推介:| 英語課程 | Causeway Bay order food | 職業英語 | 化妝課程 | Wedding Photography | 天窗卷布更換維修 |

發新話題

一家大細不要去澳門

i like macao

because my G F here

Good! Thanks for sharing!

macau is very good for travel !!!你地唔識macau ge 路當然話唔好la~~macau 係一個travel 勝地.

But I like macau

我係澳門人

我係度正式呼籲

冇咩特別事, 就唔好過黎玩

太多人, 好鳩亂, 周圍沙塵混混環境及空氣搞到好污濁

仲有通街都係大陸騙子及扒手

唔係黎, 記住!! 唔好黎!!!!

澳門只適合我地細佬去玩的。

俾佢多d機會發洩。

洩咩?自已想吧!

I just want to go to Macau next Tuesday with my girl friend. Where should i stay??

澳門真的變了~~~~~~小了從前的小鎮情懷~~

我想一家大小,去玩才开心!

其實澳門仲有好多好玩既地方架!

我上次從拱北進澳門
要從澳門到機場
被的士司機小坑了一下
說人民幣沒再找錢了
哎~~~~~~~~~~~~~

引用:
原帖由 bobo6464 於 2006-8-31 04:41 PM 發表
Yes, it is really frustrating when you cannot find a taxi anywhere.  But when you see how fast Macau is growing economically, we must be a bit ashamed as Hong Kong people.
Yes. It means things are growing fast and people like the place, just like Las Vegas!

引用:
原帖由 volumechan 於 2006-8-26 04:22 PM 發表
人多,人多。
澳門真是變了。沒有了優閒,只有熱鬧擠擁。
景點又難找的士,一家大小,包括外父外母要迫巴士,回氹仔的酒店。

一家大細去澳門小貼士。
不要住氹仔的酒店,因交通不方便,且的士惡 ...
其實最怕比小朋友見到成條街啲企街揾食之北妹.

相關搜索目錄: 酒店

引用:
原帖由 eddiech 於 2007-1-15 11:26 PM 發表
No problem! Just part of education and growing-up process!

引用:
原帖由 eddiech 於 2007-1-15 03:26 PM 發表

一般企街的都是從黃昏才出現。
多數聚集在財神酒店的附近街和澳博睹場的商場附近。

YES , ITS TOO BAD

引用:
原帖由 stingwolf 於 2007-2-4 03:50 發表
YES , ITS TOO BAD
Why??

上次煙火比賽, 睇完等左45分鐘的士...

引用:
原帖由 airbrian346 於 2007-2-24 14:57 發表
上次煙火比賽, 睇完等左45分鐘的士...
So?? Walk la!

回復 #1 volumechan 的帖子

thank you for the advice

引用:
原帖由 volumechan 於 2006-8-27 00:22 發表
人多,人多。
澳門真是變了。沒有了優閒,只有熱鬧擠擁。
景點又難找的士,一家大小,包括外父外母要迫巴士,回氹仔的酒店。

一家大細去澳門小貼士。
不要住氹仔的酒店,因交通不方便,且的士惡 ...
我又唔覺好難截的士呀!還可接受呀!

^^

me too^^^^^^

引用:
原帖由 kenny1234 於 2007-3-2 22:16 發表
我又唔覺好難截的士呀!還可接受呀!
It's easier now. Difficult when festive days and trade shows season!

樓主你講得0岩

我就係去到涼都未沖過

人地問去澳門做乜野

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。