推介:| 手機 | 手機配件 | 手機資訊 | 手機遊戲 | 流動電話網絡商 | 手機鈐聲圖案 |

發新話題

有冇人有用Google Android O既手機呀

有冇人有用Google Android O既手機呀

其實好唔好用呢? 平時我都用開Google D O野例如GMAIL, CALENDER O個D,用Android係唔係可以同網上D O野直接Sync到呢?

Yes

Yes, you can. But you need to have wifi or data plan to connect to the online services.

引用:
原帖由 angelamama 於 2009-12-23 13:08 發表
其實好唔好用呢? 平時我都用開Google D O野例如GMAIL, CALENDER O個D,用Android係唔係可以同網上D O野直接Sync到呢?
如果你用開Google D O野就真係好方便喇, 起碼比其他OS方便, 全部Build in哂係Android道

好似好正喎, 不過而家邊部Android最好呢?

引用:
原帖由 siupeach 於 2009-12-23 18:25 發表
好似好正喎, 不過而家邊部Android最好呢?
最近個部叫Liquid, 暫時係市面上最強O既Android機

佢OS都係用最新O既Android版本,好似會加入VPN同影相方面有好大改善. 又有800X480 O既SCREEN, 睇卡上網都睇清楚D啦.

引用:
原帖由 noel2314 於 2009-12-24 15:57 發表
佢OS都係用最新O既Android版本,好似會加入VPN同影相方面有好大改善. 又有800X480 O既SCREEN, 睇卡上網都睇清楚D啦.
其實Google成日出新O野, 又多諗頭, 出年一月又話出Chrome OS, 可能可以同Android同步埋D資料都唔定.所以係買都 不如買部勁D, 好過第時部機唔夠快就冇癮啦. 你話O岩唔O岩先?

引用:
原帖由 小羊皮 於 2009-12-24 02:43 發表

最近個部叫Liquid, 暫時係市面上最強O既Android機
我今日睇報紙都見到部Liquid, 睇落真係唔錯, 不過我想八下咩叫做UrFooz?新野黎架?

相關搜索目錄: 報紙

引用:
原帖由 angelamama 於 2009-12-23 21:08 發表
sync個calender超方便呀真係~~~

o岩晒我呢d 大蒙人~

引用:
原帖由 小羊皮 於 2009-12-24 02:43 發表

acer真呢d野, 應該都信得過o既~

引用:
原帖由 italiababy 於 2009-12-25 13:21 發表

acer真呢d野, 應該都信得過o既~
做開電腦o既, 難唔到佢地掛~~~:p

相關搜索目錄: 電腦

引用:
原帖由 wyliewylie 於 2009-12-24 16:25 發表

我今日睇報紙都見到部Liquid, 睇落真係唔錯, 不過我想八下咩叫做UrFooz?新野黎架?
urFooz係可以比你整一個自己個人化公仔,可以customize你自己個樣同埋外型,仲可以幫手記住你d login name同password登入d社交網,例如fb果d, 響美國而家都幾hit架。

相關搜索目錄: 報紙

引用:
原帖由 acitaly 於 2009-12-24 18:26 發表

sync個calender超方便呀真係~~~

o岩晒我呢d 大蒙人~
最緊要真係方便好用

引用:
原帖由 acitaly 於 2009-12-26 02:38 發表

做開電腦o既, 難唔到佢地掛~~~:p
咁 acer 一向做 smartphone 都有誠意o既

相關搜索目錄: 電腦

引用:
原帖由 大隻隱士 於 2009-12-26 02:42 發表

咁 acer 一向做 smartphone 都有誠意o既
最鍾意佢內置埋Spinlets, 可以上網search歌黎聽唔駛錢~

回復 1# 的帖子

究竟乜野係 android 機呢?
係咪=wm 機架? 唔明呀!?  

回復 12# 的帖子

吓..........乜原來係咁咩?
真係完全唔知添!

大家好噢~进来看看~

引用:
原帖由 catbb15 於 2009-12-26 22:54 發表 究竟乜野係 android 機呢? 係咪=wm 機架? 唔明呀!?  
ANDROID係GOOGLE 出O既手機OS呀.

相關搜索目錄: 手機

引用:
原帖由 貨戴戈 於 2009-12-26 03:15 發表 最鍾意佢內置埋Spinlets, 可以上網search歌黎聽唔駛錢~
唔知多唔多廣東歌呢.

引用:
原帖由 小羊皮 於 2009-12-24 01:18 發表

如果你用開Google D O野就真係好方便喇, 起碼比其他OS方便, 全部Build in哂係Android道
甘又幾好呀,可以互相update.

引用:
原帖由 Ginto 於 2009-12-27 12:31 發表

ANDROID係GOOGLE 出O既手機OS呀.
所以Android米Build in 曬Google d function 咯.

相關搜索目錄: 手機

引用:
原帖由 catbb15 於 2009-12-26 10:54 PM 發表
究竟乜野係 android 機呢?
係咪=wm 機架? 唔明呀!?  
買部玩玩米知係咩,又唔係貴,仲係現時最快o既Android 機

十分不错的啊,买部试试吧

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。