推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

發新話題

天子六相當o吾錯;老黃o尼次我撐你,你o米好似神掌o甘又爛尾o牙!

老黃鈰妧弩`廣告度鉈芵亄{場有「白蓮天女、月影姬 全接觸」搞到小弟心癢癢鶷2日專登遲D返工走去EE,首先聲明小弟並唔係特別咸濕(普通正常咸濕咁啦),所以從來都唔會好似D咸友咁成日專登去展覽會EShow Girl,今次專登去E炟竄Y慕天子六之名,老實講,經過30幾期書麍~腦其實我成日型住白蓮天女應該係熊黛林、月影姬應該係應采兒咁翵陋熉侄炕E••點知鉦{場一睇!鳴•••唔係嗎!M2塊扒返來就當係,我唔係話一定要靚但都似樣D魽A樣唔似個造型都跟足D魽A鶢飛邟穄u係業餘到•••唉!

相關搜索目錄: 廣告

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2007-8-14 16:03 發表
老黃鈰妧弩`廣告度鉈芵亄{場有「白蓮天女、月影姬 全接觸」搞到小弟心癢癢鶷2日專登遲D返工走去EE,首先聲明小弟並唔係特別咸濕(普通正常咸濕咁啦),所以從來都唔會好似D咸友咁成日專登去展覽會EShow Gi ...
睇完返黎,LUNCH仲食唔食到落飯呀

相關搜索目錄: 廣告

引用:
原帖由 KING546 於 2007-8-14 18:03 發表

睇完返黎,LUNCH仲食唔食到落飯呀
好彩我去果日見唔到
音樂無界限

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2007-8-14 23:24 發表

好彩我去果日見唔到
ME TOO

引用:
原帖由 nicecatcat 於 2007-8-14 17:19 發表

原來你當日都有去到....我去到睇完之後變成咁樣===>囧
我一見到鶢潃茪k主角,仲以為五豐行D友罷工所以走2隻出薛磥H添!嚇得我!早知師兄你會去,我就約鬼埋你睇完呢個野生動物展之後一齊去“扒王之王”鋸番塊扒壓一壓驚先啦

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2007-8-14 15:17 發表
今期太極玄棺內鴽澈狶澈眛龠臍s帝氣襲擊朱元璋齔耋s帝氣,呢一幕已經引起韓山童懷疑,以韓山童鼢撮z加上佢白蓮教主麰蚻鬲菻H好快就睇出朱元璋身懷紫龍帝氣,兼溝埋自己唯一嚝i女兼得力助手,到時唔知一心以 ...
我就覺得韓山童唔會太長命,而佢既家業就會俾韓林兒敗晒咁O者....

引用:
原帖由 Dr.Evil 於 2007-8-15 15:50 發表

我就覺得韓山童唔會太長命,而佢既家業就會俾韓林兒敗晒咁O者....
歷史命運整定

引用:
原帖由 Dr.Evil 於 2007-8-15 15:50 發表

韓山童死唔死真係好難講,事關韓教主有近乎不敗的〝神遊物外大法〞,如果老黃設定〝神遊物外大法〞係真身雖滅,但元神無損的話都仲可以『寄居』喺蓮瓣侍女身上的話,咁韓山童都可以用另一種方式去繼續生存,咁可能韓教主會以蓮瓣侍女的身份去幕後操控白蓮教
音樂無界限

引用:
原帖由 KING546 於 2007-8-14 16:15 發表

ME TOO
me three~~
我的理想==> /○\ ○
                       /□\/■\
                        ||  ||

『蒼狼』回歸,實力增減可想而知,韓山童還能不出動真身應戰嗎?

韓山童真身會唔會就响個鐵頭度??

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2007-8-15 21:58 發表

韓山童死唔死真係好難講,事關韓教主有近乎不敗的〝神遊物外大法〞,如果老黃設定〝神遊物外大法〞係真身雖滅,但元神無損的話都仲可以『寄居』喺蓮瓣侍女身上的話,咁韓山童都可以用另一種方式 ...
好似話蠸珍井搕k要飲過佢既血先可以比佢上身喎
五大有其二

