推介:| 英語課程 | Causeway Bay order food | 職業英語 | 化妝課程 | Wedding Photography | 天窗卷布更換維修 |

56 123
發新話題

乜呢版係哲學宗教版咩,我以為係反基督教版添

乜呢版係哲學宗教版咩,我以為係反基督教版添

那幾個人用咁多時間來找資料反基督,好想知道...其實

1.\ 佢地係咪受過基督教好大既迫害(好似倪匡就因為受過共黨苦,所以寫咁多反獨裁既文章)

2.\ 佢地細過係咪真係比信徒攪過,所以咁大陰影...
香港有一個變態色魔,唔等於全香港人都係變態既,,,,
無論是愛與被愛,也是串步難行

不一定受過耶教傷害才會反基.

我未吸過毒,但我反毒.
我未入過黑社會,但我反黑.

從來就沒有什麼救世主
也不靠神仙皇帝
要創造人類的幸福
全靠我們自己
--《國際歌》

係既...係既....

你未知咩野係基督教....道聽道說就反基督

吸毒....曾幾何時...大麻就係麻醉藥
黑社會....亦有反清復明...既日子

所以我會用...有一個香港有一個變態佬,所以全香港人都變態
呢個比喻來形容你0羅....

引用:
原帖由 penisonic 於 2006-12-12 09:23 AM 發表
本聖經傳左咁耐, 又改過咁多次, 又譯過咁多版, 又有人亂解, 宗教本身又俾某d領袖利用作不當目的, 今日教會所教o既一早已經同耶穌本來想教o既偏離左, 所以基督教同基督之道係兩回事, 反基督教唔等於反基督, 有時教 ...
所以難怪聖經會在人類文化史上禁得最利害的一本書

尼采曰: 上帝已死
信否?

分別比兩個人,所以要多一點

Kenny   

你唔覺大家水平不一樣嗎???  無謂同小學生容爭論
講再多....
小學生都不會明白什麼大學生是想怎麼
何必呢.....你要明白政府有青山醫院在的用意)

(歉虛點....大家頭上還有碩士, 博士及教授)

又一精彩宗教討論!!!!!
唔好話離開髐G十年, 即使到死o個日我都會係香港人!!!

可能佢地以為基督徒是聖人,又眼見基督徒做人仲差過非信徒所以看不過眼,所以非要起來攻擊之。

引用:
原帖由 seagull 於 2006-12-13 07:59 PM 發表
可能佢地以為基督徒是聖人,又眼見基督徒做人仲差過非信徒所以看不過眼,所以非要起來攻擊之。
"...眼見基督徒做人仲差過非信徒..."

可圈可點...
~~~~~~~~~~~~~~~
enjoy life.

板主你又唔好咁講
起碼唔係淨睇到宗教揚善既一面,仲可以睇到少見到既隱惡嘛。

我出呢個post既原因唔係因為要頂基督教
而係我奇怪一個哲學宗教版,第一版全版都係反基督既???

而大部份文章都係出只一個人,我想了解下佢心理0者....

另外係咪隱惡揚善,我諗呢個世界已經無聖土,我亦敢講全球無一個宗教入面全部係聖人
無神論者唔好咁高興住,十個該死囚內的,起碼有八個都是無神論的

引用:
原帖由 kenny01 於 2006-12-15 12:53 發表

另外係咪隱惡揚善,我諗呢個世界已經無聖土,我亦敢講全球 ...
如你只想了解下佢,私下解決喇咁.

完喇好嘛 !!

打回原形喇..Wahahahahaaaa!!!!

引用:
原帖由 小潔 於 2006-12-15 05:19 AM 發表

如你只想了解下佢,私下解決喇咁.

完喇好嘛 !!
100% 極端同意妳的看法!!
話時話, 我看妳情形真係好困擾!!!
又收我PM啦

In theory, 基督徒做人應該差過不信耶穌的人。
引用:
原帖由 FeiJai 於 2006-12-14 04:53 PM 發表

"...眼見基督徒做人仲差過非信徒..."

可圈可點...

引用:
原帖由 seagull 於 2006-12-15 03:11 PM 發表
In theory, 基督徒做人應該差過不信耶穌的人。

願聞高見。
~~~~~~~~~~~~~~~
enjoy life.

本來比面版主唔回應架啦,儘管亦有網友係以討論態度回呢條thread....

但係見到個低能剩係識問問題既低能仔響度,又忍唔住,...原來除左轉貼同問問題....重有...收pm啦

引用:
原帖由 kenny01 於 2006-12-15 12:53 PM 發表

另外係咪隱惡揚善,我諗呢個世界已經無聖土,我亦敢講全球 ...
佢係某反基論壇常客。

引用:
原帖由 kenny01 於 2006-12-16 01:20 AM 發表
本來比面版主唔回應架啦,儘管亦有網友係以討論態度回呢條thread....

但係見到個低能剩係識問問題既低能仔響度,又忍唔住,...原來除左轉貼同問問題....重有...收pm啦
對!!對!!對!!我的確係有轉貼, 有問問題, 收pm!!
但最攪笑既係關你X事, 無人要你睇, 亦無人要你回!!
只不過好明顯你呢種人係唔懂得何謂自我檢討, 自我反思, 你係唔係真係好有問題??
早就係今年年初早就已經睇得出你就呢種人,討論問題時本來已經解決左,
就係你呢種人將話題扯開十萬八千里而惹人討厭!!

好明顯, 我已經講左, 你就呢種人!!!!
收聲啦!!!!!不知所謂!!!!

引用:
原帖由 kenny01 於 12/15/2006 05:20 PM 發表

自己都係板主, 比D風度, 咪親身示範人身攻擊啦...
唔好話離開髐G十年, 即使到死o個日我都會係香港人!!!

引用:
原帖由 usnameless 於 2006-12-18 01:35 PM 發表

自己都係板主, 比D風度, 咪親身示範人身攻擊啦...
版唔版主有關係嗎?
更何況我又唔係呢版既版主

拍檯拍椅果個又唔係我,我既post全部都係討論問題既.

p.s.再直既野我都可以講,事實係我已經留左好多餘地,唔係有人攪野先我都費時so佢.

引用:
原帖由 kenny01 於 2006-12-15 04:53 AM 發表

既然成版都係迷途羔羊,你咪救下佢地囉!

無謂爭論丫!耶穌都不分人種,不理人家信
唔信佢,都甘願以自己o既血洗淨世人o既罪
囉!
從別人失敗中學習,是謂智慧;
從自己失敗中學習,是謂聰明。

56 123
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。