推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

發新話題

舊照片

.....

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

回復 225# 的帖子

我鐘意勞動牌個名呀.
好鬼傳神.令我想起一邊勞動一邊食緊煙既工人.
不落兩邊

回復 226# 的帖子

哈德門.一聽個名同一睇個封面就知同勞動牌相反.
男的封面似大款.西關大少.
女的就似....
不落兩邊

引用:
原帖由 flowingwater 於 2010-4-21 22:19 發表
我鐘意勞動牌個名呀.
好鬼傳神.令我想起一邊勞動一邊食緊煙既工人.
我在四川康定  日日都吸食[大前門]

回復 206# 的帖子

Great old finds!
All these adverts were used in HK?

回復 226# 的帖子

Could people in HK purchase these cigarettes just on the streets?
and would you know who designed them? Did HK have a cigg. factory / place to design the packets?
Thanks!!

回復 226# 的帖子

我ne個煙鏟, 1970/1992日日兩三包, 按理都應Mne類圖片望下, 但從未摷過,
多得呀 B 帖上...............食番口先!

引用:
原帖由 sugurl 於 2010-4-22 15:18 發表
Could people in HK purchase these cigarettes just on the streets?
and would you know who designed them? Did HK have a cigg. factory / place to design the packets?
Thanks!!
撘咀.......大隻西有幾多個英文字母都未知ga .........

引用:
原帖由 老何 於 2010-4-22 18:20 發表

撘咀.......大隻西有幾多個英文字母都未知ga .........
我以前在淺水灣時有洋妞朋友 可以講英語 發音很純正 現在已生疏了 文字始終看不懂。

回復 234# 的帖子

B哥原來咁威.有洋妞..係咪仲有隻番狗呢
中學時有一中.英混血朋友.老豆係英軍.個樣就生得幾鬼仔.
同佢出街.成日問候人家娘親.係廣東話WOR!!!
攪到好多人成日眼望望.

不落兩邊

引用:
原帖由 flowingwater 於 2010-4-22 20:55 發表
中學時有一中.英混血朋友.老豆係英軍.個樣就生得幾鬼仔纒.
攪到好多人成日眼望望.
洋妞是澳洲來  叫易玲 喜歡晒太陽  晒得多全身都是雀斑  我幾年前天天晒 面部也長了斑  很難看  醫生說用激光去除  要三千元我不捨得用

引用:
原帖由 flowingwater 於 2010-4-22 20:55 發表
中學時有一中.英混血朋友.老豆係英軍.個樣就生得幾鬼仔.
攪到好多人成日眼望望.
97 前, 九龍塘 d 貴族幼稚園, 請英軍家眷教英文. 比雜誌督爆, 原來 d 家眷唔識字...

相關搜索目錄: 幼稚園 雜誌

引用:
原帖由 大隻西 於 2010-4-22 21:20 發表

洋妞是澳洲來  叫易玲 喜歡晒太陽  晒得多全身都是雀斑  我幾年前天天晒 面部也長了斑  很難看  醫生說用激光去除  要三千元我不捨得用
$3000 去斑, 平o家啦. 我之前幫襯間美容院, 彩光美容,都唔止.

叫我開 course, 跟住摺左.

相關搜索目錄: 美容 去斑

引用:
原帖由 suewong 於 2010-4-23 11:46 發表

$3000 去斑, 平o家啦. 我之前幫襯間美容院, 彩光美容,都唔止.

叫我開 course, 跟住摺左.
校長整理過些什麼痛唔痛?

就是隨時執檔先叫人開 course 這些爛人。

相關搜索目錄: 美容 去斑

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

回復 240# 的帖子

三眼二郎神的吼天犬上左牛身, 多左隻角.

這張圖反而u起在鄉間掌牛的回憶.
大家聽下隻歌 :  http://www.youtube.com/watch?v=hH-IZ9VzpY4

引用:
原帖由 大隻西 於 2010-4-24 22:59 發表

校長整理過些什麼痛唔痛?

就是隨時執檔先叫人開 course 這些爛人。
普通護膚. 有效過敷面膜, 而且持久.

唔痛. 1 有得靚, 乜都唔痛...

就是 97 年, 科網股爆, SARS, 間美容院都站得住. 估唔到海嘯執檔

相關搜索目錄: 美容 護膚

回復 241# 的帖子

呢首歌好好聽.聽鰲X次.
但當我比台灣既朋友聽..佢就講."快吐出來"!!!
我同我同輩既話題.興趣真係越來越差別大..
可能我老化得太快.
不落兩邊

引用:
原帖由 flowingwater 於 2010-4-26 00:39 發表
呢首歌好好聽.聽鰲X次.
但當我比台灣既朋友聽..佢就講."快吐出來"!!!
我同我同輩既話題.興趣真係越來越差別大..
可能我老化得太快.
阿水, 你還未覺得太陽底下無新事, 所以還後生

兒時回鄉, 掌牛著實是一樂事, 三兩頑童嘻哈鬧笑, 騎牛競速, 互擲田泥, 記憶猶新,
可惜於今港童, 已再無機會體驗了!

引用:
原帖由 老何 於 2010-4-26 09:29 發表
兒時回鄉, 掌牛著實是一樂事, 三兩頑童嘻哈鬧笑, 騎牛競速, 互擲田泥, 記憶猶新,
可惜於今港童, 已再無機會體驗了!
何老大, 估唔估到? 港童怕蝴蝶...

引用:
原帖由 suewong 於 2010-4-26 23:11 發表

現今好多大姑娘怕牛 (肥牛),
又怕蟲蟲,
但佢地又張d肉毒杆箘打係自己塊面度喎,
係大膽定無膽真係唔知~

引用:
原帖由 suewong 於 2010-4-26 23:11 發表

‥對一些受過度保護港童來說, 蝴蝶是異形, 唔怕先怪......
有d中學生, 和牛食得多而活牛都未見過!...................城市人丫ma

引用:
原帖由 bobyjey 於 2010-4-27 01:29 發表

現今好多大姑娘怕牛 (肥牛),
又怕蟲蟲,
但佢地又張d肉毒杆箘打係自己塊面度喎,
係大膽定無膽真係唔知~
問太座吧

引用:
原帖由 老何 於 2010-4-25 11:24 發表
三眼二郎神的吼天犬上左牛身, 多左隻角.

這張圖反而鹇起在鄉間掌牛的回憶.
大家聽下隻歌 :  http://www.youtube.com/watch?v=hH-IZ9VzpY4
這首歌我有MP3

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。