推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

發新話題

骨場主持人把口唔夠密

骨場主持人把口唔夠密

無意中見到某段帖, 有間場既主持人, 無意中不小心地公報左兩位 CHing 既姓氏及行蹤, , 郭生 & 楊生 CHing 請問你地有乜感想呀? 發表下 , 做得主持人就要識得把口收得密 同埋態度要中立, 網上流言滿天飛, 得罪左客人就少左個客幫襯, 日積月累條數都幾係野. 骨場主持人把口唔夠密 , 我就真係好驚啦, 依家就公佈左姓氏同Dup骨日期, 第日都唔知會唔會公佈其它野, 比著你地又會點睇呢?

回復 1# 的帖子

咁我咁睇, 如果淨係姓氏都冇乜野 ge.. 講 x生 x生 又吾係乜特別姓氏, 成個 香港 n咁多個 點估到 ar?  你話姓愛新覺大劑 je..至於Dup骨日期, 好多時係D Bro 自己講 ge...  有乜問題?  郭生 & 洋生 CHing 都無 講乜野, 你想人地有乜感想呀..   日期都係你自己 都post la... 想點? 咁你係咪"洋"先生?  你係洋先生又做乜問人?  你吾係洋先生 又 點知人地係咪用暗號?  人地用暗號都 要交待?  吾怕老實講, 其實我姓楊, 我就係楊先生楊過,同音吾同姓, 你可叫我過兒 都 OK

Bro 做骨場主持人做乜態度要中立?  做生意會態度中立 ge 咩?  又吾係做板主  

http://forum.timway.com/f/thread-296517-5-1.html

"發表於 2009-11-11 21:46                                                                                                                                                                         [url=viewthread.php?tid=296517&page=5&authorid=440219]只看該作者[/url]

見各位師兄講得咁好今天有時間就去試一試竟然俾我撞番珊珊!想信大家都知我講緊陀地個位

引用:
原帖由 Pastafarian 於 2009-11-16 12:35 發表
咁我咁睇, 如果淨係姓氏都冇乜野 ge.. 講 x生 x生 又吾係乜特別姓氏, 成個 香港 n咁多個 點估到 ar?  你話姓愛新覺大劑 je..至於Dup骨日期, 好多時係D Bro 自己講 ge...  有乜問題?  郭生 & 洋生 CHing 都無 講乜野, ...
你又講得啱,如果爭係講下姓氏真係無乜野,好不幸自從比人揚出左之後, 甚多人都知道那位郭生是呢度某某會員, 而佢既回應都叫那人唔好起度寫姓氏且標出此 符號以表不滿,另一位on777就無發表過感想,或者佢唔介意拉. 有朝一日你比人唱你就會知道主持人保持中立既重要性.

引用:
原帖由 Pastafarian 於 2009-11-16 12:35 發表
咁你係咪"洋"先生?  你係洋先生又做乜問人?  你吾係洋先生 又 點知人地係咪用暗號?  人地用暗號都 要交待? ...
我就緊係唔係 "洋" 先生先問啦, 你所講既暗號係乜野呀?
"人地用暗號都要交待?" 你會否想像力太豐富呢? 唔通你知道暗號?

引用:
原帖由 on7777 於 2009-11-16 05:39 發表
無意中見到某段帖, 有間場既主持人, 無意中不小心地公報左兩位 CHing 既姓氏及行蹤, h:" /> , 郭生 & 楊生 CHing 請問你地有乜感想呀? 發表下 , 做得主持人就要識得把口收得密 同埋態度要中立, 網上流言滿天 ...
300% support you.
男人去dup骨or扑野,最怕就係比人知. 唔係一個姓氏既問題,而係私隱原則. 把口收得密,客人安心D.

