推介:| 英語課程 | Causeway Bay order food | 職業英語 | 化妝課程 | Wedding Photography | 天窗卷布更換維修 |

發新話題

[檔案] Timway回饋長者行動

Timway回饋長者行動

小弟謹代表"香港佛教密宗協會", 特此鳴謝Timway討論區內的一群熱心網友, 捐贈合共200條精美大浴巾(附圖: 68x136cm)給予香港各基層級安老院內的長者, 浴巾總值超過6,000.00港元。

事源於小弟過去為協會的探訪工作當義工時, 發現大部份的基層級安老院都沒有免費的浴巾供應, 長者們需要自費購買浴巾去應付日常的需要, 構成一定的經濟壓力。

某天跟KMY聊天時提及這些基層級安老院的環境是如何的缺乏, KMY建議了由他的公司批出一個小項目交予小弟去跟進, 完成後的項目費用約$3,000.00元全數撥捐這一個慈善項目, 實在是兩全其美。

加上下列網友合共籌得大約3,100.00港元, 這一個慈善項目才可以順利完成, 而協會內的一群義工將會配合有關的行動, 在未來的日子裡把浴巾分批派發給各安老院內有需要的長者, 現列明捐贈者名單如下(排名不分先後):

1. 熱心網友RMB¥1,700.00;
2. 7-siu RMB¥500.00;
3. Khadafy HK$400.00;
4. 冰河 HK$300.00
餘數由KMY的公司支付。

最後, 特別鳴謝KMY的同事在協助募捐之餘, 更親身跟進產品設計, 生產赴運等等的繁複工序。

功德無量!
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

引用:
原帖由 Air Supply 於 2009-10-16 23:52 發表

小弟謹代表"香港佛教密宗協會", 特此鳴謝Timway討論區內的一群熱心網友, 捐贈合共200條精美大浴巾(附圖: 68x136cm)給予香港各基層級安老院內的長者, 浴巾總值超過6,000.00港元。

事源於小弟過去為協會的探訪工作 ...
下次去安老院探訪時拍些照片給我們看看長者的生活情況。

師傅.....影相呢 D 野..哽係等我黎啦...

其實都好多靚女去幫手的....真係有心咯...

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.
若問前世因  今生受者是
若問後世果  今生作者是

莫道因果無人見  遠在兒孫近在身

引用:
原帖由 khadafy 於 2009-10-17 05:30 發表

Timway 真係多有心人;
Khadafy 係專登開車黎送錢做善事;
Kmy 敬禮

Thank you for all the guys who had contribute no matter money or efforts !

引用:
原帖由 KMY89 於 2009-10-17 00:42 發表

下次去安老院探訪時拍些照片給我們看看長者的生活情況。  
今個月25號又有Function, 到時又要麻煩阿飛哥喇~

引用:
原帖由 khadafy 於 2009-10-17 05:30 發表

話時話, 其實有啲亞婆都仲好Cutie吓架~

引用:
原帖由 7-siu 於 2009-10-18 23:26 發表
Thank you for all the guys who had contribute no matter money or efforts !
都係多得你地嘅支持先至搞得成咋~

引用:
原帖由 Air Supply 於 2009-10-19 22:39 發表

今個月25號又有Function, 到時又要麻煩阿飛哥喇~
因為未習慣探訪團的操作程序,所以對上次D相唔係幾滿意...

今次應該會好D.............

「多謝靚豆仔兄指正」 ......已改正

引用:
原帖由 khadafy 於 2009-10-20 05:16 發表

因為未習慣探訪團的操作情型,所以對上次D相唔係幾滿意...

唔通你想攞啲相去參展咩~

呢種質素喺呢啲場合夠晒兼有突啦~

引用:
原帖由 khadafy 於 2009-10-20 05:16 發表

因為未習慣探訪團的操作情,所以對上次D相唔係幾滿意...

形呀

『Oh, Man,男人冇所謂,其實就越有所謂』

引用:
原帖由 Air Supply 於 2009-10-20 21:34 發表

唔通你想欓菪h參展咩~

呢種質素鰫O瓥鶡X夠晒兼有突啦~
係都唔出奇
但我都支持卡達菲影靚D o的相 (咁先顯得佢pro ma)

引用:
原帖由 靚豆仔 於 2009-10-21 00:15 發表

係都唔出奇
但我都支持卡達菲影靚D o的相 (咁先顯得佢pro ma)  
佢影人體藝術相會好 D ...

引用:
原帖由 KMY89 於 2009-10-21 10:33 發表

佢影人體藝術相會好 D ...   

加相..............

引用:
原帖由 khadafy 於 2009-11-13 20:59 發表
加相..............
亞菲唔該晒~

引用:
原帖由 Air Supply 於 2009-11-15 20:48 發表

亞菲唔該晒~
o殊o殊 ~ 佢叫亞飛呀

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。