推介:| 學英文 | Esse益生菌護膚品 | 駿寶燃氣工程 Chun Po Gas | 解夢分析師證書 | 銅鑼灣乾炒牛河 |

63 123
發新話題

澳門正經兩日一夜船飛加酒店加玩同食有咩抵玩經濟玩法?

澳門正經兩日一夜船飛加酒店加玩同食有咩抵玩經濟玩法?

如題:我就係唔熟點玩,請大家有咩好玩法介紹下丫
點玩至抵?去信德訂酒店套餐定自已去抵?有咩好野食介紹?
而家好似有新酒店落成,會唔會新的靚的會抵的呢?
謝謝各位大大大!

相關搜索目錄: 酒店
砵砵砵

加菲哥哥,都未有朋友回應就精我個華…

引用:
原帖由 出火仔 於 2006-8-27 20:02 發表
加菲哥哥,都未有朋友回應就精我個華…
火哥呢條問題係要時間度橋先至答得有水準家嗎! 好野就要話比大家知啦......

引用:
原帖由 Garfield 於 2006-8-27 08:09 PM 發表

火哥呢條問題係要時間度橋先至答得有水準家嗎! 好野就要話比大家知啦......
係既係既,我等下…

回復 #1 出火仔 的帖子

一定係先前訂平d啦,例如在信德中心買套票,最好平日去,價錢平好多。 

就旦嘉菲身先士卒,吹下水先...... 講得好o既拍下手,講得唔好都唁好打面呀!

逍遙自在 way:

嘉菲未o係信德訂過船飛同房,只係知道o係呢樹o既旅行社訂都會比 walk-in 平好多...??! 最近新開o既酒店例如脷澳,金刀,鷹枉聽講都唔錯,當中包括個鋪飛!?? 金刀o係氹仔交通唔係太方便,要考慮埋有冇酒店 coach 接送!鷹枉近 "葉熾記" ,可以去試下啲豬扒麵做第一餐下午茶!

之後就可以去行下街,要買手信o既新馬路就o係隔離,買完攞返酒店都幾近........唔使買手信o既就去媽閣行下,嘉菲鐘意果樹平靜輕鬆,冇乜高樓大廈又冇新地盤!

晚飯如果兩口子首推南環 "尾心亨你",氣氛好,食物ok,招呼好可以同你 call 到的士先出門口!
一大班人必選黑沙環 "新益",要早啲去搵定位,因為通常都會爆!中菜,多花式,水準穩定!
飯後就去皇朝飲野吹下海風........雖然家陣填海圍左板,但係因為係商業區,夜晚比較冇咁多遊客,唔使迫! 第一晚坐完船靜態啲,舒舒服服抖足精神!

第二朝酒店早餐??? 或者新口岸早茶,因為平! 之後....................傻瓜碼頭??? 金沙??? 不如去環氹玩 cart 仔(小型賽車),嘉菲想玩左好好好耐都未有時間!! 之後入黑沙灣威屍丁 high 個 tea???......

食埋晚飯先走就金沙或者鷹枉鋪飛,coach 巴去碼頭!!

典睇???

相關搜索目錄: 旅行社 酒店

我唔知喎!
中旅社有船飛連酒店套票!

相關搜索目錄: 酒店

引用:
原帖由 Garfield 於 2006-8-27 10:33 PM 發表
就旦嘉菲身先士卒,吹下水先...... 講得好o既拍下手,講得唔好都唁好打面呀!

逍遙自在 way:

嘉菲未o係信德訂過船飛同房,只係知道o係呢樹o既旅行社訂都會比 walk-in 平好多...??! 最近新開o既酒店例如 ...
嘩,幾好喎行程又,順路嗎咁玩?同埋,而家重有無人坐人力車環島遊?會唔會比人笑老土架?

相關搜索目錄: 旅行社 酒店

唔會笑你老套,
不過話你戇居!

引用:
原帖由 johncage 於 2006-8-27 11:10 PM 發表
唔會笑你老套,
不過話你戇居!
多謝意見下…

好似仲有,係葡京門口,都幾貴下!
不如租架的士仲好啦!

