推介:| 觀塘外賣速遞 | 將軍澳外賣速遞 | Party 美食到會 | 汽車蓬頂維修翻身 | 雪地靴 | 羊毛鞋 | 羊毛鞋墊 | Online Food Ordering System | Pre Wedding Photographer |

發新話題

[疑難] 骨場囡囡的說話,師兄你們會信幾多成?

引用:
原帖由 邪骨小霸王 於 2011-2-24 13:44 發表 願聞其詳....師兄!Veg場定大場?咁你覺得佢究竟有冇真心鍾意過你?佢係對你是純有好感或剎那熱情?定只為了金錢?或只是她一向的留客手段?咁佢有冇問你借錢?
咁佢從來無問過我借錢喎,相反我就問過位佢借,都是一萬幾千,當時她馬上亳不猶豫答應叫我明天上佢做事間足仔拿,其實借錢的事只是我用作試探她的真誠,也一星期後將錢還給她,有朋友笑說小心給你一粒糖,換你成間廠…﹗
頭髮長長  心地善良  性格內向  永不賴賬

引用:
原帖由 xiantsang 於 2011-2-24 14:58 發表
咁佢從來無問過我借錢喎,相反我就問過位佢借,都是一萬幾千,當時她馬上亳不猶豫答應叫我明天上佢做事間足仔拿,其實借錢的事只是我用作試探她的真誠,也一星期後將錢還給她,有朋友笑說小心給你一粒糖,換你成間廠 ...
有朋友笑說小心給你一粒糖,換你成間廠
有時做人做朋友做到那麼步步為營,我會覺得好煩,

咁師兄,最後你地當然擦出了火花..
但維持了多久??點解分左手?
又最後點解你地又有金錢瓜葛?

回復 27# 的帖子

並非有金錢瓜葛,只是感情問題,簡單來說在其他場dup骨,可去可不去,當你有事做繁忙式手緊時,可以唔出街,但沉了船的就不同,一兩天不見就電話短信煩過不停,再諗深一層,行街睇戲食飯買衫買禮物花費不少,可將這金錢到其他場玩還覺得新鮮輕松自由,這就是不怕官最怕管,所以作出最後決定,長痛不如短痛,升上水面,不作沉船。

引用:
原帖由 xiantsang 於 2011-2-24 15:36 發表
並非有金錢瓜葛,只是感情問題,簡單來說在其他場dup骨,可去可不去,當你有事做繁忙式手緊時,可以唔出街,但沉了船的就不同,一兩天不見就電話短信煩過不停,再諗深一層,行街睇戲食飯買衫買禮物花費不少,可將這金 ...
師兄果然夠冷靜..
但人非草木,遇上岩channel的囡囡,總是不自覺沉下去...
冷靜下來:-
(1) 又怕囡囡對每個客都係咁..
(2) 又怕囡囡當你水魚...
(3) 又怕自己冇資格冇能力照顧佢..
(4) 如果囡囡係真情流露,見佢做呢行,日日見d麻乜佬,自己又心痛.

引用:
原帖由 kkleung 於 2011-2-22 15:06 發表
無論什麼場:0%
唔信好過信la!      Haha!   

引用:
原帖由 boot_boot 於 2011-2-25 14:01 發表

唔信好過信la!      Haha!   
無論你信幾成,結果都慘能情。
對不起用了個不雅字體。

引用:
原帖由 kkleung 於 2011-2-25 15:00 發表

無論你信幾成,結果都慘能情。
前因後果都只因兩個字 - 利益   

又見以下的例子:  

1) kk老板, 我的手機壞掉la, 怎麼辦呀?   
2) kk老板, 我的衣服已穿了很久la!   
3) kk老板, 我下星期去HK shopping la!      h:" />

相關搜索目錄: 手機

引用:
原帖由 boot_boot 於 2011-2-25 15:16 發表

又見以下的例子:  

3) kk老板, 我下星期去HK shopping la!      h ...
師兄,是看化了.
其實女朋友或太太都一樣對你講以上對話.

