推介:| 懷孕輻射 | 頭暈輻射 | 失眠輻射 | 頭疼輻射 | 腦腫瘤輻射 | 記憶障礙輻射 | 耳損傷輻射 | 抑鬱輻射 | Celine Bags | 嬰兒用品 | Loewe Bag |

發新話題

鳥山明___貓魔人

鳥山明___貓魔人

一個發O左O既漫畫家又有新書出O剌...
本書最搞野就係有龍珠人物客串...就係咁我就無0左 55蚊了...

55蚊?係唔係彩色呀?咁貴既?

引用:
原帖由 ruger 於 2006-8-15 07:05 PM 發表
55蚊?係唔係彩色呀?咁貴既?
版頭有彩色......size就龍珠完全版個隻

大大請問邊到有得買??

引用:
原帖由 YUI 於 2006-8-15 10:40 PM 發表
大大請問邊到有得買??
我在報攤買,如果見唔到可以去書屋找找...

引用:
原帖由 steve627 於 2006-8-15 02:53 PM 發表

我在報攤買,如果見唔到可以去書屋找找...
我都唔見有得買既

55蚊貴左D喎!
計謀之始是要讓敵人知道你的下一步,然後小心預測敵人之後的每一步,高明一點的是讓敵人知道你的第二步,更高明的是讓敵人知道你的第三步 ...

我o係漫畫節買左.... 鳥山明迷應該買黎睇...
不過d公仔好似有d唔同左....你地覺唔覺???

i bought also, but/....... not worth $55 law....  
=.=

引用:
原帖由 不平凡人 於 2006-8-16 09:28 PM 發表
我o係漫畫節買左.... 鳥山明迷應該買黎睇...
不過d公仔好似有d唔同左....你地覺唔覺???
同意鳥山明d書而家都幾fans向,一般新讀者幾難會買黎睇...所以我先話佢發左
佢畫下[Dragon Quest] D 設定好過出幾十本漫畫o拉...
以前傳佢畫龍珠時有人代落墨,加上有助理幫手,所以D公仔一定有分別...之前幾本短篇D公仔都好似而家呢本一樣,都係鳥山明同佢老婆兩個攪掂晒......其實佢都有提過佢真係過緊退休生活,放下狗養下魚又一日,得閒先寫番一兩張稿....

回復 #10 steve627 的帖子

Thank you for the information!!

gd comic ar!

引用:
原帖由 ruger 於 2006-8-16 03:28 PM 發表

我都唔見有得買既
灣仔188仲有得買,賣$52-$53!

我都冇左55$

好唔好睇架

係咪一集過呀

應該係一集完,其實個書名正式的寫法係---貓魔人完全版,內文就有8個短篇,分為三個單元。
換句話講就係講3隻貓魔人既故事...好唔好睇都講左 fans 向,鍾意鳥山明先好買呀

引用:
原帖由 steve627 於 2006-8-18 07:50 發表
應該係一集完,其實個書名正式的寫法係---貓魔人完全版,內文就有8個短篇,分為三個單元。
換句話講就係講3隻貓魔人既故事...好唔好睇都講左 fans 向,鍾意鳥山明先好買呀
thanks~~

呢本野去得好快~~
係島山明迷既話就真係必買~~
一貫作風~~~
又有龍珠人物玩野客串~~~
正!!!

佢早年都畫過短篇,而且是攪笑能力最高峰之時,勁正。

good or not?

good see?

It has not heard it.

It goes to see looking for later.

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。