推介:| Make Friends | 交友 | 婚姻介紹 | 網上交友 | 幽默 | 趣味網頁 | 娛樂 | 魔術 | 精品 | 玩具 |

27 12
發新話題

[疑難] 怎樣才能向自己喜歡的人表白?

怎樣才能向自己喜歡的人表白?

表白.....是否真的很難開口?
  我最近喜歡了一個男生──他比我大6年,雖然如此,但我對他可以係一見鍾情吧!
他係我小學同學在網絡上認識的,然後她叫他出黎幫我慶祝生日時識的。
剛開始我對他有所保留,因為我覺得網絡上認識的人多數都是騙子。
但經過一晚後我對他有所改觀,而且開始有一點喜歡上他。
他──除了人品,心地好外,他還很有風度....
他絕對是一個可做男朋友的首選。
他有一份正當職業───入境處

其實我之前都喜歡咗一個 policeman,還問咗佢有冇喜歡過我,但他並沒有回覆我,因此我們之間就沒有電話聯絡了。但這一次我真的想對 IVAN 說: 「我們到底有沒有機會開始。」
可是我係一個比較內向的人,不敢對他說。我要怎樣才能告訴他呢?
   唉....... 喜歡一個人真的係好難說出口....

引用:
原帖由 yuki82 於 2006-12-17 03:38 PM 發表
  我最近喜歡了一個男生──他比我大6年,雖然如此,但我對他可以係一見鍾情吧!
他係我小學同學在網絡上認識的,然後她叫他出黎幫我慶祝生日時識的。
剛開始我對他有所保留,因為我 ...
可以約佢多d見下面... 認識多d先再講喇...
你主動d約佢, 佢唔多唔少都會感覺到你對佢有好感既...
如果佢都鍾意你, 咁你先再搵機會同人講喇...祝好運!!

in love with the nature...

要向一個真係鍾意既人表白...真係好難...
我的理想==> /○\ ○
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 yuki82 於 2006-12-17 03:38 PM 發表
剛開始我對他有所保留,因為我覺得網絡上認識的人多數都是騙子。
但經過一晚後我對他有所改觀,而且開始有一點喜歡上他。
他──除了人品,心地好外,他還很有風度....
他絕對是一個可做男朋友的首選。

其實我之前都喜歡髐@個 policeman,還問鼳\有冇喜歡過我,但他並沒有回覆我,因此我們之間就沒有電話聯絡了。但這一次我真的想對 IVAN 說: 「我們到底有沒有機會開始。」
可是我係一個比較內向的人,不敢對他說。我要怎樣才能告訴他呢?
   唉....... 喜歡一個人真的係好難說出口....
乜咁似我識既一個人
五大有其二

二手買賣
CD推介

莫非係同你合稱香港網絡兩大淫魔之稱既入境淫魔
無論是愛與被愛,也是串步難行

我想大膽d就ok
別怕害羞

引用:
原帖由 kenny01 於 2006-12-18 12:42 PM 發表
莫非係同你合稱香港網絡兩大淫魔之稱既入境淫魔
仲有你厘個情聖呢
五大有其二

二手買賣
CD推介

師父...見笑啦....
講呢d野,我仲有排要向你偷師....

引用:
原帖由 kenny01 於 2006-12-21 12:45 PM 發表
師父...見笑啦....
講呢d野,我仲有排要向你偷師....
唔係化
問一問出開黎飲酒鶦Z邊個成日帶灟囍P既女性朋友去飲野就知啦
師祖,你直情到達神界境地

五大有其二

二手買賣
CD推介

引用:
原帖由 利記 於 2006-12-21 02:51 PM 發表

唔係化
問一問出開黎飲酒鶦Z邊個成日帶灟囍P既女性朋友去飲野就知啦
師祖,你直情到達神界境地
你講果個..係人都知果個係邊個啦...為存厚道,又加上人地已經收心養性...就唔好開人地名啦

引用:
原帖由 kenny01 於 2006-12-22 10:37 AM 發表

你講果個..係人都知果個係邊個啦...為存厚道,又加上人地已經收心養性...就唔好開人地名啦
一路都講緊係你啦
又扯其它人落水
五大有其二

二手買賣
CD推介

引用:
原帖由 不平凡人 於 2006-12-18 09:13 AM 發表
要向一個真係鍾意既人表白...真係好難...

我覺得水到自然渠成,無須刻意諗點開口。
如果要諗點開口,即係都未條件成熟啦。有多少要搏的成份。

引用:
原帖由 yuki82 於 2006-12-17 15:38 發表
IA定IO,定係其他grade呀?IO係Officer grade,先叫做有前途;IA就麻麻,遲d全面推廣E道自動通關後,成個職系相信會俾政府陰乾,冇乜前途。

thanks!!!

好多謝大家的關心!!
在此我祝大家 HAPPY NEW YEAR!!!

其實我有 SEND SMS OR MSN 問佢,我係唔係煩住佢,如果係佢可以直接同我講,我唔希望佢逃避我。
但好可惜我一直都等不到他的回覆.....
還是我應該對他死心?

引用:
原帖由 yuki82 於 2006-12-31 04:52 PM 發表
好多謝大家的關心!!
在此我祝大家 HAPPY NEW YEAR!!!

其實我有 SEND SMS OR MSN 問佢,我係唔係煩住佢,如果係佢可以直接同我講,我唔希望佢逃避我。
但好可惜我一直都等不到他的回覆.....
還是我應該對他死 ...
佢係唔係入左training camp ar?

真心实益的表白实话是说就好不虚伪

TRAINING CAMP ?

最近入境處有 training camp ma?
可唔可以帶電話同傾電話?

引用:
原帖由 yuki82 於 2007-1-2 08:31 PM 發表
我個friend好似係要入半年
唔知你0個個點....

可以聽電話的
其實周末會出來(據我所知)

引用:
原帖由 yuki82 於 2007-1-2 08:31 PM 發表
你其實係唔係同佢lost左contact 呢?

DEAR CFAMBA1:

THANKS CFAMBA1:

我都唔知有冇同佢 lost contact, 因為我唔敢打電話俾佢,驚俾佢拒絕,所以唔知佢係唔係入咗 camp。
之前佢一直係羅湖駐守,後來他調咗去幫助面試新人。但依家我真唔知道應該點做。
因為呢次係我第一次做主動向一個男生表白,可惜都沒有結果。

不過我好多謝你! thanks!!而且好高興認識到你!!!

引用:
原帖由 yuki82 於 2007-1-3 07:55 PM 發表
THANKS CFAMBA1:

我都唔知有冇同佢 lost contact, 因為我唔敢打電話俾佢,驚俾佢拒絕,所以唔知佢係唔係入咗 camp。
之前佢一直係羅湖駐守,後來他調咗去幫助面試新人。但依家我真唔知道應該點 ...
Nice meeting you...
true, confessing is very difficult.
Same here, but worse, even after confessed, the gal is still so 若即若離...
sigh...

THANKS!!

其實我依家唔會想太多啦!!
緣份嘅嘢都好難講。正所謂緣份天注定!!!

但我都希望佢俾個結果我。

27 12
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。