推介:| 學英文 | Esse益生菌護膚品 | 駿寶燃氣工程 Chun Po Gas | 解夢分析師證書 | 銅鑼灣乾炒牛河 |

41 12
發新話題

你地在那部門工作

你地在那部門工作

你地在那部門工作?

八卦一問,投左其他既兄弟係屬於邊個部門。 

risk
yeah........

Treasury Marketing

引用:
原帖由 dizzc 於 22-8-2006 21:34 發表
risk
師兄,都唔知你做E行添,咁 你就撥去 RMCD 啦! 

引用:
原帖由 HJ2127_ATR1 於 2006-8-23 09:48 AM 發表

師兄,都唔知你做E行添,咁 你就撥去 RMCD 啦! 
點撥呢

其實我係睇market risk的
yeah........

回復 #6 dizzc 的帖子

哦,真係間間唔同叫法或歸邊個部門。 

我個個都唔係呀!!  
諸葛亮誡子書
君子之行:
靜以修身,儉以養德。
非澹泊無以明志,非寧靜無致遠。
夫學須靜也,才須學也。
非學無以廣才,非靜無以成學。
慆慢則不能研精,險躁則不能理性。
年與時馳,志與歲去,遂成枯落,悲嘆窮廬,將復何及也。

上网只是玩玩而已,何必认真计较呢!!
笑看風雲過, 何事犯心魔

回復 #8 AkiraYuki 的帖子

咁你屬於邊個部門呀?

我同你一樣,已唔屬於E一行,轉左行渣九巴。 

不過上面我做果個部門九巴都有。 

Voted "Others" caused I worked at Ops

Bills dept

project

Trade and Loan Services Dept

capital markets

administration r

Consumer Banking

Retail Banking....

Consumer Banking

Trade Finance Services

引用:
原帖由 andi 於 2006-9-17 22:28 發表
Bills dept
我喺 Import payment section.  你呢?

counter service officer

即係teller~

Private/Investment Banking 今年係重災區。

相關搜索目錄: Investment

歡迎繼續留言。

Vault Management Team

41 12
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。