推介:| 觀塘外賣速遞 | 將軍澳外賣速遞 | Party 美食到會 | 汽車蓬頂維修翻身 | 雪地靴 | 羊毛鞋 | 羊毛鞋墊 | Online Food Ordering System | Pre Wedding Photographer |

發新話題

龍虎門討論區

無可能同歸於盡,因為醉魔條粉腸已廢功,洪東仲功力十足,赤手空拳根本無可能傷到洪東,而愛師情切鴾p龍性格上不嬲都比較激烈亦無小虎咁婆媽,該殺鼢N唔會手軟(睇佢同瘋妖一戰連殺幾件就知,雖然幾件都係蛋散),小龍肯定係處於最高戒備,醉魔只要一有異動,我肯定會俾小龍將佢監生"拍"死,最多事後咪俾師父"炳"幾句,又唔使死鵅I

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2007-5-2 19:42 發表
無可能同歸於盡,因為醉魔條粉腸已廢功,洪東仲功力十足,赤手空拳根本無可能傷到洪東,而愛師情切鴾p龍性格上不嬲都比較激烈亦無小虎咁婆媽,該殺鼢N唔會手軟(睇佢同瘋妖一戰連殺幾件就知,雖然幾件都係蛋散), ...
廢左功的醉魔,同普通醉酒阿伯,應該沒乜分別,我諗唔好話小龍佢地,我地都可以打死佢! 
「無論 Laughing 係生定死,Laughing 都係度,一日警察,一世警察,著得起呢套制服,咁多伙記撐,驚咩呀!記住我個名呀!Laughing Sir 呀!」

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2007-5-2 19:42 發表
無可能同歸於盡,因為醉魔條粉腸已廢功,洪東仲功力十足,赤手空拳根本無可能傷到洪東,而愛師情切鴾p龍性格上不嬲都比較激烈亦無小虎咁婆媽,該殺鼢N唔會手軟(睇佢同瘋妖一戰連殺幾件就知,雖然幾件都係蛋散), ...
我覺得其實小虎淨係面對女人時先至會顯得婆媽﹐睇佢以前初會無敵時同無敵頂頸就知佢份人係幾咁果斷。當然﹐同依家o既小龍比﹐由于功力爭D﹐向敵人叫陣時就冇辦法好似小龍咁把炮﹐凡事睇定D睇定D,都係咁話個啦。

引用:
原帖由 金拿督 於 2007-5-3 01:41 發表

我覺得其實小虎淨係面對女人時先至會顯得婆媽﹐睇佢以前初會無敵時同無敵頂頸就知佢份人係幾咁果斷。當然﹐同依家o既小龍比﹐由于功力爭D﹐向敵人叫陣時就冇辦法好似小龍咁把炮﹐凡事睇定D睇定D,都係咁話個啦。
果d 唔係果斷,應該叫做「拾」,明知人地高自己n 咁多班都仲要駁咀駁舌,自己死事小,隨時累埋老豆老母陪葬,魯莽就有佢份
逍遙西無限分身又再重現江湖,仲帶埋佢娘親出o黎免費任插,你o地仲唔去排隊?

今期:
1)甲賀龍一戰火爆,各有損傷,但火爆漸落下風!
2)老烈火及時折返,替火爆解圍,打退龍一,幸好龍一傷勢輕微!
3)老烈火叫火爆,去大門口幫其他人,龍一即時擔心谷次郎安危,立即趕去保護谷次郎
4)點知火爆走左一陣,已經被月聖使擒獲,跟住打暈埋佢,形勢上是月聖使、韋陀對老烈火之局!
5)韋陀先出手,詠春拳令老烈火,也要微退兩步,老烈火運起頂峰功力,使出一招「火龍吐珠」(呢招類似小霹靂)攻向韋陀!
6)係大門口外,谷次郎正在指揮各警員,此時神火突然殺出,向谷次郎扔雷火彈!
7)醉魔以為洪東會心軟,點知洪東啋你都傻,一掌打死佢!
8)東方獨質問小虎,誰殺他父親,唔知佢係咪以為東方先生,是小虎所殺!

