推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

34 12
發新話題

桑拿在桑拿版之衰落

桑拿在桑拿版之衰落

桑拿已在尼版衰落, 但唔代表桑拿as such 在香港衰落.
c兄們仍有興趣的, 走去xocat外其它三四個區的多.
(咩區就唔好問我了.)
我一個禮拜上尼度同其它區都係幾次咁多.

God's mill grinds slow but sure.

我都覺得太多了,
或可考慮一間一條thread.

引用:
原帖由 air-blowing 於 2009-10-21 09:55 發表
我都覺得太多了,
或可考慮一間一條thread.
我無說其它咩多,
我只是說少了許多桑拿內容了.
God's mill grinds slow but sure.

引用:
原帖由 白貓兒 於 2009-10-20 21:53 發表
桑拿已在尼版衰落, 但唔代表桑拿as such 在香港衰落.
(咩區就唔好問我了.)
我覺得除桑拿已在尼版衰落外,桑那在香港亦已衰落;另外,Xocat除國內版有人氣,只是人氣,冇乜report,其他版人氣又冇,report又冇,比起5,6年前,兩個字形容----唏噓。

In my view,桑拿除了是relax的地方,也是聯誼及傾生意的地方。現在的廠少了,老細也少了,所以桑拿的衰落是大勢所趨,畢竟桑拿的消費不低。
過去既事就係過咗去既事;現在既事就係去做愛做既事。

引用:
原帖由 白貓兒 於 2009-10-21 10:14 發表

我無說其它咩多,
我只是說少了許多桑拿內容了.
我都認同白貓兄的講法, 這"香港桑拿浴室及上樓骨" forum的確少了許多桑拿內容, 絕大部分是上樓骨的帖.
其實可以將這兩個topic分開...或是把forum改名"香港上樓骨"

引用:
(咩區就唔好問我了.)
冇你帶頭, report 都少左好多!

can you pm me other forum's web site ? thanks!

引用:
(咩區就唔好問我了.)
貓大佬,

你出嘢都出少咗好多,
我呢 d 新手點跟到你學嘢呀!     

回復 1# 的帖子

100% agreeC hing所說,其中之一理由係這裡有些人每見到一些較詳細或深入的report就叫人收口,
話怕皇氣掃場! 差人眞要掃場使唔使係呢度攞料呀!!
所以好多C hing都費事再出report la!

引用:
原帖由 longsomeone 於 2009-10-21 16:43 發表
100% agreeC hing所說,其中之一理由係這裡有些人每見到一些較詳細或深入的report就叫人收口,
話怕皇氣掃場! 差人眞要掃場使唔使係呢度攞料呀!!
所以好多C hing都費事再出report la!:shu ...
唔係有D師兄,
係得我一個啫,
你可以繼續寫D露骨既報告, 我唔再勸阻大家既.
有D場我睇住佢開, 慢慢比人寫, 到真係比人查.

我以前都會寫得幾深入,
但當我愈同得多BG/老闆做朋友,
愈知道得多, 就愈唔會/想寫得咁露骨,
點到即止大家都會明既.

最大問題係有D師兄只識叫人深入D報告,
但自己就收埋收埋.

我以前看了貓兄吳少報告, 試了吳少囡囡. 可惜現在已看不到貓兄報告.貓兄點解吳再寫報告

我唔寫架啦, 最多都係間中補充下少少資料, 如最近東方水匯新開.
我開thread唔鬗牏j家講我, 返正題,
桑拿仲不少客喎, 我既主場仲係每日X哥、X總日日落去, 不過客源真係分散左,
我指係齋場. 另外係港島果邊, 今年開鴷[勤比海, 聽说是豪裝,一日仍百幾客
喎.

去試下東方水匯啦, 其實休息室唔算好靚, 靓係水池的水晶燈,
另外間有得沖同蒸既大房.

相關搜索目錄: 水晶

引用:
原帖由 aero169169 於 2009-10-21 12:02 發表

我都認同白貓兄的講法, 這"香港桑拿浴室及上樓骨" forum的確少了許多桑拿內容, 絕大部分是上樓骨的帖.
其實可以將這兩個topic分開...或是把forum改名"香港上樓骨"
Totally agree
應該將上樓骨及桑拿分開

引用:
原帖由 public59 於 2009-10-22 10:45 發表

應該將上樓骨及桑拿分開
咁同收檔冇分別,你睇下澳門sauna板一日有幾多人上就知。

White Kitty 兄,

查實桑拿在香港衰落 係不爭的事實 桑拿版衰落只係反映整個桑拿市場已經改變

你所講一日百幾客是非常稀有的例子 點樣都不可能回復80/90年代百花齊放甘興旺

歸根結底是桑拿場經營者及骨女都不能與時並進 沈醉於昔日高消費 低服務的年代

今天中小企老板及中產打工子數量嚴重遞減 新紮師兄收入每況越下 只好選擇北上消費或者樓上骨

要留住消費者只能收取合理價錢 提高服務質素

桑拿浴室興旺 桑拿版就不會衰落

引用:
原帖由 Kilopapa 於 2009-10-22 12:50 發表

查實桑拿在香港衰落 係不爭的事實 桑拿版衰落只係反映整個桑拿市場已經改變

你所講一日百幾客是非常稀有的例子 點樣都不可能回復80/90年代百花齊放甘興旺

歸根結底是桑拿場經營者及骨女 ...
好難同大陸競爭,大陸邪場平均180人仔加送按腳,正骨細場連小費二小時100-150元,大場如水立方,水都連小費200多d,香港點可能做呢嗰價錢,中港交通愈方便,香港sauna死得愈快。

引用:
原帖由 ivan99 於 2009-10-22 13:43 發表

好難同大陸競爭,大陸邪場平均180人仔加送按腳,正骨細場連小費二小時100-150元,大場如水立方,水都連小費200多d,香港點可能做呢嗰價錢,中港交通愈方便,香港sauna死得愈快。
同埋大陸大場真係好有質素,依家就算好多有錢佬都會上去enjoy下,唔再只係貪平。
亦正亦邪

引用:
原帖由 Kilopapa 於 2009-10-22 12:50 發表

Yes, of course what you say is quite right. Hong Kong saunas as they are now cannot compare with what they were in the 90s and what
the mainland counterparts are now. I am just saying that Hong Kong saunas are not much worse off than just a few years ago.

More than a hundred guests a day is still true of a few vegi saunas in Hong Kong.

回復 13# 的帖子

好似唔覺有呢間新野的包膠!? 又冇網頁... 唔知咩價位到呢!?

引用:

100% Agree! The economy of HK cann't compare with the good old days!

回復 22# 的帖子

The SUPER expensive rent is a major factor that causes business to die out.....
it affects not just sauna,other business too.

回復 21# 的帖子

收到~~~ 期待更多詳盡包膠啦

引用:
原帖由 Kilopapa 於 2009-10-22 04:50 發表

Totally agree!

34 12
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。