引用:
原帖由 出火仔 於 2006-8-27 23:06 發表

嘩,幾好喎行程又,順路嗎咁玩?同埋,而家重有無人坐人力車環島遊?會唔會比人笑老土架?
個行程有考慮過順路問題,例如媽閣去南環晚飯只係十分鐘車程,去皇朝都好近!環氹去威屍丁又唔使走返轉頭...............!!

人力車夫而家都係靠搵遊客映相多,只有少數外國遊客會環島喇!

其實而家澳門o既交通都唔太適合再坐人力車! 呢樣野令澳門政府都要立即做野諗計........

引用:
原帖由 Garfield 於 2006-8-27 11:27 PM 發表

個行程有考慮過順路問題,例如媽閣去南環晚飯只係十分鐘車程,去皇朝都好近!環氹去威屍丁又唔使走返轉頭...............!!

人力車夫而家都係靠搵遊客映相多,只有少數外國遊客會環島喇!

其實 ...
咁遲的咪好似尖喎個人力車齋同遊客影相囉?好彩我十幾年前都係澳門坐過一圈
都叫坐過啦,不過而家諗番都好似拉車好慘咁,有單車拉就會好的,人力車好快就變歷史喇
唔該晒加菲,有新料新行程隨時添加啦…謝謝!

澳門係咪準備起輕鐵?

引用:
原帖由 johncage 於 2006-8-28 00:16 發表
澳門係咪準備起輕鐵?
曾經有聽新聞報導過澳門政府有咁o既研究,之不過嘉菲覺得而家o既澳門唔太適合再有其他大動作,因為現時澳門幾個大發展項目同基建已經開始左,工人人數已經供不應求,況且大多數馬路又冇預計有新交通工具行走...........

要考慮o既係將來氹仔一帶連接澳門仲可唔可以依靠三條橋同兩間唔憂做o既巴士公司!

氹仔交通都係令人擔心,
咁多發展但只靠巴士行真係好大問題,
始終要用大形運輸工具!

相關搜索目錄: 運輸

引用:
原帖由 johncage 於 2006-8-28 00:38 發表
氹仔交通都係令人擔心,
咁多發展但只靠巴士行真係好大問題,
始終要用大形運輸工具!
為左令火哥呢條 thread 可以留比大家傾下旅遊計劃,各大大可以去呢樹繼續盡興!

射射!!   

相關搜索目錄: 運輸 旅遊

引用:
原帖由 Garfield 於 2006-8-27 10:33 PM 發表

逍遙自在 way:

嘉菲未o係信德訂過船飛同房,只係知道o係呢樹o既旅行社訂都會比 walk-in 平好多...??! 最近新開o既酒店例如 ...
個別推介飲食地方都曾經去過, 感覺幾好, 始終最鍾意係澳門節奏比較休閒...

相關搜索目錄: 旅行社 飲食 酒店

引用:
原帖由 alia 於 2006-8-28 01:47 發表

個別推介飲食地方都曾經去過, 感覺幾好, 始終最鍾意係澳門節奏比較休閒...
咁就要介紹下比大家有乜好去處喇 !!

相關搜索目錄: 飲食

引用:
原帖由 Garfield 於 2006-8-28 01:52 AM 發表

咁就要介紹下比大家有乜好去處喇 !!
咪臭係,獨食難肥!

不如去推車好過啦。

引用:
原帖由 goldenbaby 於 2006-8-28 05:57 PM 發表

反而想試下
係架,而家既後生就會話老土,果時其實幾得意覺得,一圈都無幾分鐘,連幾錢都唔記得
好懷念,唔記得影張相留念

引用:
原帖由 出火仔 於 2006-8-28 21:10 發表

係架,而家既後生就會話老土,果時其實幾得意覺得,一圈都無幾分鐘,連幾錢都唔記得
好懷念,唔記得影張相留念
留耐左都發現唔少舊野,回憶返o靚仔時啲低能野...........!!

引用:
原帖由 Garfield 於 2006-8-28 09:22 PM 發表

留耐左都發現唔少舊野,回憶返o靚仔時啲低能野...........!!
果陣都幾多人排隊等坐架,有的重四五十歲架…哈

63 123
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。