推介:| 調解員課程 | Makeup Course | Hypnosis course | English course | NLP training | cissp cisa cism | 營養學課程 |

發新話題

有線新聞女主播/記者-鄭閩菁

宜家走了兩個,不知會否補充人手?

引用:
原帖由 無人地帶 於 2013-5-30 02:07 發表
宜家走了兩個,不知會否補充人手?
兩個?除覾rista之外,仲有邊個?

引用:
原帖由 jacksonhon 於 2013-5-30 11:25 發表
兩個?除覾rista之外,仲有邊個?
曼聯射手...新聞BLOG都冇佢個樣

引用:
原帖由 hurricaner 於 2013-5-29 23:14 發表

trista 之前被調去跑幾個月港聞, 返黎做主播冇幾耐, 又被調去做外電
d 人冇睇開有線仲以為佢正職係記者添呀
針對trista 咁頻密0既調動, 將佢刻意抽離主播位, 媚姨作為總主冇可能唔關佢事
一個後生, ...
真係可惜,好想再見Trista做主播

唯有期望她加盟別台,個人認為最好去83

引用:
原帖由 0000000 於 2013-5-30 11:32 發表

曼聯射手...新聞BLOG都冇佢個樣
原來連雲佩c都走埋

不過佢果樣又真係一般左d

引用:
原帖由 無人地帶 於 2013-5-30 18:25 發表
唯有期望她加盟別台,個人認為最好去83
83近排好睇樹仁d女主播,如果trista去83當然好la
不過我覺得佢應該會選擇轉行

每次聽到小萍,菜心等人係報新聞時食螺絲,就令我懷念閩菁.閩菁從事記者/主播的時間較小萍,菜心等人短,但表現卻更勝兩人.可惜新聞行業太重論資排輩,而CABLE新聞部早已被一大班早幾年入行的主播霸佔,上位幾近無望.另一方面,亞視行將就木,新聞部釋放大量有經驗而人工又相對平的記者,令其他電視台加薪留人的意欲大降.在前途跟錢途不明下,閩菁離開也不失為好選擇,只可惜觀眾平白錯失了一位好主播,好記者......
本帖最近評分記錄
  • jaskban 體力 +30 我很認同 2013-6-2 18:57
  • jaskban 威望 +30 我很認同 2013-6-2 18:57
  • jaskban 金錢 +30 我很認同 2013-6-2 18:57

回復 1685# 的帖子

I also want to know

引用:
原帖由 風也燒燒 於 2013-5-31 17:05 發表
每次聽到小萍,菜心等人係報新聞時食螺絲,就令我懷念閩菁.閩菁從事記者/主播的時間較小萍,菜心等人短,但表現卻更勝兩人.可惜新聞行業太重論資排輩,而CABLE新聞部早已被一大班早幾年入行的主播霸佔,上位幾近無望.另一方 ...
一直都覺得鬖魚u做主播,比起其他電視台新聞部更加難上位;唔好話年資比較淺鶚,有囍~資接近十年鶚憒職級比較細鴾k主播都苦無升職機會。

至於高級鶦Z女主播就算啦,唔通叫佢地去跳槽或者讓路俾班年資淺鴷D播咩?根本以佢地麊洩p,搵到第二份工嚝鷛|係微乎其微(俾著你係老闆,你會唔會請囓J女仲係好細個禷咪魽H),所以咪做生不如做熟囉。

唔知遲囍魚u新聞台有機會變陣到好似TVB鴾為妢s聞台鶧}時,關善茹有冇機會唔駛返長早呢?

goodbye trista

可能轉會不方便講,唯有等待!!!

引用:
原帖由 jaskban 於 2013-5-31 17:26 發表
有無ching可以話我知Trista有新計劃即係咩啊

我覺得佢多數會轉行

Now劗鉹S有新人登場,反觀cable呢邊就流失人材,只補購了一個丘紫薇,仲要唔係做anchor

唔知Trista係咪祖籍福建呢?個名好有呢個feel btw cable要係要好好珍惜人才,唔好白白流失好似Trista咁專業ge記者主播

回復 1691# 的帖子

Cable優勢盡失

引用:
原帖由 Dragonhongkong 於 2013-6-1 20:46 發表
Cable優勢盡失
年年蝕錢,而家連世界杯都無埋,免費電視牌又無,應該開始cut資源.trista走都係好事.

引用:
原帖由 陳志雲 於 2013-6-1 12:12 發表

我覺得佢多數會轉行
未必一定轉行,可能去進修.不過通常都係中大畢業個班多啲.因為有個獎學金專門畀中大傳理系班畢業典禮申請去英國留學.

相關搜索目錄: 留學

回復 1696# 的帖子

咁遲早咪會接埋?

回復 1696# 的帖子

引用:
原帖由 noizmeis 於 2013-6-2 00:09 發表
新聞部太多人死硬,琤睇到財經果邊D人先講無錢,所以money cafe個景5/6年都無錢換
新聞部太多人死硬?點解咁講?係因為出糧問題?

之前就算有錢,都R爛掟晒去體育平台度啦,特別係英超、世界盃同奧運。而家擺晒蠵落去娛樂平台度,都唔知仲有冇餘錢去執執新聞財經平台。

相關搜索目錄: 娛樂

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。