推介:| 調解員課程 | Makeup Course | Hypnosis course | English course | NLP training | cissp cisa cism | 營養學課程 |

28 12
發新話題

你最嘉愛的外語片

你最嘉愛的外語片

啱啱睇完大家最喜愛的港產片, 不如講下大家最鍾意既外語片丫.

我最鍾意既係:
教父
Matrix
大都會
銀翼殺手

麻麻地既有:
我的野蠻女友

相關搜索目錄: 外語

引用:
原帖由 chiyu 於 2006-11-19 05:17 AM 發表
??睇完大家最喜愛的港產片, 不如講下大家最鍾意既外語片丫.

我最鍾意既係:
教父
Matrix
大都會
銀翼殺手

麻麻地既有:
我的野蠻女友
教父 1.2.3.

行仁義其利自至

引用:
原帖由 chiyu 於 2006-11-19 01:17 PM 發表
麻麻地既有:
我的野蠻女友
麻麻地做乜要特登拿出來講
其實想表達d咩
係咪其實好鐘意,但覺得影響到個品味呢
無論是愛與被愛,也是串步難行

引用:
原帖由 kenny01 於 2006-11-21 10:02 AM 發表

麻麻地做乜要特登拿出來講
其實想表達d咩
係咪其實好鐘意,但覺得影響到個品味呢
無乜話品味唔品味喎! 咁鍾意d野有好鍾意同唔係咁鍾意, 有乜問題?
好鍾意既我會睇完又睇都好想睇, 麻麻地既覺得好睇就夠, 唔諗住翻睇, 就係咁咯, 唔駛諗咁多係麻.......

教父
盜亦有道
危險人物
盜火線

Pretty woman & Ghost

1. 兩生花    (la double de Veronique)
2. 紅          (red)
3. 夜海傾情 (big blue)

我 的 第 一 位

Shawshank Redemption
月 黑 高 飛

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

我 的 第 二 位

Pulp Fiction
危 險 人 物

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

我 的 第 三 位

Forrest Gump
阿 甘 正 傳

三套都咁瓻Y 1994 年作品,可能同自己經歷有關

但撇開個人因素,點睇都係好戲,百看不厭  

引用:
原帖由 chiyu 於 2006-11-19 01:17 PM 發表
啱啱睇完大家最喜愛的港產片, 不如講下大家最鍾意既外語片丫.

我最鍾意既係:
教父
Matrix
大都會
銀翼殺手

麻麻地既有:
我的野蠻女友
銀翼殺手???聽都未聽過?乜戲謘H

引用:
原帖由 kit1971 於 2006-11-23 08:35 AM 發表
好浪漫啊  

引用:
原帖由 Sax 於 2006-11-25 12:03 PM 發表
Pulp Fiction
危 險 人 物
呢套好正呀!

引用:
原帖由 Sax 於 2006-11-25 12:13 PM 發表

銀翼殺手???聽都未聽過?乜戲謘H
blade runner, 1982年褔伯做主角既科幻片, 好似又叫<2020>
fifth elements好多場景都係抄佢架!

引用:
原帖由 kit1971 於 2006-11-23 08:35 AM 發表
歌又好聽, 戲又好睇~

[quote]原帖由 chiyu 於 2006-11-19 01:17 PM 發表

星球大戰係列!!

[quote]原帖由 chiyu 於 2006-11-19 01:17 PM 發表

星球大戰係列!!

教父全集

發條橙

因父之名

危險人物
迷上癮
再見螢火蟲
血與骨

你是我的命運
在世界中心呼喚愛
藉著雨點說愛你

引用:
原帖由 chiyu 於 2006-11-25 04:09 PM 發表

blade runner, 1982年褔伯做主角既科幻片, 好似又叫<2020>
fifth elements好多場景都係抄佢架!

呢套都非常之有氣氛
吾得,吾得,吾M吾得

其實荷李活實在太多好戲,有排你嘆
盜火線
的士司機
異形1,2
末來戰士1,2
午夜驚情
The fight club
Seven
老千計狀元才
Scar face
等等...
早已放入細佬之DVD櫃

吾得,吾得,吾M吾得

STAR WAR I to VI, RAMBO I to III, ROCKY I to V

月黑高飛Shawshank Redemption
阿甘正傳Forrest Gump
綠里奇蹟The Green Mile
暴雨驕陽Dead Poet Society
克藍瑪對克藍瑪Kramer vs Kramer
甘地傳Ghandi
莫札特傳Amadeus
舒特拉的名單Schindler's List
Matrix Trilogy
Kill Bill 1 & 2
Charlie & the Chocolate Factory (Tim Burton & Johnny Depp)
True Man Show
明日之後 The Day After Tomorrow
回到未來 三集Back to the Future Trilogy
玩謝麥高維治Being John Malkovich
捉智雙雄Catch Me if You Can

太多嗎?不好意思,全部都咁鍾意,好難分

來我的房子淋糞吧!操你娘的死糞青!!

28 12
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。