相關搜索目錄: 詠春
「無論 Laughing 係生定死,Laughing 都係度,一日警察,一世警察,著得起呢套制服,咁多伙記撐,驚咩呀!記住我個名呀!Laughing Sir 呀!」

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2007-5-3 13:04 發表
今期:
2)老烈火及時折返,替火爆解圍,打退龍一,幸好龍一傷勢輕微!
3)老烈火叫火爆,去大門口幫其他人,龍一即時擔心谷次郎安危,立即趕去保護谷次郎
4)點知火爆走左一陣,已經被月聖使擒獲,跟住打暈埋佢,形勢上是月聖使、韋陀對老烈火之局!
5)韋陀先出手,詠春拳令老烈火,也要微退兩步,老烈火運起頂峰功力,使出一招「火龍吐珠」(呢招類似小霹靂)攻向韋陀!
6)係大門口外,谷次郎正在指揮各警員,此時神火突然殺出,向谷次郎扔雷火彈!
7)醉魔以為洪東會心軟,點知洪東啋你都傻,一掌打死佢!
8)東方獨質問小虎,誰殺他父親,唔知佢係咪以為東方先生,是小虎所殺!  
5)月聖使與韋陀合戰烈火祖師, 應無敗理!
7)好野, 醉魔終於去賣咸鴨蛋!
8)小虎可能都唔知邊個殺喎!

引用:
原帖由 休谷客 於 2007-5-3 13:12 發表

5)月聖使與韋陀合戰烈火祖師, 應無敗理!
7)好野, 醉魔終於去賣咸鴨蛋!
8)小虎可能都唔知邊個殺喎!
月聖使話韋陀不下於佢,玉郎亦話韋陀同烈火祖師,功力均等
常理上小虎都應該推測到,東方先生被銀聖老(聖上)所殺!

聖火門今次會唔會「陷家剷」呢!

韋陀終於出場啦........仲要好型咁用詠春打到老烈火退後2步∼

火爆都唔夠甲賀龍一打...之前又話佢乜又話佢物

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2007-5-3 13:21 發表

月聖使話韋陀不下於佢,玉郎亦話韋陀同烈火祖師,功力均等
常理上小虎都應該推測到,東方先生被銀聖老(聖上)所殺!

根據當時情況, 在聖殿內只有銀聖老(聖上), 蔘聖, 毒將軍及東方凌霄,

結果東方凌霄身中奪命銀梭從聖殿走出, 並向銅聖老說不要告訴他兒子,不用報仇,

當時眾人皆誤以為係銀聖老所為, 及後東方無敵終於現身!

但當時小虎等人並不在場, 能否真的知道真相???  

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2007-5-3 13:21 發表

聖火門今次會唔會「陷家剷」呢!
死哂機會唔大, 起碼烈火祖師都會走甩!

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2007-5-3 13:04 發表
今期:
4)點知火爆走左一 ...
我未睇, 但醉魔抵死

引用:
原帖由 巴士阿叔 於 2007-5-3 14:06 發表

我未睇, 但醉魔抵死
我要到週六至有得睇,但洪東實在唔應該再放生醉魔,否則他就只是一個武功高強,但不明黑白既鄉愿,而非真英雄。

果然如我所料....龍虎門編劇又失憶.........
火爆竟然連甲賀龍一都打唔贏

今期終於為韋陀o既功力定位 同月聖使同級 比我想像中高
月聖使o係日本龍虎門
有佢o既九陽神劍 烈火隨時連逃走都唔得.......
唔通玉郎又想黎多次"暴君龍與殺手十二星座"事件!!!

引用:
原帖由 a1771550 於 2007-5-3 14:55 發表

我要到週六至有得睇,但洪東實在唔應該再放生醉魔,否則他就只是一個武功高強,但不明黑白既鄉愿,而非真英雄。
今期優化工程有得睇小龍o既新look
雖然新造型無馬小靈o個個咁令人眼前一亮
但係都幾型下

相關搜索目錄: 工程

今期真係幾精彩,因為等左韋陀好耐。

韋陀實力得到肯定及認同,真係令人快慰。連王伏虎都讚賞韋陀功力不下於佢,今次烈火祖師要全身而退睇怕都唔係咁輕易。

下期書名叫做 - 聖火焚軀,灰飛煙滅。聽落好似好恐怖,好得人驚咁。但我相信都只係卓頭野,韋陀同王伏虎點都唔會有事o既 (可能只係將 d 甲賀忍者化灰)。

P.S. 醉魔抵死,哈哈哈。
★ 九死邪功 + 穹蒼寶鑑 + 萬毒心經 + 御劍飛行 + 武當聖極輪 + 誅神一式 - 折骨破 ★

殺性回歸,逆天唯我!我就是小劍仙!

