推介:| 觀塘外賣速遞 | 將軍澳外賣速遞 | Party 美食到會 | 汽車蓬頂維修翻身 | 雪地靴 | 羊毛鞋 | 羊毛鞋墊 | Online Food Ordering System | Pre Wedding Photographer |

86 1234
發新話題

各 "工程界" 朋友, 閣下屬於邊個 "行業" 呢 ??:

各 "工程界" 朋友, 閣下屬於邊個 "行業" 呢 ??:

各 "工程界" 朋友, 閣下屬於邊個 "工程界行業" 呢 ??

我自己 屬於 電子業 品質部。

相關搜索目錄: 工程
  [癡心絕對]........為 "妳" 付出那種傷心 "妳" 永遠不瞭解  ,  我又何苦勉強自己愛上 "妳" 的一切   ....

已走下波既行業..........Construction !

引用:
原帖由 bbq 於 2006-8-26 06:13 PM 發表
已走下波既行業..........Construction !
Construction/ Building/ Bulding Services/ Civic  行業 現在 是否 大部份 己經 轉做 "Contract Based" 呢???

相關搜索目錄: BBQ
  [癡心絕對]........為 "妳" 付出那種傷心 "妳" 永遠不瞭解  ,  我又何苦勉強自己愛上 "妳" 的一切   ....

引用:
原帖由 焦器勃勃 於 2006-8-26 06:19 PM 發表

Construction/ Building/ Bulding Services/ Civic  行業 現在 是否 大部份 己經 轉做 "Contract Based" 呢???
政府帶頭唔請長工,大部份甚至全部都用曬Contract agreement,冇謁啦政府帶頭搞d咁既歪風,搞到貧者越貧、富者越富!
Contract agreement d同事成日比老細叫做埋d手尾先好走,其實OT唔比錢就真!

相關搜索目錄: BBQ

HI∼我叫陼仔,入左行2年啦做電機

建築  一個無錢徙既行業

相關搜索目錄: 建築

引用:
原帖由 gvx 於 2006-8-31 10:42 PM 發表
電子業 : 一個快被 [大陸] 取代的行業, XX Engg Manger, XX Quality Manger....Boss 已請大陸人。

引用:
原帖由 gvx 於 2006-8-31 02:42 PM 發表
Agreed.

引用:
原帖由 焦器勃勃 於 2006-9-1 09:23 PM 發表

電子業 : 一個快被  取代的行業, XX Engg Manger, XX Quality Manger....Boss 已請大陸人。

我做 Ele Eng and QA ENG 就快死了

Construction too...

引用:
原帖由 Lighter 於 2006-9-3 05:06 PM 發表

我做 Ele Eng and QA ENG 就快死了

一個人要做 2 個 Post , 詳細D 同大家 分享一下 !!

money

which one make more money

有一位 IC 製造業 的朋友 , 我以前都是在 IC 廠做的。

i am taking mechanical engineering in canada

電機業

我係做 Length measuring tools & system 的! 都幾冷門下.....

I am an EMC Testing Enginneer, also taking care of quality issue.
(Anyway, I put myself in Others, because I consider I am steping between quite a number of fields.)

Wooden Furniture.

相關搜索目錄: Furniture

建築業

電子業的報到
我係採購員,講野好好玄。

B S Engineering --- now becoming Bull Shit Engg. due to the downward slopping condition.

一個人工好少o既建築業小人物..........................=_=

" 今生因你癡狂,
  此愛天下無雙。"

我做 屋宇設備!
哈哈,一個不高不低的行業

引用:
原帖由 godsonlau 於 2006-12-18 09:30 PM 發表
我做 屋宇設備!
哈哈,一個不高不低的行業
屋宇設備 ==> 係唔係 Building Service 呀 ??  風火水電 ???

86 1234
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。