推介:| 調解員課程 | Makeup Course | Hypnosis course | English course | NLP training | cissp cisa cism | 營養學課程 |

發新話題

第一次中招(新版開始)

謝謝yuppies 兄的竟見

真後悔沒有在看醫生看這個論壇

引用:
原帖由 yuppies 於 2007-1-22 11:48 AM 發表
JACKY,
利民診所賴醫師......? 算把啦 !
我都去過.....
TEST 已經2000,
之後去覆診取報告 說是非淋和前列線發炎情況很重,
要食藥及灌藥, 一個療程3480 起碼2個療程,
跟住我話要取報告,跟住劇情下刪100字.. ...
yuppies 兄原來你都去過

記唔記得灌尿道既痛苦

我比佢灌完好似仲辛苦
本應我d病徵好少,但給她灌完好似重了很多

你有無同感?

TO: kelvincant 兄,
先謝過你的支持和解說,
感恩萬分, 那我先吃完李醫生的藥再吧..
因為dr.李說.. 吃完後 隔2 星期再做一次 尿尿test.

希望沒事啦,  我另外最擔心是女朋友..唉.. 都唔知點算好.。

請問兄弟們知女性一般個婦科檢查有否會check 到  衣原體 這類
病毒呢?

kelvincant
用我曾經post過那個醫務委員會專科網頁.專科的確重要

yuppies
看那個醫生沒有問題,最重要是專科.適合自己的醫生.

jackylai
DR.HO是專科.醫務委員會專科網頁有他的名.
DR.LAI是男性專科名醫(自吹,接受傳媒訪問),她連香港註冊醫生名冊也找不到.即是不是香港註冊醫生.嚴格來說她只是黃綠(黃六)醫生

專科醫生之中只有一個不建議看就是DR.葉x根.

還有,近期看一個港台電視節目,內地有一隊樂隊創作一首歌關於廣州的男性專科與男性電台節目.這些電台節目,男性專科,只是吹噓.請各兄弟千萬不要想去廣州或內地醫.應相信香港的醫生.

我們應該是全香港最成功的男性疾病題目之一,請支持自己一下.我相信我們會繼續成功.

這真是一個很好的論壇,令人行了很少寃枉路.

如果我好了一定向大家報告希望對大家有幫助吧

kk97兄 你的情況同我一樣吧希望妳的女友無事吧因我的女友來m所以不能作檢查.

如果她無事我想和她分手. 不知大家的意見如何?

我就真的不想分手, 因為說好這2年會結婚的了..唉!!
而且我知她也很喜歡, 我都是..

相關搜索目錄: 結婚

jacky, 我無灌過,我唔比佢醫,
另醫生都是講夾唔夾,dr.au, dr.ho 都好好,
我相有很多好醫生
jacky 有無事唔係藉口,
感情,信任,關係才是問題
kk,jacky 我都有女朋友,
佢知,有驗, 無事, 不過有裂痕,補緊,
唔知最後得唔得, 但我沒放棄過 !
如果到最後真的補唔到,我會放手!

yuppies 兄: 我知如果佢無事,我唔想野佢呀我同佢7年我緊唔想分開la.
                 你知la非淋係計時炸彈,野左佢都唔知 (最慘係用condom都可以傳比人).

希望你可以同你女友一齊辛福快樂. (仲有康復後唔好去玩對女友好d呀)

yuppies  兄:
請問你都是非淋嗎? 她要驗那種才可以check 到?
要不要指名要check 衣原體呢?

KK,
我是 !
可以告訴醫生填 TEST FORM 時會著明,
JACKY
已經無蒲
唔好亂諗其他野醫好先講,可能情況未必是O甘差呢!

yuppies  兄,

請問 test form 是, 注明: 非淋 還是 衣原體?
因為小弟那天做 尿尿test 是 有2項 衣原體 positive.
而且李醫一直都沒有告知是非淋還是衣原體, 但在網頁上看到的都說,
非淋, 主要原因就是 衣原, 所以我現在還很混亂.. 請問大哥, 這是什麼
一回事呢? 謝謝指導一下。

回復 #1108 kk79 的帖子

dear kk79

你好, 我想問你睇doctor李, 是否jordon 恆成大夏個位?? 我一年前睇過佢, 不過佢好差, 有事又話無事, 我好嬲, 好彩tony 介紹doctor ho比我, 佢真係好好人, 好用心機講比你知, 我覺得你要轉doctor, 如果有事可以pm給我

dear tony and stanley

唔好意思, 因為剛剛結婚, 好忙, 好唔方便上網, 唔知2位大哥如何??? 小弟上星期找doctor ho check, 佢話我差唔多成年無事, 應該唔會有事

伙記1
你好..成年無事..2007年是好的開始

真係公喜伙記兄希望以後唔好復發!!!!!!!!!!

