推介:| Web Hosting | Cloud Server | Server Hosting | Server Colocation | Responsive Web design | Bob嫂Ur pnt瘦身三寶 | Email Hosting Service | English course |

發新話題

咁鬼悶,睇下以前既大美人先!(第三次加圖)

蔡瓊輝 (1956 年生)

細個嗰時唔識欣賞, 家陣睇返佢 D 相就覺得佢超索兼夠晒住家菜 feel, 如果佢遲 35 年至出世就好咯!!!

維基百科話佢出咗家, 原來係搞錯咗, 真正同老公出家嗰個係倫志文, 我仲記得蔡瓊輝直至 1996 年都仲係單身, 不過之後就冇晒佢消息。

蔡瓊輝―1965

http://www.youtube.com/watch?v=x7SsZq9vOxQ&hd=1

蔡瓊輝細細個已經係個小美人, 演技好自然, 可惜入錯電視台, 如果唔係影后視后都有得佢做!!!

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.
本帖最近評分記錄
  • dw194711 金錢 +59 讚! 2012-2-3 17:10
  • dw194711 威望 +59 讚! 2012-2-3 17:10
  • dw194711 體力 +59 讚! 2012-2-3 17:10

引用:
原帖由 LouisLee 於 2012-2-3 11:24 發表
蔡瓊輝 (1956 年生)

細個嗰時唔識欣賞, 家陣睇返佢 D 相就覺得佢超索兼夠晒住家菜 feel, 如果佢遲 35 年至出世就好咯!!! :kiss ...
咁李兄就有腥氣勒!
佢真係好靚女,可惜外型只宜做小家碧玉一類角色。
仲有,順便一提,佢係福建人。(福建、潮汕多美女)

引用:
原帖由 dw194711 於 2012-2-4 16:40 發表

咁李兄就有腥氣勒!
仲有,順便一提,佢係福建人。(福建、潮汕多美女)
yes...

引用:
原帖由 dw194711 於 2012-2-4 16:40 發表

咁李兄就有腥氣勒
可惜佢大我足足 10 年, 佢出道嗰時我都未出世!!!

引用:

確實如此, 不過唔少電影或者劇集嘅主角係小家碧玉, 例如民間傳奇, 佢入錯弱台註定冇運行。
本帖最近評分記錄
  • dw194711 體力 +59 我很認同 2012-2-8 18:27
  • dw194711 威望 +59 我很認同 2012-2-8 18:27
  • dw194711 金錢 +59 我很認同 2012-2-8 18:27

蔡瓊輝 1976 年電視週刊 (Source: Macaenese5354 blog)

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.
本帖最近評分記錄
  • dw194711 金錢 +59 多謝分享 2012-2-8 18:27
  • dw194711 威望 +59 多謝分享 2012-2-8 18:27
  • dw194711 體力 +59 多謝分享 2012-2-8 18:27

TEST,明天正式恢復上傳圖片。
多謝李兄教路!前兩天試咗無數次都唔掂,李兄一教即掂!

本帖最近評分記錄
  • LouisLee 體力 +59 讚!讚!讚!讚!讚! 2012-2-8 18:48
  • LouisLee 威望 +59 讚!讚!讚!讚!讚! 2012-2-8 18:48
  • LouisLee 金錢 +59 讚!讚!讚!讚!讚! 2012-2-8 18:48

引用:
原帖由 dw194711 於 2012-2-8 18:23 發表

TEST,明天正式恢復上傳圖片。
多謝李兄教路!前兩天試咗無數次都唔掂,李兄一教即掂!
昨天test呢位叫 Barbara Bach 亦係邦女郎。

Barbara Bach  "The Spy Who Love Me"  1977

Barbara Bach

本帖最近評分記錄
  • LouisLee 金錢 +59 讚!讚!讚!讚!讚! 2012-2-10 18:17
  • LouisLee 威望 +59 讚!讚!讚!讚!讚! 2012-2-10 18:17
  • LouisLee 體力 +59 讚!讚!讚!讚!讚! 2012-2-10 18:17

Barbara Bach

本帖最近評分記錄
  • LouisLee 威望 +59 讚!讚!讚!讚!讚! 2012-2-10 18:18
  • LouisLee 體力 +59 讚!讚!讚!讚!讚! 2012-2-10 18:18
  • LouisLee 金錢 +59 讚!讚!讚!讚!讚! 2012-2-10 18:18

Sue Vanner  "The Spy Who Loved Me"  1977

本帖最近評分記錄
  • LouisLee 金錢 +59 讚!讚!讚!讚!讚! 2012-2-15 16:26
  • LouisLee 威望 +59 讚!讚!讚!讚!讚! 2012-2-15 16:26
  • LouisLee 體力 +59 讚!讚!讚!讚!讚! 2012-2-15 16:26

