推介:| 手機 | 手機配件 | 手機資訊 | 手機遊戲 | 流動電話網絡商 | 手機鈐聲圖案 |

31 12
發新話題

其實如果出左隻寬頻手指.....

其實如果出左隻寬頻手指.....

咁屋企果條寬頻線係咪可以唔用都得?

理論上係, 睇你有冇需要囉

回復 1# 的帖子

我岩岩先cut左, 因為岩岩搬左出黎住, 公司又有隻usb寬頻比我用, 所以我新屋都冇用家居果d bb

引用:
原帖由 大D哥 於 2009-10-9 09:54 發表
我岩岩先cut左, 因為岩岩搬左出黎住, 公司又有隻usb寬頻比我用, 所以我新屋都冇用家居果d bb
甘你公司比邊間isp 手指你用呀? 好唔好用,穩定唔穩定呀? 有幾多mbps呀?

引用:
原帖由 寒奈 於 2009-10-9 22:32 發表

甘你公司比邊間isp 手指你用呀? 好唔好用,穩定唔穩定呀? 有幾多mbps呀?
one2free,幾OK喎我覺得

我d frd都話ok~~

我覺得ok, 公司出左比我,
速度上都幾快, 而且都好少話斷線

引用:
原帖由 單眼仔 於 2009-10-12 00:03 發表
最正係你...公司幫你出埋

gam 唔知 one2free 而家有冇d 優惠plan 呢?

引用:
原帖由 寒奈 於 2009-10-12 16:12 發表
gam 唔知 one2free 而家有冇d 優惠plan 呢?
擒日行過見又好似真係有喎

引用:
原帖由 單眼仔 於 2009-10-12 00:03 發表
你就好啦,公司俾錢,cut埋屋企條線都得啦~~

引用:
原帖由 大D哥 於 2009-10-13 10:50 發表

擒日行過見又好似真係有喎
仲有平 NETBOOK 出

引用:
原帖由 apo1900 於 2009-10-13 11:27 發表

你就好啦,公司俾錢,cut埋屋企條線都得啦~~
正如好多人都唔用固網電話之嘛, 慳得就慳啦

引用:
原帖由 大隻隱士 於 2009-10-14 01:02 發表

正如好多人都唔用固網電話之嘛, 慳得就慳啦
宜家真係好少人用固網電話,我諗都係得d公公婆婆堅持用

我個人覺得, 如果真係成日會係街到上網既, 真係可以cut左屋企boradband 佢

回復 15# 的帖子

係呀.. 尤其宜家mobile bb既月費平左好多, 同一般上網差不多價錢

回復 13# 的帖子

如果淨係用NOTEBOOK/NETBOOK真係冇乜問題.

回復 14# 的帖子

其實都係睇自己需要O者,
如果成日都唔係屋企出固網都冇用啦.

回復 9# 的帖子

http://one2free.hkcsl.com/jsp/wh ... mo.jsp?language=tch

哩個好抵仲可以加幾舊買NETBOOK.

抵喎, o岩o岩我個
可以取消埋個家局寬頻

但係NETBOOK會唔會好慢?

如果用NETBOOK淨上網唔打機OK喎, 抵用

引用:
原帖由 angelamama 於 2009-10-20 14:45 發表
但係NETBOOK會唔會好慢?
睇黎你都唔係好知咩叫NETBOOK  =.=

引用:
原帖由 小羊皮 於 2009-10-21 01:17 發表

睇黎你都唔係好知咩叫NETBOOK  =.=
唔會有人真係諗住可以拎到 netbook 出街打 online game 嘛??

回復 1# 的帖子

你唔 download 野 or 你一個人用就得囉!
share 就不太好啦!  

31 12
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。