推介:| 廚具餐具 | 烹飪課程 | 紅白酒 | 咖啡 | | 蒸溜水 | 濾水器 | 中餐館 | 甜品店 | Coffee Shop 咖啡店 |

發新話題

上左蘋果日報...

上左蘋果日報...

香 港 人 鍾 意 食 過 江 , 今 勻 聽  網 友 對 澳 門 食 肆  意 見 , 幾 十 年 老 舖 「 大 利 」 豬 扒 包 , 去 過 澳 門  香 港 人 都 試 過   , forum.timway.com 飲 食 討 論 區 , 就 有 大 批 網 友 話 佢 員 工 服 務 差 , 去 親 都 食 唔 到 , sausau 話 佢 叫  兩 碗  : 「 一 碗 朱 ( 豬 ) 扒 麵 (  ) 、 一 碗 雞 亦 ( 翼 ) 魚 旦 麵 ( 蛋  ) , 一 望 D 麵 (   ) … … 即 刻 打 個 突 ! D 麵 (   ) 好 糊 , 勁 似 糊 仔 … … 一 D (  ) 都 唔 似 麵 (  ) 條 , 好 無 奈 咁 去 食 啖 … … 嘩 ! ! ! 勁 咸 ( 鹹 ) ! ! ! 塊 朱 ( 豬 ) 扒 又 咸 ( 鹹 ) 不 特 止 , 仲 好 似 未 熟 ! ! ! 死 未 ! ! 」 brasco 亦 彈 : 「 冇 錯 … … 食  十 幾 年 … … 愈  愈 不 知 所 謂 … … 」 媽 媽 聲 中 , 都 係 Garfield 最 有 建 設 性 , 佢 提 議 大 家 去 南 環 「 葉 熾 記 」 : 「 好 好 好 好 味 , 招 呼 好 , 唔 使 受 氣 , 唔 會 漏 單 , 有 冷 氣 , 仲 要 抵 食 ! ! 」 咁 就 真 係 要 去 試   , 不 過 Garfield , 你 未 提 供 地 址 、 電 話 喎 !

http://forum.timway.com/php/showflat.php/Cat/
0/Number/4137837/an/0/page/1
珍惜現在所擁有的

呢段文4月post出黎,
依家先浦頭!
不過依家記者真易做,就字都唔駛自己寫就有稿交!
我都有回,點解唔出埋我個名?

http://forum.timway.com/php/show ... 4137837/an/0/page/1

乜大家做左新聞人物呀!
--------------------
食飯加飲酒
仲有班老友
就算飽到嘔
點會捨得走

TIMWAY 果然 hit rate高..連記者都係抄

呢個世界
係無 Free Lunch
只係有"因 Lunch"

原大利來隔離二個鋪位有間茶餐廳,名就唔記得,佢D豬扒包比大利來好幾倍,今年三月還在,可是早ニ星期前重臨,已結業了,如有兄弟知道下落,請公諸同好。

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 KidHung 於 2006-8-23 09:26 AM 發表
香 港 人 鍾 意 食 過 江 , 今 勻 聽  網 友 對 澳 門 食 肆  意 見 , 幾 十 年 老 舖 「 大 利 」 豬 扒 包 , 去 過 澳 門  香 港 人 都 試 過   , forum.timway.com 飲 食 討 論 區 , 就 有 大 批 網 友 話 ...
依家上網都可以見報

大鑊!條 topic 係我開既 ~~

遲 D 我俾人追斬都似   
本帖最近評分記錄

引用:
原帖由 sausau 於 2006-8-23 02:57 PM 發表

遲 D 我俾人追斬都似   
未俾人追斬前, 先追番D版權費來著草啦~~~~

回復 #9 Bravo 的帖子

E排生果報日日都抄D討論區既野,Discuss 同Xocat都有。 

引用:
原帖由 Bravo 於 2006-8-23 03:00 PM 發表

未俾人追斬前, 先追番D版權費來著草啦~~~~
回覆過係咪都有分先?

係既,我而家都去回覆啦
珍惜現在所擁有的

回復 #1 KidHung 的帖子

以後講o野要小心o的~~

好在唔係我講!

哎~~~依家d傳媒,唔係抄就係作架啦!

引用:
原帖由 sausau 於 2006-8-23 16:27 發表

遲 D 我俾人追斬都似   
大 0 樂 ..............

回復 #1 KidHung 的帖子

Ip Chi Kei Keng Chao Mei Sek
Av Praia Grande 381
(Close to the following touristic location:S. Francisco Garden)
Telephone: 577238
「 葉 熾 記 」  南灣大馬路,京都酒店附近

相關搜索目錄: 酒店

"當你見到星河燦爛,求你在心中記住我。"

引用:
原帖由 jimmyboy2102 於 2006-8-24 16:41 發表
Ip Chi Kei Keng Chao Mei Sek
Av Praia Grande 381
(Close to the following touristic location:S. Francisco Garden)
Telephone: 577238
「 葉 熾 記 」  南灣大馬路,京都酒店附近

乜攪到貢大近視

相關搜索目錄: 酒店

葉 熾 記你開架?加肥?

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。