推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

發新話題

- - - - - - - - - - 錢 錢 錢 - - - - - - - - -

22140牛扒送到..........................

Ah 胡一句 no 傾, 人仔升值暫時係咁先。
會議主題係「核」, 究竟交換d乜呢?    老何諗:

Ah 馬 : 胡兄, 唔打tie果度, 希望你唔好教佢磨利把刀......
Ah 胡 : 馬哥, 我地素來唔理人地家事, 只做自己想做ge事, 我地在唔打tie度鑽油, 及幫助非洲人民發展經濟, 是共同利益。
Ah 馬 : 我好明白你的態度, 但你隔離屋唔穿西裝個爆炸頭, 好可能會!
Ah 胡 : 我再次重伸一句, 和諧ge世界, 是14億中國人的祈望, 亦是全球各國人民的願望, 令人失望ge事, 可能性好低。
Ah 馬 : 我e+鼓勵我國貨品出口, 有乜你arm駛呢?
Ah 胡 : 貴國核電技術一流, 比歐洲的先進, 我們共同探討ne方面發展,
Ah 馬 : 胡兄, 試下我太座arm arm 學識整ge貴國的蓮蓉酥!
Ah 胡 : 好!多謝。

笑C人。。。。

引用:
原帖由 老何 於 2010-4-12 09:43 發表

現在是冇胡趙之名, 行胡趙之實. .........冇邪何能顯正.
趙晚年被軟禁, 「被禁止會客、外出,完全限制了自由」....

李鵬是以計劃經濟為基本意識形態的傳統勢力的代表,但是李鵬的家族卻是出董事長和總經理的家族,且牽扯不少腐敗大案。其次子捲入1998年名噪一時的超大腐敗貪污案...

李鵬連任國務院總理時有210張反對票,這在歷史上是實屬少有,但李鵬仍然堅持要當第二任總理 - 你能耐我何 ?

有舊同事說: 她知道存好心, 做好事, 最終命運不如奸險之徒. 但願意行此窄路...

引用:
原帖由 老何 於 2010-4-13 09:16 發表

何太問 : 付蝦 or 竽蝦?
竽蝦, 輸入法冇 "竽"....

竽頭當造時, Ah Sue 會唔會有得吃?

引用:
原帖由 flowingwater 於 2010-4-12 20:48 發表
..我冇諗得咁詳細wor.
只係覺得sue姐姐該係有情有義既人.
其實呢度好多長輩都有呢方面既性格.
B哥.何老..
K哥仍係風流才子FEEL ..
見錯莫怪...
B哥好後生, 唔係長輩

引用:
原帖由 老何 於 2010-4-13 09:41 發表
看畢Steven 張每週一up個blog, 說及求學問為的是解釋現實生活, 從而理出對應之道, 大合吾心.
老何讀書, 年歲越大, 讀的書越薄, 因10有9都是肺話, 對現實生活無助。
而錢這最現實之物, 想唔破財, 事必不要看教人發達 ...
亞 Sue 看書, 是因為當中有很多樂趣. 好過 shopping...

引用:
原帖由 36D 於 2010-4-13 12:15 發表
大陸最好就係乜都控制在政府心掌內,要升要跌隨心所欲,p論經濟,教育,宣傳,文藝,乃至生仔都為黨所用,咁D數據你話睇黎做乜?
因此, 我對在香港上市的大陸企業 (國營, 民營), 都冇乜信心...

引用:
原帖由 老何 於 2010-4-13 12:40 發表
試想......好野得咁交關........保8就保8........天下無敵..........
老何想保每月100萬進帳........真係得...........埥穭妙..........
係未埥纁

引用:
原帖由 suewong 於 2010-4-13 17:40 發表

因此, 我對在香港上市的大陸企業 (國營, 民營), 都冇乜信心...
冇信心就走寶了,
我有些同事幾年前一齊退休,
每人有退休金幾百萬,
有人買匯豐,嚇餐死,而家仲有排至返家鄉,
有一個買2628,賺左幾個開,現在千幾萬身家,
有一個重叻,三個幾買100萬國航,十二蚊走晒,
等到三個幾再入返300幾萬股1398,
現值約二千多萬...................
不扮高深,只求認真......