等韋陀等到人都傻左~~~

引用:
原帖由 failong 於 2007-5-3 13:23 發表
韋陀終於出場啦........仲要好型咁用詠春打到老烈火退後2步∼

火爆都唔夠甲賀龍一打...之前又話佢乜又話佢物
一山還有一山高嘛!! 睇黎這個龍一先生功力仲勁過佢個阿頭miss 真弓喎!! (功高震主,小心呀龍兄)...

引用:
原帖由 kincs 於 2007-5-3 15:32 發表

今期優化工程有得睇小龍o既新look
雖然新造型無馬小靈o個個咁令人眼前一亮
但係都幾型下
噢!! 真的?? 好期待!!

也真的好期待睇韋哥鷹揚九霄既威風!! 兩年多既"雪藏",而家解涷,又話功力與月聖同級,超班馬個隻呀!!

相關搜索目錄: 工程

引用:
原帖由 金拿督 於 2007-5-3 01:41 發表

= =""果斷定魯莽呢...
雖然上一代舊著既小虎乞人憎,不過呢代更加...
至少上代都仲有d智慧,呢代既小虎基本上都係兩句野講晒...

魯莽而喜群抽,形勢好就扮大佬...
女人︰
如此可愛、如此誘人、如此美麗;
如此麻煩、如此善變、如此多疑。
男人︰
如此認真、如此威猛、如此俊朗;
如此自私、如此固執、如此好色。

今期真係算幾精彩,希望以後都可以保持水準!!
o個個咩火爆真係....真係睇到眼火爆,咩老烈火八成功力,咁屎就o米鬼走返轉頭喇!!
咁,大家係o米已經覺得韋陀無論招式一或功力都已經超越風雷成為龍虎門呀一呢?
係既話,雪兩年都抵番喇!!
計謀之始是要讓敵人知道你的下一步,然後小心預測敵人之後的每一步,高明一點的是讓敵人知道你的第二步,更高明的是讓敵人知道你的第三步 ...

醉魔係o米真係死左架,o米一陣執番條屍又話醫得番復功呀!!(都白蓮既明鏡大師)
點解唔一掌打爆佢個頭呢??
咁,藍浪黎泰國唔通真係渡假??連唯一帶黎既高手都死鬼埋
計謀之始是要讓敵人知道你的下一步,然後小心預測敵人之後的每一步,高明一點的是讓敵人知道你的第二步,更高明的是讓敵人知道你的第三步 ...

係呀。

我都好想知道,到底冰火 7 重天勁 d,定係九霄真經第 9 章勁 d 呢?
★ 九死邪功 + 穹蒼寶鑑 + 萬毒心經 + 御劍飛行 + 武當聖極輪 + 誅神一式 - 折骨破 ★

殺性回歸,逆天唯我!我就是小劍仙!

引用:
原帖由 小小力 於 2007-5-3 10:06 發表
o個個咩火爆真係....真係睇到眼火爆,咩老烈火八成功力,咁屎就o米鬼走返轉頭喇!!
咁,大家係o米已經覺得韋陀無論招式一或功力都已 ...
肉狼話今次血洗龍亮門會有人死....

希望唔係韋陀啦,如果係韋陀,我呢一世都唔會買龍虎門!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2007-5-3 18:41 發表

肉狼話今次血洗龍亮門會有人死....

希望唔係韋陀啦,如果係韋陀,我呢一世都唔會買龍虎門!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
韋陀千祈唔好死呀!!  

引用:
原帖由 小小力 於 2007-5-3 18:06 發表
咁,大家係o米已經覺得韋陀無論招式一或功力都已經超越風雷成為龍虎門呀一呢?
係既話,雪兩年都抵番喇!!
如果純計功力, 我覺得風雷既七重天會高過韋陀既九霄真經少許!

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。