推介:| 修理頂蓬布 | Mediator course | Hypnosis course | Dream Interpretation | NLP | English course |

41 12
發新話題

熱愛旅遊-報到!

熱愛旅遊-報到!

本人十分喜愛以平平價錢到歐洲旅遊! 有興趣一齊討論下~

相關搜索目錄: 旅遊 歐洲旅遊

引用:
原帖由 chemie 於 2006-8-14 10:25 AM 發表
本人十分喜愛以平平價錢到歐洲旅遊! 有興趣一齊討論下~
我也喜歡, 討論討論罷...您喜愛那裡?

相關搜索目錄: 旅遊 歐洲旅遊

本人就較為喜愛到東歐, 如果不是因為人工太低, 可能我現在已經在捷克工作了...
英國也ok.

Please share our experience

ummm.....我跟旅行團去過東歐同西歐, 我本人就較喜歡西歐,,特別是意大利...佛羅倫斯好正, 最可惜係跟團, 有機會我相信我會自己再去一次意大利, 玩足一個月就差不多......"心想: 太好啦"
另外, 我都好想去scotland,,,but未去過, 有機會一定要去, 我喜歡那裡的高地及鄉土情懷, 風笛的悅耳音樂~~~

I just came back from Europe last Friday.  I did not join tour, just rented a car and went wherever I liked.

引用:
原帖由 Marco+Ng 於 2006-8-16 02:45 AM 發表
I just came back from Europe last Friday.  I did not join tour, just rented a car and went wherever I liked.
正喎....租車我冇試過...
煩唔煩?
我backpack...

一緒ズ、生わペ

引用:
原帖由 Killing me Soft 於 2006-8-16 11:40 AM 發表

正喎....租車我冇試過...
煩唔煩?
我backpack...

我覺得唔係好煩, 只是有d貴... 但真係好free!

引用:
原帖由 chemie 於 2006-8-16 12:17 PM 發表

我覺得唔係好煩, 只是有d貴... 但真係好free!
happy 啦你....

一緒ズ、生わペ

好羨慕喔 ^^

好想12月backpack去西歐

有無人share下d experience?

引用:
原帖由 marccc 於 2006-8-17 03:24 PM 發表
好想12月backpack去西歐

有無人share下d experience?
你去幾耐?
想去邊度?
想睇d乜?
同埋, 有幾多budget?

我就比較喜歡英國, 先往倫敦看看museum, 及其他名勝, 再坐火車或大巴北上, 到cambridge, oxford等地one day trip 兼探朋友, 有時間可以坐飛機到edinburgh, manchester等地2d1n又得, 埋尾要去下harrods, burberry買手信!

plan左下年3月去西班牙(madird & barcelona) 10日
已訂了機票 (包括內陸機),
但係酒店仲睇緊, 有想過訂apartment...
想問下有無人之前去過??
可以俾d suggestion / advice 嘛??
會預10k for 住宿+10日駛費!!

相關搜索目錄: 機票 酒店

目標~~意大利~~1個月

剛剛自法國回來, 實在太多扒手!!!

Present

I wish to share experience of joining a shopping tour to Paris, Germany and Belgium.  I only paid $5000 for 10 days.  I have to shop LV bags for the tour leader up to HK$150,000.  Then I got back $3000.  So the whole tour costs $2000, plus some minor expenses.  Good point is travel cheap.  Bad point is too much time is spent on shopping and )travelling around about 8 cities.  Little time to sight see.  

引用:
原帖由 aeug 於 2006-8-18 06:54 PM 發表
剛剛自法國回來, 實在太多扒手!!!
意大利都好多扒手呀, 我上次去到羅馬, 有個"吉卜菜" 女人, 大街大巷想明搶我個相機,,,,但我係掛0係條頸到, 隻手一直揸住緊架喎, 都想搶, 仲同我鬥力,,,,但其他途人視而不見的, 真離譜

四月份去德國租車自由行,玩得好開心.
可能冇乜買野,使錢比跟團差不多.

相關搜索目錄: 自由行

引用:
原帖由 DavidL 於 2006-8-19 12:06 PM 發表
I wish to share experience of joining a shopping tour to Paris, Germany and Belgium.  I only paid $5000 for 10 days.  I have to shop LV bags for the tour leader up to HK$150,000.  Then I got back $ ...
呢d水貨團點叫得做去旅行.......

You are right.  So I do not recommend other people to go. I just post here to share experience.

Actually, renting a car to drive yourself is a good idea. You can get more flexible time and enjoy that real europe beauty.

引用:
原帖由 niki 於 2006-8-20 10:36 AM 發表
四月份去德國租車自由行,玩得好開心.
可能冇乜買野,使錢比跟團差不多.
  我無係德國租車經驗,請問是否先在香港上網訂,抑或抵歐才租呢 ?

相關搜索目錄: 自由行

**  日 日 坐 收 五 斗     懶 與 培 塿 競 折 腰  **

** We the unwilling, led by the unknowing, are doing the impossible for the ungrateful. **

east europe in winter

east europe in winter
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

引用:
原帖由 billchan1969 於 2006-8-22 08:48 PM 發表

我無係德國租車經驗,請問是否先在香港上網訂,抑或抵歐才租呢 ?
我係上網book既.
就算去到機場先訂都應該冇問題.以Munich機場黎講,果度有成五六個租車公司counter,成層停車場都係佢地d出租車,問題只係會唔會冇你想要租果d車款.
不過我都建議你去之前上網book左先.

相關搜索目錄: 出租

41 12
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。