推介:| 懷孕輻射 | 頭暈輻射 | 失眠輻射 | 頭疼輻射 | 腦腫瘤輻射 | 記憶障礙輻射 | 耳損傷輻射 | 抑鬱輻射 | Celine Bags | 嬰兒用品 | Loewe Bag |

發新話題

[灌水] 一代名花:花影恨

引用:
原帖由 老搜 於 2009-10-19 07:00 發表

suewong 言重了 !  
當獨自走進墳場裡, 雖覺陰陽殊途, 而讀到云云墓碑上的刻字, 五湖四海, 不同年齡與性别都處在一起, 一剎那內心思維有覺頓時歇停了,  需再作重新整理似的, 而最明顯的是對一些事物的價值 ...
老搜兄這次你太不應該矣。 看罷你上文內抄錄一位妻子寫給逝世丈夫的碑文,   小弟幾淚盈眶 , 人生若然可以似文中所言, 豈不美好哉 !

懇請老搜兄不要再重蹈覆轍,  重施故技,  幸甚     !   

引用:
原帖由 tiutiu111 於 2009-10-19 17:03 發表

老搜兄這次你太不應該矣。 看罷你上文內抄錄一位妻子寫給逝世丈夫的碑文,   小弟幾淚盈眶 , 人生若然可以似文中所言, 豈不美好哉 !

懇請老搜兄不要再重蹈覆轍,  重施故技,  幸甚   h:" />  !   
抱歉觸動了一哥嘅情緒樞紐, 老搜對此亦覺黯然, 並謹此致歉 !
都係講吓城寨嘅艷舞好啲呢 !  

引用:
原帖由 老搜 於 2009-10-19 21:53 發表

引用:
原帖由 老搜 於 2009-10-19 07:00 發表

suewong 言重了 !  
當獨自走進墳場裡, 雖覺陰陽殊途, 而讀到云云墓碑上的刻字, 五湖四海, 不同年齡與性别都處在一起, 一剎那內心思維有覺頓時歇停了,  需再作重新整理似的, 而最明顯的是對一些事物的價值 ...
老兄不但義薄雲天, 不問回報. 而且心存慧根. 現今世代, 追名逐利, 幾多人會細思身內.

祝願老兄福慧雙收...

引用:
原帖由 suewong 於 2009-10-24 17:37 發表

老兄不但義薄雲天, 不問回報. 而且心存慧根. 現今世代, 追名逐利, 幾多人會細思身內.

祝願老兄福慧雙收...
有謝 suewong !

這仲廣告式用PC program上帖,攪亂檔,版主禁止發言未夠
即鏟即封、絕不手軟。

相關搜索目錄: 廣告

引用:
原帖由 老搜 於 2009-10-19 21:53 發表

抱歉觸動了一哥嘅情緒樞紐, 老搜對此亦覺黯然, 並謹此致歉 !
真o既. 當城寨拆卸時, 年紀小, 家兄不肯帶本人見識. 懊惱至今...

快 d 講!!!
快 d 講!!!

引用:
原帖由 suewong 於 2009-10-30 16:38 發表

真o既. 當城寨拆卸時, 年紀小, 家兄不肯帶本人見識. 懊惱至今...

快 d 講!!!
快 d 講!!!
唔好難為搜記啦!難怪佢學左聾耳陳。

引用:
原帖由 dw194711 於 2009-11-2 16:11 發表

唔好難為搜記啦!難怪佢學左聾耳陳。
俾面老兄, 我哩個港女放過佢啦...

引用:
原帖由 suewong 於 2009-11-2 22:57 發表

俾面老兄, 我哩個港女放過佢啦...
多謝!多謝Dr. Wong!

引用:
原帖由 dw194711 於 2009-11-3 16:47 發表

多謝!多謝呢個咁順得人的女博士!
唔好咁叫, 論壇藏龍伏虎, 好多人好 let, 咁叫笑死人...

引用:
原帖由 suewong 於 2009-11-4 01:31 發表

唔好咁叫, 論壇藏龍伏虎, 好多人好 let, 咁叫笑死人...
Sorry!
阿sue,最近睇你的帖,發覺原來你比我同老何都細好多;之前仲以為你係我哋果個年紀添。精英出少年,佩服!

引用:
原帖由 dw194711 於 2009-11-4 13:29 發表

Sorry!
阿sue,最近睇你的帖,發覺原來你比我同老何都細好多;之前仲以為你係我哋果個年紀添。精英出少年,佩服!
仲少年...

不是 sweet talk, 其實論壇很多活躍的會員, 都是見識廣博之輩. 而且悲天憫人. 材德兼備.

很多時各人的文章, 嘻笑怒罵, 有陶傑的影子 / 文彩..

最近這題目突然在網上走紅,
身為版主無理由唔重開此帖.
大家有乜野正面資料補充,
不妨上傳分享一吓.

引用:
原帖由 dynmv 於 2010-10-3 12:32 PM 發表
不妨上傳分享一吓.
何解會有人關注?莫非想再活化塘西?會不會進化成18區,區區有妓寨的局面呀?