見倒咁多兄弟康復,真係比我很大很大的鼓勵

我都要努力

引用:
原帖由 jackylai 於 2007-1-22 09:43 AM 發表
kelvincant 兄
我想問醫好左之後對性能力有無影響
憑經驗講,我食完半年抗生素後好返個一次
基本上同之前無麥分別
除左柯尿個陣好似要等多一陣至有得去
基本上無麥大分別
性功能就同以前一樣強健...............哈哈哈

引用:
原帖由 jackylai 於 2007-1-22 09:43 AM 發表
kelvincant 兄
我想問醫好左之後對性能力有無影響
但心理上真係好少差左少少既

其實有咩問題即管問醫生啦
你比錢買佢既服務佢都有收你consultation fees........
所以唔駛怕醜
我每次臨去都記低要問醫生什麼事

引用:
原帖由 jackylai 於 2007-1-22 12:43 PM 發表
這真是一個很好的論壇,令人行了很少寃枉路.

如果我好了一定向大家報告希望對大家有幫助吧

kk97兄 你的情況同我一樣吧希望妳的女友無事吧因我的女友來m所以不能作檢查.

如果她無事我想和她分手. 不 ...
你咁叫斬腳指避沙虫喎
唔通你成世唔識女仔
成世唔結婚咩
其實唔需要去到lee一步既
你地都過到七年啦
我覺得反而最重要係你唔好呃佢囉
照事實原原本本話佢知由佢決定囉
雖然係殘酷
但起碼大家無悔無憾囉

放心啦
過左這一關無事架
到時又係另一片晴天啦

引用:
原帖由 kk79 於 2007-1-22 03:49 PM 發表
yuppies  兄,

請問 test form 是, 注明: 非淋 還是 衣原體?
因為小弟那天做 尿尿test 是 有2項 衣原體 positive.
而且李醫一直都沒有告知是非淋還是衣原體, 但在網頁上看到的都說,
非淋, 主要原因就是 衣原 ...
這種病係叫非淋性尿道炎...........主要係因為受到衣原體感染而引起
所以前者係疾病的學名,後者係病原體既學名
唔知咁講o岩唔o岩..............

to kelvincant:

謝謝你的意見

kelvincant  兄,
先謝過你, 再謝謝各位好兄弟呀.. 令我沒太擔心..

yuppies  兄,
你們女朋友去那一些地方驗開?
因為佢一直都係用那些 1 年一次的 body check 這種做開的。
但這種是否都有得 check 衣原體 的?..

相關搜索目錄: Body check

伙記兄,
恭喜你好番哂.2007年好的開始.豬年行好運.得閒方便咪上網傾幾句.

Kurtlau,minghin,howtodoa,
各位兄弟近況好嗎?
我差不多有2個月冇復發,希望繼續係咁啦.唔想又拍下一集.

可大可小,各位戰友千萬要留神

回復 #1117 kk79 的帖子

佢睇自己婦科醫生,佢一開口就講左整體情況,
跟住醫生知道點做

引用:
原帖由 mochilo 於 2007-1-23 04:20 AM 發表
伙記兄,
恭喜你好番哂.2007年好的開始.豬年行好運.得閒方便咪上網傾幾句.

Kurtlau,minghin,howtodoa,
各位兄弟近況好嗎?
我差不多有2個月冇復發,希望繼續係咁啦.唔想又拍下一集.
各位大哥, 你們好! 年底比較忙.  其實現在以把這個病放下, 因為沒什麼可以做, 只有注意一下飲食同休息, 可能這樣心情好點, 對個病更好.  不過我還是每個月去覆診.  希望在這forum 上的朋友可快快荃愈, 永不返發.

相關搜索目錄: 飲食

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。