推介:| 調解員課程 | Makeup Course | Hypnosis course | English course | NLP training | cissp cisa cism | 營養學課程 |

79 1234
發新話題

各位北上小心為上

各位北上小心為上

Subject:公安局特別提醒您共同關注!

公安局特別提醒
:
公安局特別提醒請相互轉告:若是有人在路上接近你,向你推銷福建安溪鐵觀音,又讓你聞一下,你一定要注意不要上當。

這不是鐵觀音,那是觀音土,是一種迷魂藥,一聞即暈進而做案,輕者搶財劫色,重者殺害高價出售器官。非常殘忍,現已在廣東、河北、黑龍江天津等省市出現,請馬上轉告轉發所有親人。

緊急通知 :

若是有人在路上接近你,向你推銷海味乾貨大蒜等產品,又建議你聞一下味的話或者請你品嘗時一定要注意了"這不是蒜!那是乙醚蒜!"一種迷藥類的東西,當你聞到它,你就會昏,然後他們就會拿走你的皮夾、你身上所有的值錢物品,請務必寄給你所有知道的群,現在成都、綿陽、江油、九環線、深圳公明、松崗、坪地、龍崗、東莞一帶等幾個地方已開始出現,大家小心!

呵呵 ... 如果拿這個給你聞一下呢 ?
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

引用:
原帖由 KMY89 於 2011-3-15 11:00 發表
呵呵 ... 如果拿這個給你聞一下呢 ?   
結果一樣,你會失去理智,荷包被打劫,身上某重要器官也捐出了。
[img=247,181][/img]

引用:
原帖由 robertchan 於 2011-3-15 11:14 發表

結果一樣,你會失去理智,荷包被打劫,身上某重要器官也捐出了。  
呵呵,唔係好信什麼割器官的 ...

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

引用:
原帖由 KMY89 於 2011-3-15 11:29 發表

呵呵,唔係好信什麼割器官的 ...   
我怕刧財刧色喎。。。。

引用:
原帖由 robertchan 於 2011-3-15 11:14 發表

器官內部份液體釋出姐

引用:
原帖由 chun2000 於 2011-3-15 12:18 PM 發表 器官內部份液體釋出姐
肯定係想劫..精!

引用:
原帖由 bighead44 於 2011-3-15 10:43 發表
Subject:公安局特別提醒您共同關注!

http://f193.mail.yahoo.com/ya/download?mid=1%5f29828%5fAB9vbHwAAPfVTX4yVQakym944BI&pid=2&fid=Inbox&inline=1
公安局特別提醒:
公安局特別提醒請相互轉告:若是有人在 ...
谢谢师兄提醒。。
我就个个礼拜都自愿献身饮迷汤和交低钱。。。

人哋叫你聞你就聞?條靚女叫我聞都要考慮吓先,點知佢有無婦科病㗎﹗
頭髮長長  心地善良  性格內向  永不賴賬

回復 1# 的帖子

my friend once have similar experience,but he was lucky since the guy he was waiting just arrived!!!!! But those conmen disappeared very quickly...

喺拱北地下商場咁人來人往嘅地方 曾經有一個我朋友嘅朋友個老婆真係不幸遇害身亡 就係內贓被割 呢件事令我相信喺大陸千祈唔好有好奇心同做好心 所以我都信真有其事 其實都見怪不怪 今日係荼葉 聽日可以隨時係其他 總之小心為上
尋開心,但求過得人,過得自己
你對我好,我對你好

引用:
原帖由 par3 於 2011-3-19 01:11 發表
喺拱北地下商場咁人來人往嘅地方 曾經有一個我朋友嘅朋友個老婆真係不幸遇害身亡 就係內贓被割 呢件事令我相信喺大陸千祈唔好有好奇心同做好心 所以我都信真有其事 其實都見怪不怪 今日係荼 ...
好奇心我就無。。。
不過仲有d同情心。。就其是對女性(不限年青的,我對亞婆都有愛心嫁)。。。
唯有小心d菈。。。。。不過不單在大陸係世界任何地方。。唔小心的話都有麻煩啦。。。

我覺得是寧可信其有, 不可信其無囉!
在大陸, 真是沒有什麼是不可能的, 特別是騙局!

thank you
for

引用:
原帖由 simonkok 於 2011-3-19 02:07 發表

好奇心我就無。。。
不過仲有d同情心。。就其是對女性(不限年青的,我對亞婆都有愛心嫁)。。。
唯有小心d菈。。。。。不過不單在大陸係世界任何地方。。唔小心的話都有麻煩啦。。。
通常班 pk 就係利用人既好奇心、同情心同埋偷小便宜心理。佢地想辦法令你自動埋佢地身,只要你停低,比佢埋到身你就大鑊。

雖然話世界每個角落都有賊,但國內果 d 唔同,全部都係暴徒,佢地會諗住做瓜你先至慢慢dap你。
[img=247,181][/img]

引用:
原帖由 robertchan 於 2011-3-21 14:38 發表

通常班 pk 就係利用人既好奇心、同情心同埋偷小便宜心理。佢地想辦法令你自動埋佢地身,只要你停低,比佢埋到身你就大鑊。

雖然話世界每個角落都有賊,但國內果 d 唔同,全部都係暴徒,佢地會諗住做瓜你先至 ...
D 新手好驚呀!     

Wow

见仁见智 自己小心lo。陌生人别太接近

上小心為上

上小心上小心為上為上上小心為上

小心 小心

it is very useful message ,thanks for sharing

小心白牌換錢黨,佢地會用你睇唔到既速度換你d$$

没有那么恐怖吧,不过在外旅游或工作,环境不熟悉,很容易吃亏的,还是小心一点的好

看来地球很危险啊,还是呆在家里 比较好

謠言止於智者

顶顶顶顶顶顶顶顶顶

79 1234
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。