97之後, 世上已難尋長隊妒悒, 百中可能有一。出入惟時機而矣。
國企股, 炒之可也!

VIX 去番07年7月水平, 心血少者, 保重!
兩週來, 早茶不聞大眾談股, 未動心乎!冇錢乎!家鄉尚遠乎!
今日牛扒餐之局.........手痕可走多一轉, 窩輪開始縮水, 留意!
上証開出3160, e+3153.

相關搜索目錄: 窩輪

22180 short 2 M件牛扒.............................

22140 牛扒餐送到..........................

引用:
原帖由 理魯竇 於 2010-4-13 23:17 發表

冇信心就走寶了,
我有些同事幾年前一齊退休,
每人有退休金幾百萬,
有人買匯豐,嚇餐死,而家仲有排至返家鄉,
有一個買2628,左賺幾個開,現在千幾萬身家,
有一個重叻,三個幾買100萬國航,十二蚊走晒, ...
2628 我都賺左小小, 不過唔敢長, 怕是 8 號仔的翻版.....

引用:
原帖由 suewong 於 2010-4-13 17:40 發表

講到 "錢 錢 錢 " 同中國大陸, 亞 Sue 今日有 d 感慨 (c6 番黎我都會同佢呻):

我做左 40 幾年人, 第 1 次同鄰居開火. 仲係搬入不夠半月.

新居是所謂"豪宅", 很多國內同胞進駐. 今天在電梯內, 有 1 個 中年的國內女同胞大聲講電話, 傍邊的鬼子佬側目相看.

亞 Sue "殊" 左 1 聲, 即刻比國內女同胞喝罵, 點解"殊" 佢.

我同佢 1 齊出電梯, 向她解釋, 電梯空間小, 咁做好騷擾.

她答覆: "我有錢住哩度, 使乜斯文 / 講公德.  我講電話, 關你乜事.", 仲用買送睄異.

我終於見識到財大氣粗. 我諗, 國內 d 蟻民, 境況仲可憐.

第 1 個反應係想搬, 唔要同哩 d 人為伍. 再想 1 層, 香港同國內融合, 此現象只會越來越普遍, 我避得去邊?

可能我見識少, 我都知香港人, 會覺得有錢大哂. 但未見過咁赤裸裸...

p.s. 我想中國人民站起來, 但唔想大國如此堀起...

回復 290# 的帖子

類似情況我都遇過.
在泰國時.鄰坐是國內女人.講話大大聲.
當時我老外朋友問我佢係咪係度鬧交.
我真係想走埋去"殊佢too"
但最後都冇...所以感受到sue姐姐有幾尷尬
不落兩邊

引用:
原帖由 flowingwater 於 2010-4-14 17:28 發表
類似情況我都遇過.
在泰國時.鄰坐是國內女人.講話大大聲.
當時我老外朋友問我佢係咪係度鬧交.
我真係想走埋去"殊佢too"
但最後都冇...所以感受到sue姐姐有幾尷尬
水哥真係好 , 通常男士會覺得 1) 好管閒事 2) 茶杯堛滬楫i.

我估 c6 會叫我以後唔好吃眼前虧, 擔心仲有第次...

但我真係估唔到個國內女人會講: "我有錢住哩度", 同埋撞我....

相關搜索目錄:

回復 292# 的帖子

因為問我or比人目睹咁冇水平既事既人係老外.
呢件事已去到代表你既民族教育水平. 人地(老外)唔會話.."呀邊個邊個真係老土"
老外們只會諗."你地中國人真係老土" 即影響埋我.
唔嬲有鬼.
不落兩邊

引用:
原帖由 flowingwater 於 2010-4-14 18:05 發表
因為問我or比人目睹咁冇水平既事既人係老外.
呢件事已去到代表你既民族教育水平. 人地(老外)唔會話.."呀邊個邊個真係老土"
老外們只會諗."你地中國人真係老土" 即影響埋我.
唔嬲有鬼.

