推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

153 1234567
發新話題

牛仔褲篇

牛仔褲篇

星期天去中環[大頭佛]百貨公司看牛仔褲 那裡有很多欵式 絕大部份都是機械做殘的 咸咸菜菜 看得不舒服 現今的牛仔褲多數都是這樣 好好的一條新褲把它剁爛去 真暈!

我十年前買的一條美國本土出產 新買時布質厚硬 穿到現在舊得很自然。

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

他是們 把工人服帶到時裝領域

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

上星期買了一條牛仔短褲, 花了五鷄屎 (US$5.00), 年輕時一條 levis 要百伍蚊港纸, 足足三十蚊美金 (那時一美元对五蚊港纸), 四十年过去, 竟然不加反減.

現時五鷄屎可以做什么 ? 搭两轉巴士/ 去唐人街買盒飯/downtown 停車塲泊一個鐘車. 六九年時的一百五十蚊足夠一桌洒席矣.

而家D牛仔褲越貴D窿越多(一般約一百至二百美元不等),好多仲淤淤霉霉,一箸菜咁,真係買唔落手。我十年如一日,都係在Wal-Mart買藍哥(Wrangler),美國老牌子,墨西哥製造,質料手工均佳,CUTTING又啱晒我,價錢更係大超值,唔駛15美元,連埋稅都不過16蚊。真係抵到極。
你講起大頭佛,20幾年前係果度買左對英國皮靴,大減價都要差不多一千銀;係美國,如果你識門路,買鞋就真係最抵,一年前在一間大百貨公司既減價部買左對同等級既皮靴,都唔駛40美元。

thank you for sharing

回復 4# 的帖子

是 Wal-Mart 吧 ?

我那條短褲在 Wal-Mart on-line 買, 運費九毛七, 送至家門口, 連氣油錢都樫番.

引用:
原帖由 牛奶蛇 於 2009-8-15 00:47 發表

我那條短褲在 Wal-Mart on-line 買, 運費九毛七, 送至家門口, 連氣油錢都樫番.
美國買嘢好平 香港買本地或大陸貨都平 外國嘢好貴!

引用:
原帖由 牛奶蛇 於 2009-8-15 00:47 發表

多謝牛兄糾正!你雙眼仲好過我,我冇返睇,打錯左都唔知。真係手腳慢時眼又慢!冇計!

大哥門,咁NE件又平成點呀?

引用:
原帖由 老何 於 2009-8-15 13:46 發表

大哥門,咁NE件又平成點呀?

老何,冇嘢睇喎!
我諗你要補返張相片!?

引用:
原帖由 dw194711 於 2009-8-15 11:18 發表

多謝牛兄糾正!你雙眼仲好過我,我冇返睇,打錯左都唔知。真係手腳慢時眼又慢!冇計!
可能因為我是独眼龙, 一目了然己矣. Take care.

用左IE8,已經第三次系咁 !?

系STATES, 好多洏降_上, 真系好正, 不過NE件老古董又點呢!

引用:
原帖由 老何 於 2009-8-16 09:49 發表
用左IE8,已經第三次系咁 !?

系STATES, 好多№平起上鈬, 真系好正, 不過NE件老古董又點呢!
呢部 Porsche 睇黎 keep 得仲好好,應該唔係舊得咁緊要。不過 year、 mileage、condition 都唔知,好難開到價喎!

引用:
原帖由 dw194711 於 2009-8-16 13:15 發表

呢部 Porsche 睇黎 keep 得仲好好,應該唔係舊得咁緊要。不過 year、 mileage、condition 都唔知,好難開到價喎!
Ne 部 Neunelfer  舊年才落地, 古董指其外貌, 63年至今無大變。在彼邦玩歐洲車,
點都化算過亞洲, 順口問問而矣。當年睇見史提夫麥昆隄[classic, 口水都流埋,始終
未飪L, e+車牌都冇再續期,心血少之過。

回復 14# 的帖子

我都有架, 八年前在意大利買, 價二十個美洋.

据 Edmunds.com, 2008 的 911 carrera 大概值 6.5 万美洋, GT3 值十一万.

引用:
原帖由 牛奶蛇 於 2009-8-17 03:33 發表

据 Edmunds.com, 2008 的 911 carrera 大概值 6.5 万美洋, GT3 值十一万.
平到痺,靚到暈,正到頭痕。
留美時我的第一部。

引用:
原帖由 老何 於 2009-8-17 09:43 發表

平到痺,靚到暈,正到頭痕。
留美時我的第一部。
我女婿有部 06 年既 Mustang,力水都係一般而已。

引用:
原帖由 牛奶蛇 於 2009-8-17 03:33 發表

波子廠一定有送機票俾你去意大利並接待你啦!?

相關搜索目錄: 機票

引用:
原帖由 dw194711 於 2009-8-18 03:30 發表

波子廠一定有送機票俾你去意大利並接待你啦!?
哈哈哈, 買唔起真的, 買個模型, 不过是 made in italy 的. 除波子外, 还有林宝坚尼, 也是 20 個美刀.

相關搜索目錄: 機票 模型

話時話, 本地 Benz dealer 曾有到德國黑森林 Benz廠取車program, 來回機票自備,  Benz 广免費供级食宿, 两星期行車保險, 買家可揸住架新 Benz 暢遊欧洲, 在義大利或法國, 交还當地 agent, 代為清関落船, 一個月後在美國本地 dealer 取回汽車. 費用比在美國買便宜10%.

相關搜索目錄: 機票 保險 汽車

引用:
原帖由 牛奶蛇 於 2009-8-18 09:34 發表

哈哈哈, 買唔起真的, 買個模型, 不过是 made in italy 的. 除波子外, 还有林宝坚尼, 也是 20 個美刀.
哈哈,牛兄,真係誤會晒,唔好意思!我以為你係用20萬在意大利dealer買架堅嘢;我都覺得奇,心諗點解唔係在德國買?幾年前我朋友夫婦去Sweden買車,Volvo廠送左兩張來回機票兼兩天接待。所以順便問一下你。

相關搜索目錄: 機票 模型

引用:
原帖由 dw194711 於 2009-8-18 12:42 發表

哈哈,牛兄,真係誤會晒,唔好意思!我以為你係用20萬在意大利dealer買架堅嘢;我都覺得奇,心諗點解唔係在德國買?幾年前我朋友夫婦去Sweden買車,Volvo廠送左兩張 ...
好一個美麗的誤会, 今晚或会發個好夢.

Levis橙旗 本來已絕跡地球 與長毛象 劍齒虎等齊名 但世事無絕對 今天去IFC大頭佛被我撩到一條 來自土以其 試穿鬆鬆的 貨源稀罕一千零一條 牛仔褲沒所謂囉 拿條燈草纏上就不會脫掉 挖到寶了   

引用:
原帖由 大隻西 於 2009-9-13 22:20 發表
Levis橙旗 本來已絕跡地球 與長毛象 劍齒虎等齊名 但世事無絕對 今天去IFC大頭佛被我撩到一條 來自土以其 試穿鬆鬆的 貨源稀罕一千零一條 牛仔褲沒所謂囉 拿條燈草纏上就不會脫掉 挖到寶了   

1117 ...
一定所費不菲 $$$$$$$$$   !

引用:
原帖由 tiutiu111 於 2009-9-13 22:34 發表

一定所費不菲 $$$$$$$$$   !
沒有金錢概念做人就很快樂 明天才算了。

153 1234567
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。