
男人可長久而不專一
女人卻專一而不長久

引用:
原帖由 BB鬥士 於 2009-7-14 18:07 發表

其實沒有狼狗教有媽咪教, 而且新姊妹好傾都會教佢古惑野. 工廠妹對住呢D人 點 ...
我0既經驗啱啱有D唔同。。。。。
同樣係絆倒。。。搵左件第一日下海(不過唔係小妹妹)。。。。
不知幾好feel....第二朝真係唔叫佢都唔肯走(佢話陪到我下午3∼4點都得!!!)。。。
仲唔係死訓爛訓。。係同你有傾有講。。。

真係可遇不可求。。。

33 12
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。