剛剛同 c6 講左, 我話回心 1 諗, 如果唔係有鬼子佬在場, 如果佢唔係國內人. 我未必出聲.  

10 多年前, 常上落半山行人電梯, 其實都好多海歸. 大大聲講話. 不過是 open area, 騷擾無咁大. 有 1 次, 同行朋友 "啤" 住佢地, 即刻收歛.

可能只是個別事件, 有感覺, 住在香港中產聚居地的國內人, 已由海歸變為暴發戶, 大國堀起...

引用:
原帖由 suewong 於 2010-4-14 17:23 發表

講到 "錢 錢 錢 " 同中國大陸, 亞 Sue 今日有 d 感慨 (c6 番黎我都會同佢呻):

我做左 40 幾年人, 第 1 次同鄰居開火. 仲係搬入不夠半月.

新居是所謂"豪宅", 很多國內同胞進駐. 今天在電梯內, 有 1 個  ...
校長有事了? 跟大款女人開火?以後還有見面的  那怎麼辦啊!這些人在本土也不會受歡迎  其實不是想象中那麼壞  把人家的錯來懲罰自已不值得  朋友的事我不會坐視的。        

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

祖國同胞何止在礞漱j聲講電話,食埋煙都大有人在,希望校長日後唔會見到,
但礞煽N明文禁止食煙嗟,無話唔俾講電話喎,你真係咬佢唔入,學若薇大狀
話齋,法律無話犯法就做得啦。

有一點大家值得留意,在大陸在礞瑭蕨q話係好平常,中國移動在礞漲
日標榜其網絡已涵蓋,變相鼓勵人在礞犖Z所欲言,反之香港可能網絡商太
多,未有覆蓋電梯,所以香港人好難在礞熔M楚通話。

話唔定個國內女同胞會埋怨香港的電梯內訊號不強,要佢大聲講電話未定。

校長一片好心,想執一執同胞形象,呢的係職業病,鑒躑囍瞴C
可惜同胞野性難馴,奉勸校長一笑置之,無謂勞氣。
不扮高深,只求認真......

昨午後今早, 因上海置業投資團友回港應齯帡荌Q去向, 此刻才上版。

DOW又升, DXY今週拍完債跌番多少, 兩年短債搶手, 歐豬5國撲水便成本高了, 老美要水射住,
唔卑D蕉皮歐洲佬嘆下, 自己點頂!
港股22400前好似行人止步, 港嬤咻V是明燈。
不過老何睇住港螺ㄓ予, 明明日比日弱, 點知半日之間, 到港ge仲多過走左ge成倍有多,
好在21400做番馬鞍, 冇死牛一便頸。e+ d money 全世界週圍貢, 來去如電閃, 小心, 小心.

相關搜索目錄: 投資

引用:
原帖由 suewong 於 2010-4-13 17:26 發表

趙晚年被軟禁, 「被禁止會客、外出,完全限制了自由」....

李鵬是以計劃經濟為基本意識形態的傳統勢力的代表,但是李鵬的家族卻是出董事長和總經理的家族,且牽扯不少腐敗大案。其次子捲入1998年名噪一時的超 ...
人之常態, 無需抱不平之氣。睇戲咁睇好了!

引用:
原帖由 suewong 於 2010-4-13 17:30 發表

竽蝦, 輸入法冇 "竽"....

竽頭當造時, Ah Sue 會唔會有得吃?
當....................然....................有妳份兒

引用:
原帖由 suewong 於 2010-4-13 17:36 發表

亞 Sue 看書, 是因為當中有很多樂趣. 好過 shopping...
出版商冇餓食,皆因有妳。

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。