二手買賣
CD推介

睇左天子6咁耐, 有一樣野好奇怪 - 就係裡面冇一個人係我特別憎的.
韓山童可能係奸角,但又冇做D太衰既野 最衰既都只係用待女出戰,犧牲左唔小人命
同埋做得唔夠光采.
劉褔通又冇乜做過衰野,而且有時都幾搞笑.
十三翼都只係為自己民族拼命, 做得沒有錯.
鐵木真,哲別做事光明磊落.
朮赤直頭就係忠角咁.
赤老温對帖本兒癡情但不討厭
扎木合用毒,但又懂醫術, 而且對拖雷或其他同伴都很有義氣.
合撒兒本身追求平淡,一出場己經很討好
兩個老鬼又唔係太衰,而且用法術同韓山童打,都打得幾精彩
唱歌小妹妹又直頭係好人.
只有拖雷乞人憎小小.同埋百顏較樣衰吧
唯一令人討厭的只有白衣世尊一個.又或者係大元皇帝吧.
直到現時為止, 我覺得天子6好像沒有大奸角,
每個人也只是為自己的立場而努力.
相信每個角色也會有人喜愛.
同平時的玉皇朝作品一開始便有一奸角的設定不同.
我覺得這個編排做得唔錯
但若要在日後的劇情吸引,就必須加入真正的奸再
才可令劇情變得更正.
但如要加入大奸角,就必須合情合理,
不能為加而加.這點就要看編劇的功夫了!!!
本帖最近評分記錄

引用:
原帖由 KING546 於 2007-8-20 08:33 發表
睇左天子6咁耐, 有一樣野好奇怪 - 就係裡面冇一個人係我特別憎的.
韓山童可能係奸角,但又冇做D太衰既野 最衰既都只係用待女出戰,犧牲左唔小人命
同埋做得唔夠光采.
十 ...
會唔會因為朱生至係終極壞人?

引用:
原帖由 Rod 於 2007-8-21 00:23 發表

會唔會因為朱生至係終極壞人?
基本上佢係!

引用:
原帖由 KING546 於 2007-8-20 16:33 發表
同埋做得唔夠光采.
十 ...
會唔會係陳友諒?

陳友諒無論鷎史上同各種野史上所記載都係一個衰人,而朱元璋就亦都肯定會成為一個衰人(殊殺開國功臣、親手殺死一心一生扶助佢鵀n友功臣,就以上表告證佢肯定係),問題係佢黻I,係咪正因為佢係成皇之路上而為勢所迫而成,我覺得佢變壞儮L程反而會幾吸引!

不過話時話,做得開國皇帝都無乜邊過唔係變壞驉I

我諗緊如果陳友諒係終極壞人o既話~
天子6個故事會唔會攪到勁長~
正確d講應該係話d稿o既數量會係打破晒以前玉記所有漫畫o既紀錄~
大家諗下,白蓮篇相對唔多重要、只係爭下天翔靈物(對比起鄱陽湖大戰、朱元璋成魔呢d情節而言)
都已經玩o左十零期,而呢十零期,係潮華版,折算番14蚊版,即係40幾期,差唔多係一年o既稿~
咁o黎緊黃河起義、同陳友諒and張士誠打呢d重頭劇,要用幾多期o黎玩?
一諗起完書o個野,分分鐘真係有種如釋重負o既感覺,見到一套齊o既天子6,何其壯觀~

真係全中,雖然我都覺得天子六係幾好睇,但係而家先講到白蓮篇,仲有明教黤均A家下30幾期書已經差唔多擺滿一層書架,如果捱到朱元璋成皇稱帝,相信我整個書架都已幾“淪陷”驉I

突破“10”喇,多謝各位支持,老黃你加油呀,咪衰收尾呀!

好洁A小弟呢個地盤終於突破「10」版,多謝各位兄弟支持!

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2007-8-23 12:33 發表
好洁A小弟呢個地盤終於突破「10」版,多謝各位兄弟支持!
繼續努力

今期好好睇.好期待下一期.
猶其是劉褔通又會有什"凸出"表現.
另外,我好想知道宋帝昺會强到什麼程度
出黎之後同老朱是敵是友(多數是敵)
係忠係奸?? 會唔會其中一個終極大佬?
好期待...

引用:
原帖由 KING546 於 2007-8-25 12:44 發表
今期好好睇.好期待下一期.
猶其是劉褔通又會有什"凸出"表現.
另外,我好想知道宋帝昺會强到什麼程度
出黎之後同老朱是敵是友(多數是敵)
係忠係奸?? 會唔會其中一個終極大佬?
好期待...: ...
連鐵木真都驚左佢
你話佢有幾強
五大有其二

二手買賣
CD推介

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。