推介:| 嬰兒用品沙田 | Baby Product Shatin | cocoonababy | 兒童服裝 | 幼兒教育 | 兒童雜誌 | 嬰兒玩具 | 玩具 | 兒童產品 | 陪月 |

發新話題

個仔塊面有紅色一粒粒

個仔塊面有紅色一粒粒

如題, 醫生話bb好多時都有, 比左d藥膏佢渣, 但好似無乜用

唔知仲有無其他方法
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.
  呢個世界
係無 Free Lunch
只係有"因 Lunch"

好似係奶蘚喎..
我果仔都試過有..
你楂緊乜藥膏..
係咪e生開架..
果時我試過用隔夜茶洗面〔有人教〕.
拔..佢唔得喎..
後黎..買左雙妹嘜雪花膏..
楂完就矛樹啦..
仲好白好wet添∼∼

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 ※京子※ 於 2006-8-27 08:47 PM 發表
好似係奶蘚喎..
我果仔都試過有..
你楂緊乜藥膏..
係咪e生開架..
拔..佢唔得喎..
楂完就矛樹啦..
仲好白好wet添∼∼ ...
奶蘚~我仔仔都生過
好多人突我用好多唔同秘方...結果都係唔得
之後我買左鵝羅納英藥用雪花膏同佢搽,即刻就冇事喇...

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 ※京子※ 於 27/8/2006 08:47 PM 發表
好似係奶蘚喎..
我果仔都試過有..
你楂緊乜藥膏..
係咪e生開架..
拔..佢唔得喎..
楂完就矛樹啦..
仲好白好wet添∼∼ ...
d藥膏係醫生開架
等我去買d雲花膏試下先

相關搜索目錄:
  呢個世界

引用:
原帖由 貓宇川 於 27/8/2006 10:33 PM 發表

奶蘚~我仔仔都生過
好多人突我用好多唔同秘方...結果都係唔得
之後我買左鵝羅納英藥用雪花膏同佢搽,即刻就冇事喇...
thx.
  呢個世界

睇個款,應該無事,小兒科唓!

我個仔出世個陣,d 奶粉唔 arm 佢,飲到佢塊面成個猛鬼街個 Freddy 咁都試過。

你個仔應該係奶藓黎,食完奶抺乾淨 d 就 ok。仲有唔好成日用熱水抺面,剛剛唔涷就掂。記得唔好用濕紙巾,太多 chemical 啦,少用為妙。

你個 B 好 Cute

我岩岩先睇到你仔仔張相呀....佢好可愛呀 !
佢既奶蘚好輕微...可以放心
緊記一樣野,佢嘔左奶既時候,一定要搵濕毛巾用溫水抹乾淨,唔好求其用紙巾抹呀.

引用:
原帖由 小喇叭_2 於 28/8/2006 10:19 PM 發表
睇個款,應該無事,小兒科X!

我個仔出世個陣,d 奶粉唔 arm 佢,飲到佢塊面成個猛鬼街個 Freddy 咁都試過。

你個仔應該係奶藓黎,食完奶抺乾淨 d 就 ok。仲有唔好成日用熱水抺面 ...
我只係用清水同佢洗面
  呢個世界

引用:
原帖由 devil001 於 29/8/2006 02:15 PM 發表
你個 B 好 Cute
thx.
  呢個世界

引用:
原帖由 貓宇川 於 31/8/2006 04:38 AM 發表
我岩岩先睇到你仔仔張相呀....佢好可愛呀 !
佢既奶蘚好輕微...可以放心
緊記一樣野,佢嘔左奶既時候,一定要搵濕毛巾用溫水抹乾淨,唔好求其用紙巾抹呀.
知道知道
  呢個世界

你個B 仲有無野??
我自己就沒有Baby
就工作上會成日見到d Baby

引用:
原帖由 devil001 於 2/9/2006 12:58 PM 發表
你個B 仲有無野??
我自己就沒有Baby
就工作上會成日見到d Baby
矛哂事啦
  呢個世界

引用:
原帖由 vegawong 於 2006-9-8 23:34 發表

矛哂事啦
仲笑得姣甜..紅紅白白..姣可愛..kawaii呢

引用:
原帖由 ※京子※ 於 9/9/2006 09:36 AM 發表

仲笑得姣甜..紅紅白白..姣可愛..kawaii呢
  呢個世界

if his rash becomes sustaining, may consider to change for another brand of  milk under doctor's advice.
Milk-rash may not be minimal/neglegible as we think coz rash is an allergical symptom to some stimulous source. It may represent a signal that your baby is now resisting to that source by a certain part(s)or organ(s) of her body, such as respiratory channel or digestion channel or......etc.
For example, for respiratory allergy, asthma may be induced at its root stage if left the allergy unattended for a long time.

Signal is a sign.

We have so many asthma cases today. Is her food suitable~?!!

引用:
原帖由 V.V 於 16/9/2006 12:56 PM 發表
if his rash becomes sustaining, may consider to change for another brand of  milk under doctor's advice.
Milk-rash may not be minimal/neglegible as we think coz rash is an allergical symptom to so ...
thx but, 佢係男仔
  呢個世界

baby girl or boy still apply the same.

引用:
原帖由 V.V 於 18/9/2006 12:42 AM 發表
baby girl or boy still apply the same.
  呢個世界

引用:
原帖由 vegawong 於 2006-8-27 10:13 AM 發表
如題, 醫生話bb好多時都有, 比左d藥膏佢渣, 但好似無乜用

唔知仲有無其他方法
請問你個bb好番未?
睇你bb情況暫時唔算好嚴重,
我bb之前睇過一個幾好的醫生,
佢比d藥搽咗幾日就好番好多.
如果你要資料, 可以問我攞.
你個bb好得意呀.

引用:
原帖由 ihara 於 19/9/2006 09:40 PM 發表

請問你個bb好番未?
睇你bb情況暫時唔算好嚴重,
我bb之前睇過一個幾好的醫生,
佢比d藥搽鰲X日就好番好多.
如果你要資料, 可以問我.
你個bb好得意呀.
好翻哂
  呢個世界

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。