Olga Bisera  "The Spy Who Loved Me"  1977

本帖最近評分記錄
  • LouisLee 金錢 +59 讚!讚!讚!讚!讚! 2012-2-15 16:26
  • LouisLee 威望 +59 讚!讚!讚!讚!讚! 2012-2-15 16:26
  • LouisLee 體力 +59 讚!讚!讚!讚!讚! 2012-2-15 16:26

法國妹 Corinne Clery  " MOONRAKER"  1979

本帖最近評分記錄
  • LouisLee 體力 +59 讚!讚!讚!讚!讚! 2012-2-16 21:23
  • LouisLee 金錢 +59 讚!讚!讚!讚!讚! 2012-2-16 21:23
  • LouisLee 威望 +59 讚!讚!讚!讚!讚! 2012-2-16 21:23

Corinne Clery

本帖最近評分記錄
  • LouisLee 金錢 +59 讚!讚!讚!讚!讚! 2012-2-17 17:06
  • LouisLee 威望 +59 讚!讚!讚!讚!讚! 2012-2-17 17:06
  • LouisLee 體力 +59 讚!讚!讚!讚!讚! 2012-2-17 17:06

陳思思 (1938-2007)

陳思思 (1976/12/28- 國家一級歌唱演員, 中國人民解放軍第二炮兵政治部文工團副團長, 上校軍銜)

引用:
原帖由 LouisLee 於 2012-2-18 11:26 發表
陳思思 (1976/12/28- 國家一級歌唱演員, 中國人民解放軍第二炮兵政治部文工團副團長, 上校軍銜)
陳思思台北留倩影 2009 (Set 1080p for the best quality)   

陳思思係第一個去台灣演唱嘅解放軍歌手。

引用:
原帖由 LouisLee 於 2012-2-18 11:38 發表

陳思思台北留倩影 2009 (Set 1080p for the best quality)   

[yo ...
此思思不同彼思思,若論樣貌、氣質,新者不逮遠矣!

引用:
原帖由 dw194711 於 2012-2-18 14:55 發表

yes...

at least I have confident that the previous one underwent no plastic surgery...

Lois Chiles  "Moonraker"  1979

本帖最近評分記錄
  • LouisLee 體力 +59 讚!讚!讚!讚!讚! 2012-2-19 00:54
  • LouisLee 威望 +59 讚!讚!讚!讚!讚! 2012-2-19 00:54
  • LouisLee 金錢 +59 讚!讚!讚!讚!讚! 2012-2-19 00:54

引用:
原帖由 dw194711 於 2012-2-18 14:55 發表

係, 不過比起半世紀前嘅「紅色娘子軍」, 呢位陳思思上校已經算好有睇頭, 至少好過香港班c模, 念在佢唱《不了情》有板有眼, 收貨啦!!!
本帖最近評分記錄
  • dw194711 金錢 +5 我很認同!兼夾收貨! 2012-2-19 16:12
  • dw194711 威望 +5 我很認同!兼夾收貨! 2012-2-19 16:12
  • dw194711 體力 +5 我很認同!兼夾收貨! 2012-2-19 16:12

引用:
原帖由 LouisLee 於 2012-2-19 00:52 發表

係, 不過比起半世紀前嘅「紅色娘子軍」, 呢位陳思思上校已經算好有睇頭, 至少好過香港班醩模, 念在佢唱《不了情》有板有眼, 收貨啦!!!   
絕對認同!的確係頗有睇頭,點會唔收貨? 之不過不怕貨比貨,最怕唔識貨。珠玉在前,難免分出高下,無意與兄抬槓也。

引用:
原帖由 dw194711 於 2012-2-19 16:31 發表

絕對認同!的確係頗有睇頭,點會唔收貨? 之不過不怕貨比貨,最怕唔識貨。珠玉在前,難免分出高下,無意與兄抬槓也。

無可否認, 論古典美同氣貿, 半世紀前嘅陳思思的確係冇得頂 (直頭係風華絕代, 唔好我都唔貼上嚟啦!!! ), 不過喺 21 世紀嘅今日, 想搵呢種型實在難過登天, 同名同姓嘅陳上校難得全無土氣兼有些少鬼鬼地, 仲要唱得兩咀, 舉止亦大方得體, 就算唔係人間極品都算精品, more than okay  

相關搜索目錄: 精品
本帖最近評分記錄
  • dw194711 體力 +5 我很認同 2012-2-26 14:21
  • dw194711 威望 +5 我很認同 2012-2-26 14:21
  • dw194711 金錢 +5 我很認同 2012-2-26 14:21

陳思思 (1938-2007)

1956 年攝, 比實際年齡成熟一倍:

以下兩張 1959 年攝, 青春返晒:

Lois Chiles

本帖最近評分記錄
  • LouisLee 金錢 +59 讚!讚!讚!讚!讚! 2012-2-27 00:23
  • LouisLee 威望 +59 讚!讚!讚!讚!讚! 2012-2-27 00:23
  • LouisLee 體力 +59 讚!讚!讚!讚!讚! 2012-2-27 00:23

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。