引用:
原帖由 dynmv 於 2010-10-3 12:32 PM 發表
不妨上傳分享一吓.
1940年粵語片《一代名花花影恨》的本事及造型照。
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

佩服,佩服 老搜兄!
eric

引用:
原帖由 hkgalbert 於 2010-10-4 16:45 發表

何解會有人關注?莫非想再活化塘西?會不會進化成18區,區區有妓寨的局面呀?
前輩雖然有時語帶輕狂,但能單挑別人爆料,
估計一定有大把好嘢在手.今次前輩大勝一仗.    
繼續上傳唔好比佢停...

引用:
原帖由 dynmv 於 2010-10-4 04:05 PM 發表

前輩雖然有時語帶輕狂,但能單挑別人爆料,
估計一定有大把好嘢在手.今次前輩大勝一仗.    
繼續上傳唔好比佢停...
「四大天皇」之張惠芳小姐為大家演唱《一代名花》:

頭段調寄《子規啼》

淚盈盈,怕聽杜鵑聲,自嘆單形隻影,芳葬愁英。

(河調慢板) 天空月,透簾櫳萬籟無聲,但覺滿庭寂静,倚紗窗懷往事,心絃鼓動,耳聽風動荷聲。
(龍舟) 人嗚咽不成聲,聲聲泣血,都為兩個字恩情,虧我千百夢廻千百醒,誤將簾影作卿卿,我估話玉樹交柯,又得與連理拼,點想風停影寂。

(二王) 唉依舊隻影單形。

(中板) 唉我帶愁心,悵觸前塵,今已身埋恨境。

(二段) 真係估唔到,愛和憐憫,唉都會罪惡生成,回憶在青樓,邂逅知音,正所謂多情,却嬌你薄命,況且佢不嫌我是個庸夫俗子,多謝佢紅粉痴情,我與她都是淪落天涯,可算係衿懷得以相拼,我又以為係,他日同居共賦,何患你孤苦伶仃,誰料到醋海生波。

(滾花) 唉好事盡成泡影,雁落平沙,淒涼幻境舊時情,舊時情孤枕冷清清,怎禁夜水人聲靜,念煞卿卿,遺容每對,千呼不應。

(二王) 我問句天胡此醉,殞那顆美人星。

(三段) 每想披髮入山,相守紅魚青罄。

() 唉底事堪憐薄命人,斷腸詩贈斷腸鶯,我誤拈酸卿誤死,青山紅谷悵招魂呀。
(西皮) 無限悲,虧我嘆花殘,真係歲月如流。

(昭君怨) 唉卿卿妳遭夭壽,令我傷心淚難收,難收難收,傷心我於今後,唉伊人不見枉盈憂,盈憂盈憂。

(二王) 唉盈憂積恨,令我更重生愁,悲死別,過生離悲死別,了卻今生佳偶,待何時個個還魂寶黛,寃家再次聚頭。

(四段) 青山有幸黃土埋香,如今隴中情人,唉玉質化成骷髏,真堪嘆妹呀,你生前妙作霓裳舞,對酒當歌本是慕風流,如今死後成白骨,今日陰陽阻隔,無復再享溫柔。

(苦喉) 豈知曇花一現,好事難長久,都為佳人不幸葬荒丘,唉我苦斷肝腸,問句卿知否,更重有新愁舊恨。

(乙反二王) 湧上心頭,荒涼景,更撩人,淚滴連珠,把我襟前濕透。

(滾花) 縱有千愁萬恨,都是欲訴無由。

引用:
原帖由 hkgalbert 於 2010-10-5 00:54 發表

「四大天皇」之張惠芳小姐為大家演唱《一代名花》:
頭段調寄《子規啼》

淚盈盈,怕聽杜鵑聲,自嘆單形隻影,芳葬愁英。

(河調慢板) 天 ...
時代唔同咗啦,如果果陣時有LV,GUCCI,金至X...
d名牌比花姐平衡心態,歷史一定會改寫.

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

引用:
原帖由 dynmv 於 2010-10-5 11:56 AM 發表

時代唔同咗啦,如果果陣時有LV,GUCCI,金至X...
為何老友記又那麼想念花姐?莫非你從前亦是她的火山孝子,或找過花姐當你的蓆嘜?

引用:
原帖由 dynmv 於 2010-10-5 19:56 發表

時代唔同鱁,如果果陣時有LV,GUCCI,金至X...
苦戀不遂,憤而自殺。每 1 年代都有,當事人亦可能自尊心受損。

引用:
原帖由 suewong 於 2010-10-5 12:07 PM 發表

苦戀不遂,憤而自殺。每 1 年代都有,當事人亦可能自尊心受損。
北妹來到香江,遇人不淑。

引用:
原帖由 hkgalbert 於 2010-10-5 20:14 發表

北妹來到香江,遇人不淑。
The history always repeats itself.

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。