推介:| 開蓬車頂維修翻身 | Email Hosting | Online Shop System | makeup course | Wedding Photography Tip | Bordeaux Red | English learning | 銅鑼灣乾炒牛河 |

發新話題

我的野蠻女友 (連續劇)

引用:
原帖由 KMY89 於 2010-8-5 01:31 發表
- 後記 -

在寫這文前某日,在公司的 Conference room, Kmy 列席了會議,80' 後的 CEO (因為佢老豆係 BBoss) 在 Ban table ,喝幾個 Sales Manager   : 我唔理點去搞, 我要睇既係結果 ... 然後回 ...
你0既講法..我非常同意.....哩d係記錄一個過程....
我本身都認為有唔少值得記錄的事情...可惜文筆唔好......祗可以係度插科打渾.....

引用:
- 後記 -
寫了這個故事,為了記錄了一個過程 ,而 Life 就是一個過程吧,由很多很多的小過程,組成一段段的大過程,那就是"人生".
sometimes, our lives need to be enriched with this type of love stories but usually, love is followed with pain and without pain, the love itself becomes tasteless.  愛與淚相隨

As long as the damages are not too serious, it is good to sink once in a while, the problem is that when we get older , it is more difficult to find someone to sink.

We all have beautiful but sad stories.  Hope more of us would share theirs..  
人是可以快乐地生活的,只是我们自己选择了复杂,选择了叹息!

引用:
原帖由 denny2000 於 2010-8-5 10:42 發表

sometimes, our lives need to be enriched with this type of love stories but usually, love is followed with pain and without pain, the love itself becomes tasteless.  愛與淚相隨

As long as the d ...
哦 ... 我的故事唔 sad ... 只係 romance 既故事 ...

引用:
原帖由 KMY89 於 2010-8-5 11:08 發表

哦 ... 我的故事唔 sad 鮁 ... 只係 romance 既故事 ...   
人生自是有情痴,些事不关风与月! 人生什么事都可以用一个浪漫的角度去看的!

引用:
原帖由 7-siu 於 2010-8-5 17:37 發表

人生自是有情痴,些事不关风与月! 人生什么事都可以用一个浪漫的角度去看的!
agree... when we see the same thing from a romantic side, the worst thing turns out to be not so bad..

初頭睇唔明 , 但睇睇下都吸引到我睇哂..K兄..既理智又感性 , 處事拿捏準確...

引用:
- 後記 -

在寫這文前某日,在公司的 Conference room, Kmy 列席了會議,80' 後的 CEO (因為佢老豆係 BBoss) 在 Ban table ,喝幾個 Sales Manager   : 我唔理點去搞, 我要睇既係結果 ... 然後回 ...
感謝喜愛這故事的朋友 .. 希望在不久的將來 再寫 野蠻女友 (II)   
多謝 輸兄 的分享,
亦 恭喜 輸兄 終於 抒發 完 心底話

祈望 你 的 第 II 篇
☆~~~~~~ Be careful, but keep going ~~~~~~☆

回復 123# 的帖子

多謝 kmy 老兄的故事 -

引用:
原帖由 KMY89 於 2010-8-5 11:08 發表

哦 ... 我的故事唔 sad ... 只係 romance 既故事 ...   
Bro KMY, please don't bring Ah Shun to KTV any more la !  I gotta nightmare last night !!
男人可長久而不專一
女人卻專一而不長久

在写真实经历还是小说 谢谢分享

引用:
原帖由 DrTea 於 2010-8-8 00:11 發表

Bro KMY, please don't bring Ah Shun to KTV any more la !  I gotta nightmare last night !!
點解?你覺得佢好恐怖?

引用:
原帖由 KMY89 於 2010-8-8 21:53 發表

點解?你覺得佢好恐怖?  
I have another opinion. It only your feeling matters. As long as you feel comfortable, no one can say anything.

引用:
原帖由 7-siu 於 2010-8-8 23:14 發表

I have another opinion. It only your feeling matters. As long as you feel comfortable, no one can say anything.
睇吓係咪好似 The Eyes 咁,個個見到 ,係我見唔到

引用:
原帖由 KMY89 於 2010-8-8 08:29 PM 發表

睇吓係咪好似 The Eyes 咁,個個見到 ,係我見唔到   
果晚我係现塲....我都見唔到....

俗語說..情人眼里出西施...你話靚就得喇

你手若有行善的力量,不可推辭,就當向那應得的人施行。

引用:
原帖由 glucerna 於 2010-8-9 12:31 發表

果晚我係现塲....我都見唔到....

俗語說..情人眼里出西施...你話靚就得喇
佢話度住少少,K 諗你唔還去邊度揾你?

引用:
原帖由 KMY89 於 2010-8-9 12:59 發表

佢話度住少少,K 諗你唔還去邊度揾你?  
你都一早预左钱债肉偿的了吧!

引用:
原帖由 7-siu 於 2010-8-9 13:03 發表

你都一早预左钱债肉偿的了吧!
哈哈 ... 呢D係你既作風,食完宵夜就走

江湖救急 都要過一刀,那不是一場朋友了 ...

引用:
原帖由 KMY89 於 2010-8-9 13:18 發表
江湖救急 都要過一刀,那不是一場朋友了 ...
星期五晚你把她当是女朋友一起玩,(当然借钱是之前或之后的事)还是陪坐台!

引用:
原帖由 7-siu 於 2010-8-8 10:30 PM 發表

星期五晚你把她当是女朋友一起玩,(当然借钱是之前或之后的事)还是陪坐台!
師傅铺鋪FOC...阿信都要交租/食飯.....o甘都吾明...

你手若有行善的力量,不可推辭,就當向那應得的人施行。

引用:
原帖由 glucerna 於 2010-8-9 13:49 發表

師傅铺鋪FOC...阿信都要交租/食飯.....o甘都吾明...
何止 ? 重要佢放低肉金

引用:
原帖由 KMY89 於 2010-8-9 13:58 發表

何止 ? 重要佢放低肉金   
阿信吃完猪肉都要俾肉金的!

噢 .. 豬肉 ... 原來你和阿信有一腿,難怪果晚你受了刺激 ...

引用:
原帖由 KMY89 於 2010-8-9 15:09 發表
噢 .. 豬肉 ... 原來你和阿信有一腿,難怪果晚你受了刺激 ...
是你的猪腩肉啊!

引用:
原帖由 KMY89 於 2010-8-9 13:10 發表

哈哈 ... 呢D係你既作風,食完宵夜就走   
why 7 siu left after siu yeah without taking the girl? something happened?

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。