推介:| 觀塘外賣速遞 | 將軍澳外賣速遞 | Party 美食到會 | 汽車蓬頂維修翻身 | 雪地靴 | 羊毛鞋 | 羊毛鞋墊 | Online Food Ordering System | Pre Wedding Photographer |

發新話題

過檔有線新聞女主播-馬秀荃

引用:
原帖由 lwy1314 於 2012-6-26 10:52 發表

佢D表情好好笑...............
因為一開波就差d賴野

引用:
原帖由 陳志雲 於 2012-6-26 15:58 發表

因為一開波就差d賴野
難為有人成日想佢報天氣,報鬫谷~新聞,都報唔好,仲想做多一瓣,到時報天氣賴野仲難睇

引用:
原帖由 風也燒燒 於 2012-6-26 17:18 發表

難為有人成日想佢報天氣,報鬫谷~新聞,都報唔好,仲想做多一瓣,到時報天氣賴野仲難睇
唔係wo,之後乜事都冇。佢雖然資歷淺,但進步好明顯。佢報唔報天氣我唔知,不過報新聞係有改善

引用:
原帖由 陳志雲 於 2012-6-26 17:21 發表

唔係wo,之後乜事都冇。佢雖然資歷,但進步好明顯。佢報唔報天氣我唔知,不過報新聞係有改善
先自首,我好少睇cctvb新聞,特別係inews.不過我每次睇荃姐報新聞,次次都搵到唔少甩漏位,所以印象麻麻.

加上睇唔過眼某位人事為求滿足自己想睇馬秀荃報新聞/天氣o既欲望,而係唔係都投訴某一/二位女主播,做法無理兼霸道,所以除非荃姐平時表現好好,否則我覺得姖唔適合報天氣.

引用:
原帖由 風也燒燒 於 2012-6-26 17:37 發表

先自首,我好少睇cctvb新聞,特別係inews.不過我每次睇荃姐報新聞,次次都搵到唔少甩漏位,所以印象麻麻.

加上睇唔過眼某位人事為求滿足自己想睇馬秀荃報新聞/天氣o既欲望,而係唔係都投訴某一/二位女主播,做法無理 ...
報天氣有固定模式,,好小會出亂子,,我相信荃荃應該冇問題GE,,不過累積多D經驗先都係好事

引用:
原帖由 風也燒燒 於 2012-6-26 17:37 發表

加上睇唔過眼某位人事為求滿足自己想睇馬秀荃報新聞/天氣o既欲望,而係唔係都投訴某一/二位女主播,做法無理 ...
明白,所以我都冇盲目地吹捧馬大,理性討論罷了

甩漏係咪一定關佢事先?有時無字幕係幕後問題,主播某程度上都係被控制...

引用:
原帖由 陳志雲 於 2012-6-26 17:46 發表

明白,所以我都冇盲目地吹捧馬大,理性討論罷了
我唔係因為某齯H無理,所以亂咁批評.不過,其他行業齋靚樣或者work,但做新聞係唔得架,真係要有料先得.靚樣,以前琦寶都有唔少貌美女主播,結果部分做極都唔得(又甩咀,又多懶音),咪又係要走人.

馬秀荃,樣係靚,不過如果keep住無進步,係新聞界都係死路一條.

引用:
原帖由 風也燒燒 於 2012-6-26 18:17 發表

我唔係因為某齯H無理,所以亂咁批評.不過,其他行業齋靚樣或者work,但做新聞係唔得架,真係要有料先得.靚樣,以前琦寶都有唔少貌美女主播,結果部分做極都唔得(又甩咀,又多懶音),咪又係要走人.

馬秀荃,樣係靚,不過 ...
俾D時間馬大啦,,,好似+2 盤菜咁獨當一面都要幾年時間去磨練啦

引用:
原帖由 MW2917 於 2012-6-26 18:37 發表

所以有時再有經驗ge主播都可能會有甩漏
BTW,有冇主播試過報天氣賴野?
ps:蔡雪瑩報天氣同新聞PERFORMANCCE進步好明顯,甩漏俾去年8月個陣小左好多
其實報天氣錄影咪可以冇MISTAKE囉,,點解一定要LIVE??

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。