引用:
原帖由 boot_boot 於 2011-2-25 15:16 發表

又見以下的例子:  

3) kk老板, 我下星期去HK shopping la!      h ...
1)我有部舊2G機未壞,要用借你用住先;
2)繼續穿喇,目前全世界都環保麻,諗下的非洲窮人幾慘?
3)我明天去美國開會,要成個月,返黎再聯絡。

[quote]原帖由 kkleung 於 2011-2-25 16:56 發表

1)我有部舊2G機未壞,要用借你用住先;
2)繼續穿喇,目前全世界都環保麻,諗下的非洲窮人幾慘?
3)我明天去美國開會,要成個月,返黎再聯絡。 [/quote

妙絕!   
率之 d 老手身上學到 d 氡a!       

引用:
原帖由 邪骨小霸王 於 2011-2-25 15:45 發表

師兄,是看化了.
其實女朋友或太太都一樣對你講以上對話.
師兄, 這三個例子都係我朋友的遭遇.   

新手都係跟大家學.   

師兄,縱模多年,點會有事,小弟呢類新手就麻煩多多.

回復 38# 的帖子

師兄講起,我又醒過來前幾天有個按開的技師,對我講,
1)老豆病重,又無錢醫佢
2)個女的生活費又貴,又少人去按摩
3)想去海南探家姐,又無旅費!
依家回心一想,d橋段好熟,同師兄d如出一別,哈哈

引用:

又見以下的例子:  

I was rare told by BG the above stories.
Most BG just asked for more tips, very straight forward.

引用:
原帖由 Oilking 於 2011-2-26 03:49 發表

I was rare told by BG the above stories.
Most BG just asked for more tips, very straight forward.
直接了當,我反而來得舒服.

引用:
原帖由 Hiphing 於 2011-2-25 18:44 發表
師兄,縱模多年,點會有事,小弟呢類新手就麻煩多多.
有麻煩?  

可否講出黎?   等d師兄幫你諗諗計嗎!   

引用:
原帖由 boot_boot 於 2011-2-26 10:14 發表

有麻煩?  

可否講出黎?   等d師兄幫你諗諗計嗎!   
師兄,我都好煩架.

引用:
原帖由 邪骨小霸王 於 2011-2-26 10:25 發表

師兄,我都好煩架.
Bawang兄, 有咩野煩倒你丫?   

引用:
原帖由 Oilking 於 2011-2-26 03:49 發表

King Hing, you are so lucky then!   
Under these circumstances, I would prefer to pay more tips,
as requested.   
Haha!  Haha!     

引用:
原帖由 豬肉仔. 於 2011-2-26 20:28 發表
講開又講 , 好多內地囡囡 , 第一句同我講又係『我部手機壞左 / 我想用智能手機』~

要 iphone4,5,6 ...............     

引用:
原帖由 boot_boot 於 2011-2-27 10:15 發表 要 iphone4,5,6 ...............     
當你有錢時又想得到她的芳心, iphone7到要豪比佢啦,最後部新 iphone最大可能是被變賣圖利。

引用:
原帖由 xiantsang 於 2011-2-28 20:23 發表
當你有錢時又想得到她的芳心, iphone7到要豪比佢啦,最後部新 iphone最大可能是被變賣圖利。
如果我等$駛, 我都會賣走佢, 立刻有 cash.  

引用:
原帖由 boot_boot 於 2011-3-1 14:14 發表 如果我等$駛, 我都會賣走佢, 立刻有
你等$駛就話賣咗部機啫,D女等錢駛就直接比cash無須搞咁多嘢益埋D收機佬,多年前在大陸已見不少,D鄉下妹盲字都唔識多個又話學人手機上網,拎佢部機來玩下發現電話本是空的,因為佢唔多識字,不過去年在香港我遇到一個更特別的理由要我買電話,是電話耳筒壞咗配唔番,結果平平地買咗部新嘅比佢,鬼叫我當時沉船咩﹗

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。