推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

發新話題

歷屆世界盃--球星榜

歷屆世界盃--球星榜

重有3日世界盃就開鑼,
呢個世界無免費午餐嘅,
終於要向現實低頭,
比$安有線,座定定等睇波.

1966年  尤西比奧

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

不覺轉眼又四年了   

回復 2# 的帖子

我第一次追看WORLD CUP是1990年.
不覺轉眼又二十年了
當時有巴治奧.連尼加.開始老既馬勒當那...

不落兩邊

1990年荷蘭三劍俠
古烈治、列卡特、雲巴士頓
1986年
馬勒當拿

順道講講今年世盃,小弟開番個少少預測,作拋磚引玉:
年年冠軍相都係巴西,但今年巴西少左份霸氣,無阿祖安奴、細哨,得番加卡,加上得到比利既「祝褔」…
今年絕對唔好睇少荷蘭同西班牙,不過荷蘭要執一執後防,西班牙要踢得穩陣d,比d大將之風,唔好又試「海鮮波」…

英格蘭其實睇黎最full term,最平均最當扎,不過我成日睇「宿命論」,睇下今次又點唔好彩對正邊隊…

德國今年早收山機數頗大,對比意、法唔算有什麼大將,好有機會十六強起八強止。

日本早就日落西山,照理應該陪荷蘭、喀麥隆跑,十六強止步。

南韓頂多一個朴智星,但睇黎整體失哂分,對阿根廷應該唔算太大威脅,反而要小心希臘,因為希臘都係有少少神經刀…

葡萄牙本來人腳算理想,應該打出好成績,不過起碼要踢走科特迪瓦唔易,最慘就係對北韓,呢隊波頗有驚喜,皆因好少人知佢踢法,我睇佢最有機會「偷雞」…

非州今年人腳唔算十分好,我睇好都係尼日利亞

回復 4# 的帖子

好專業咁wor
不落兩邊

80s年代前, 老何穿梭南美, 恭逢78年阿根庭決賽盛事, 此生無憾。
老何巴西粉絲, Pele, Alberto, Rivelino, Zico, Socrates, Falcao 等風采難忘.

版友多年青, 1986墨西哥世界杯, 巴西對法國一役, 可算是前無古人, 後無來者, 應找來看看. 法國Platini無得彈.

老何自小即已如雷貫耳的巴西足球人物 :

加連查(小鳥), 弟弟(Didi), 比利, 華華(Vava), 山度士。

有錢買波飛年代

Alberto

李維連奴 Rivelino

薛高Zico

Socrates 苏格里斯

科高Falcao

還有這25年以來, 巴西最佳中場.....鄧加 Dunga

又逢世界杯, 懷念阿叔.........林尚義。

回復 6# 的帖子

老何知唔知薛高較早前來了香港幫商場作表演嘉賓?
不落兩邊

引用:
原帖由 flowingwater 於 2010-6-9 13:52 發表
老何知唔知薛高較早前來了香港幫商場作表演嘉賓?
哦!還表演減肥乎?

相關搜索目錄: 減肥

老何年過花甲, 分分鐘可能玩完, 此生看來無望得見中國隊進入決賽。
e+入圍尚且都要唔知等到幾時, 退而求其次, 提議國人在網上發起申辦世界杯運動,
用錢撘夠, 唔洗參加外圍賽, 明係掩耳盗鈴, 頂頂癮都得掛!

30年改革開放, 世界杯入圍都冇份, 何解!?

相關搜索目錄: 運動

引用:
原帖由 老何 於 2010-6-9 14:14 發表
老何年過花甲, 分分鐘可能玩完, 此生看來無望得見中國隊進入決賽。
e+入圍尚且都要唔知等到幾時, 退而求其次, 提議國人在網上發起申辦世界杯運動,
用錢撘夠, 唔洗參加外圍賽, 明係掩耳盗鈴, 頂頂癮都得掛!
...
你要為何太長命百歲。

根據往例,coming soon....

回復 10# 的帖子

中國隊好似係2002年個屇入咗決賽週. 但小組比賽當然包尾.
另外之前爆出既中國聯賽踢假波.咁既環境.又點會有人認真踢好波.
不落兩邊

白必圖,羅馬里奧。

引用:
原帖由 老何 於 2010-6-9 14:14 發表
...
Fully support
引用:
根據往例,coming soon.
Sue姐,承你貴言.

引用:
原帖由 YU? 於 2010-6-10 12:08 發表

Fully support

Sue姐,承你貴言.
我怕好像世博,丟臉。

南非咁,好心就唔好搞啦。

引用:
原帖由 suewong 於 2010-6-10 16:55 發表

我怕好像世博,丟臉。

南非咁,好心就唔好搞啦。
"You never know what you can do till you try."

給中國一個機會,完我一個夢想。

(依 sue 姐所言,如中國辦得成世界杯的話,肯定不會是最差的一個主辦國吧)

引用:
原帖由 YU? 於 2010-6-11 10:13 發表

"You never know what you can do till you try."

給中國一個機會,完我一個夢想。

(依 sue 姐所言,如中國辦得成世界杯的話,肯定不會是最差的一個主辦國吧)
Ah Sue 小人心態:

好彩有南非荐底, 起碼遊客去上海, 都唔使驚比人打劫.

CRUYFF

Neeskens

Blankenburg

Hulshoff

Beckenbauer

BREITNER

MULLER

VOGTS

這10多年, 老何對足球的興趣淡然, 中國隊曾經入圍也不知!知道的話, 激死都有份。
淡然的原因很簡單, 90s年代始, 老何覺得各國足球已失去其本國風采, 風格。
英國WM式長傳急攻, 巴西的小组穿花插入, 西德的緊密組織, 荷蘭的全面攻防,
意大利的穩守突擊等等, 消失於無形;換來的是千篇一律的面貌, 南美,歐洲全無分別。

版友可能問, 風格是那麽重要嗎?
試想, 看電影 演員個個都是張活游, 張英才, 這是一套什麽電影?
1974年世杯決賽, 西德與荷蘭, 整體對整體, 緊密對飃忽, 風格的表演, 觀者難忘。

球隊要有風格, 人亦各有性格, 才顯繽紛。
香港的風情魅力, 世所罕有, 大家不要被港滬相爭這些胡言亂語搔擾, 自尋煩惱。
中港經濟相輔相成, 但法治人治之分, 始終是香港風格。

1986墨西哥世界杯, 巴西對法國一役, 可算是前無古人, 後無來.....

Best game ever play ! I was lucky & oldenough to watch this game live in TV.

回復 19# 的帖子

今屆英國隊變了義大利風格
小兒科!

引用:
原帖由 老何 於 2010-6-9 12:06 發表 80s年代前, 老何穿梭南美, 恭逢78年阿根庭決賽盛事, 此生無憾。老何巴西粉絲, Pele, Alberto, Rivelino, Zico, Socrates, Falcao 等風采難忘.版友多年青, 1986墨西哥世界杯, 巴西對法國一役, 可算是前無古人,  ...
1986墨西哥世界杯, 巴西對法國一役, 可算是前無古人
You're right 老何
巴西對法國 1986 is the best game I've ever seen

版主,唔洗磅水睇,我住地區用支魚骨天線收到大陸高清電波免费睇高清世界杯
小兒科!

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。