引用:
原帖由 on7777 於 2009-11-16 14:48 發表

我就緊係唔係 "洋" 先生先問啦, 你所講既暗號係乜野呀?
"人地用暗號都要交待?" 你會否想像力太豐富呢? 唔通你知道暗號?
什麼想象力?  我自己都係用用楊先生 的名稱 book bg ga la  

引用:
原帖由 插你好嗎 於 2009-11-16 15:34 發表

300% support you.
男人去dup骨or扑野,最怕就係比人知. 唔係一個姓氏既問題,而係私隱原則. 把口收得密,客人安心D.
插生您好,我係吊生
十分同意你講法,話明偷跳,點會想俾人知

引用:
原帖由 on7777 於 2009-11-16 05:39 發表
無意中見到某段帖, 有間場既主持人, 無意中不小心地公報左兩位 CHing 既姓氏及行蹤, " /> , 郭生 & 楊生 CHing 請問你地有乜感想呀? 發表下 , 做得主持人就要識得把口收得密 同埋態度要中立, 網上流言滿天 ...
果位Bro 系咪真係姓郭都冇人知,佢都無認, 佢係咪不滿都無人知,靚女都同果位 ching say 左知錯, 我地又吾系當事人, 你都識講人地無意ga la, 咁小事又提黎做乜?  又同中立有乜关係?  

引用:
原帖由 吊你好嗎 於 2009-11-16 16:38 發表

插生您好,我係吊生
呢樣 100% agree...So 我都用假姓玩

引用:
原帖由 Pastafarian 於 2009-11-16 16:43 發表

果位Bro 系咪真係姓郭都冇人知,佢都無認, 佢係咪不滿都無人知,靚女都同果位 ching say 左知錯, 我地又吾系當事人, 你都識講人地無意ga la, 咁小事又提黎做乜?  又同中立有乜关係?   
你自己組識下D理解能力先, 比人笑就唔好拉.

引用:
原帖由 吊你好嗎 於 2009-11-16 16:38 發表

插生您好,我係吊生
吊生您好,
君子所言略同, 精簡用詞尤勝千語.
明眼人懂辨是非, 護航員任務艱巨!

memi記得你個姓係你既榮幸,你要好好珍惜
你唔係叫自己做on777 就叫on999, 都係為左d人記得你姐

引用:
原帖由 longneck 於 2009-11-16 20:08 發表
memi記得你個姓係你既榮幸,你要好好珍惜
你唔係叫自己做on777 就叫on999, 都係為左d人記得你姐
我都想有日榮幸地被人記得我個姓, 但可惜我唔係 on777 or on999, 而係叫 on7777.
記住呀 on7777 有 4 條 七架, 人地 on777 or on999 得三條乍.

.

咁你就唔好對號入座啦 ..

On777在此向各c-hing致敬!出來玩完寫嚇包膠都係想大家分享叮而唔係幫啲場賣廣告!再加上個哋凊高寫手人地話那處技師唔好就立即力量支持!又唔見其他埸他會這樣!不過以上都唔重要最緊要都係各燒肺者冼得開心而唔係洗完一肚氣至於口密又會有幾多人會用真名呀!以上為我的感想呀N7777兄

相關搜索目錄: 廣告

引用:
原帖由 on7777 於 2009-11-16 14:39 發表

你又講得啱,如果爭係講下姓氏真係無乜野,好不幸自從比人揚出左之後, 甚多人都知道那位郭生是呢度某某會員, 而佢既回應都叫那人唔好起度寫姓氏且標出此 符號以表不滿,另一位on777就無發表過感想,或者佢 ...
師兄:
你誤會了!
我根本不是姓郭
亦無表示不滿
為此而開過個名、開條題目來討論
似乎別有用心...

引用:
原帖由 messenger 於 2009-11-17 02:36 發表

師兄:
你誤會了!
我根本不是姓郭
亦無表示不滿
為此而開過個名、開條題目來討論
似乎別有用心...
師兄: 各人既觀感係唔會相同既! 但你用 "似乎別有用心" 既語句好似唔係幾友善喎.
假如調轉頭, 我話你同各大骨場做寫手, 似乎別有用心唔知博乜喎, 你都唔鐘意啦!
大家客客氣氣比下面, 唔啱咀形既就講少句, 係咪會好D呢?

引用:
原帖由 on7777 於 2009-11-17 04:10 發表

師兄: 各人既觀感係唔會相同既! 但你用 "似乎別有用心" 既語句好似唔係幾友善喎.
假如調轉頭, 我話你同各大骨場做寫手, 似乎別有用心唔知博乜喎, 你都唔鐘意啦!
大家客客氣氣比下面, 唔啱咀形既就講少句 ...
柒兄, 留番D氣暖下肚好過拉, 公有公說, 婆有婆說, 永遠互插無止境, 直接了當插你好嗎,..好過啦.

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。