推介:| 英語課程 | Causeway Bay order food | 職業英語 | 化妝課程 | Wedding Photography | 天窗卷布更換維修 |

發新話題

[灌水] Tomytec (N-gauge) 專區

引用:
原帖由 JRFANS 於 2011-3-13 23:52 發表

加價都照買,現正尋找途徑捐款俾日本
希望款項唔會好似大陸咁...
其實日人現在最需要咩呢? 安全嘅屋所

唔G 日元會唔會趺
Tomytec D野會唔會推遲出呢

引用:
原帖由 JRFANS 於 2011-3-13 23:52 發表

加價都照買,現正尋找途徑捐款俾日本
香港世界宣明會日本地震救援
http://www.worldvision.org.hk/Appeal/Japan/emer_frame.html

引用:
原帖由 reeves 於 2011-3-14 09:27 發表

希望款項唔會好似大陸咁...
其實日人現在最需要咩呢? 安全麉峏
日本不似大陸
佢地要既係藥品,飲用水,食品,禦寒衣物等等

http://hk.f1.page.auctions.yahoo.com/hk/auction/1126698736
Tomytec 日本英雄前往福岡射核電反應爐高壓噴水車 1:150 特別版

車種又唔知,地點又點知
賣家好野

正式個架: Fuso SG

引用:
原帖由 kimsin 於 2011-3-17 14:51 發表
http://hk.f1.page.auctions.yahoo.com/hk/auction/1126698736
Tomytec 日本英雄前往福岡射核電反應爐高壓噴水車 1:150 特別版

車種又唔知,地點又點知
賣家好野

正式個架: Fuso SG
http:// ...
個價仲好野,但係拿天災來抽水或攞著數的人小心有報應

又一發災難財的例子,除非賣家將所得收入用去震災。

題外貼分享

鐵道13、建設機械2 及 走行巴士 日本見街!

建設機械2隱藏版:

走行巴士大大盒,但係依家接近十算,睇睇香港商人會賣幾銀先,但荷包就一定......

網上商店話Tomytec已經預訂將道路板及動力裝置作單獨發售,睇價格再睇定d先

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.
本帖最近評分記錄
  • 冰河 體力 +10 多謝分享 2011-3-24 17:50
  • 冰河 威望 +10 多謝分享 2011-3-24 17:50
  • 冰河 金錢 +10 多謝分享 2011-3-24 17:50

我都入左D好野等齊其他物品就post 上嚟

洗咗唔少$$

日本咁勁Radiation大家仲買唔買新野?

引用:
原帖由 kimsin 於 2011-3-26 12:51 發表
據聞日本網上商店的走行巴士及Kato E5鐵路已經沽清......

而昨日「覆你」門口有長龍排神話冥王及天馬座

但係真係覺得不安的話就唔好勉強......不過好似話Radiation會潛伏30年,咁咪老左先至可以再玩玩具......

相關搜索目錄: 玩具

引用:
原帖由 暴走之魚 於 2011-3-26 14:53 發表 據聞日本網上商店的走行巴士及Kato E5鐵路已經沽清......而昨日「覆你」門口有長龍排神話冥王及天馬座但係真係覺得不安的話就唔好勉強......不過好似話Radiation會潛伏30年,咁咪老左先至可以再玩玩具.. ...
這條長龍會輻射有關嗎? 希望只是福利常見的長龍
真不希望大家恐慌,那以後有一排都不會再有日本玩具呢

相關搜索目錄: 玩具 日本玩具

引用:
原帖由 kimsin 於 2011-3-26 15:41 發表
這條長龍會輻射有關嗎? 希望只是福利常見的長龍
真不希望大家恐慌,那以後有一排都不會再有日本玩具呢
那條長龍是「覆你」限制排隊人士每人限買神話冥王X盒,因為「覆你」昨晚6:30開始發售。昨日的貨是出事後運到,仲有咁多人排隊買,即係話玩的人都唔驚咩輻射啦,只要保持清潔,同埋唔好將玩具食落肚,就算真係有微量輻射,斷估都冇問題!

同埋多口講句,kimsin兄所指「日本咁勁radiation」與事實好像有少許出入。高輻射暫時只在出事範圍內,其他地方都只是微量輻射,咁講會嚇親人!

相關搜索目錄: 清潔 玩具 日本玩具

TOMTEC不是MADE IN CHINA的嗎??

引用:
原帖由 kimsin 於 2011-3-26 12:51 發表
已做好準備大量泵水支持日本經濟

引用:
原帖由 新月 於 2011-3-26 19:28 發表 TOMTEC不是MADE IN CHINA的嗎??
呀,是啊

不過都要存在在日本一陣子

和radiation: 不怕一萬,至怕萬一

日本會唔會檢測下先運送出海外

本帖最近評分記錄
  • 冰河 體力 +5 精品文章 2011-3-27 22:45
  • 冰河 威望 +5 精品文章 2011-3-27 22:45
  • 冰河 金錢 +5 精品文章 2011-3-27 22:45

福X 巴士套裝A: 590
建設機械2 280/270

引用:
原帖由 kimsin 於 2011-3-28 16:13 發表
今個月入了很多野,又近糧尾 ,明天先入走行巴士,遲下再補回建機2,kimsin兄見到隱藏版嗎?

引用:
原帖由 kimsin 於 2011-3-28 16:13 發表
建設機械1&2+E5系
遲下1次過入手

我只是在FB發現呀
期待 13/4

食白果,據老闆提及,走行巴士及建機2今次只有少量返貨,先給已落訂的師兄........

日本見街 NYK櫃款式為第1+第2彈Mix
本帖最近評分記錄
  • 冰河 體力 +5 多謝分享 2011-3-30 18:52
  • 冰河 威望 +5 多謝分享 2011-3-30 18:52
  • 冰河 金錢 +5 多謝分享 2011-3-30 18:52

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。